Přejít na obsah

Nekompletní dodělávka xenonů


LH13

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

zajímalo by mě, jestli existuje nějaké naprosto základní přehození halogenových lamp za xenonové. Na rovinu říkám, že nejsem odborník v této problematice a tak bych potřeboval radu znalejších. Moje představa je, že tu mám octavii 3 jako druhé auto do rodiny na pojížďky kolem baráku a strašně se mi nelíbí halogenové lampy, které to auto příšerně hyzdí oproti xenon lampám. Hlavně kvůli vzhledu bych ty lampy chtěl vyměnit, ale co tady na foru jsem vyčetl, tak samo ta přestavba je náročná a chápu že i nákladná. A zatím to takto řešit nechci, chtěl bych se vyhnout překopávce pomalu půlky věcí v autě:-), nechtěl bych zatím úplně takový zásah, ale při troše štěstí se ke mě dostali pěkné xenon lampy, takže je mám doma.Zamyslete se prosím,jestli by existovala nějaká varianta, samozřejmě pro většinu lidí tady asi ,,prasárna,, jak zapojit tyto xenony nějakým základním způsobem, bez všech těch fíčurek okolo. Myslím nivelace, naklápění, přisvicování do zatáčky apod. prostě jen zapojit ty lampy, aby svítily, seštelovat je do jedné pozice, tak, aby samozřejmě neoslňovaly ostatní a já aspoň viděl před auto jako s halogenama.V noci jezdím minimálně,jde mi hlavně o změnu toho designu světel. Viděl jsem na netu plno odkazů na různé adaptéry na přechod z origo halogenové kabeláže co je na autě na xenon lampy.Takový mezikus,že by se nemuselo do kabeláže vrtat a při problémech by se to dalo hodit zpět do původního stavu. Myslím toto: https://www.aliexpress.com/item/OEM-VW-HID-Xenon-Headlight-10-to-14-Pin-Connector-Adapter-For-Volkswagen-New-Skoda/32416244234.html .Kdybych takto zapojil ty origo xenon lampy,tak by fungovaly?Myslím rozsvítily by se a fungovalo by normálně přepínání potkávací-dálkové?Nebo to ani náhodou? Nebo by se muselo něco dokódovat apod. Jestli tato varianta není možná, tak má někdo nějakou variantu, klidně i do SZ, jak bych to co nejlevněji mohl rozchodit. Xenon lampy mám, nárazník mám vyměněný už z minulosti a má v sobě ostřiky, takže by to tak nemuselo být do očí, že pod těma xenon lampama je prázdno. Nemám to zprovozněné, ten ostřik (nefunkční) ale mám ho.Prostě to zprovoznit do nějakého úplně základního módu, bez všech těch serepetiček okolo:-) nebo existuje pouze ta nákladná přestavba jak na změnu dosti dílů, vrtání v autě a finanční náročnosti, tady na klubu už dosti probíranou. Díky všem. PS: Jestli se nad tím někdo pohoršuje, kroutí očima, tak prosím ať ani nereaguje, já to dokážu pochopit. Ale nedokážu pochopit, že Škodovka tam do toho základu narvala tak nehezká světla bez jakékoli možnosti to změnit. Auto jsem koupil už hotové a proto jsem neměl možnost konfigurace a teď bych chtěl aspoň něco s tímto udělat...kdyby někdo chtěl a nechce psát všem tady na fórum, klidně SZ. Amen:-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

V Prahe to robia chalani s bixenony.cz za par supiek, ale na tvojom mieste by som rozhodne kontaktoval Ferdu25. Robil to aj mne a je to fakt v pohode ustretovy clovek a hlavne vie co robi. Najskor som sa tiez nechal nalakat na nizku cenu do Prahy ale ked som tam prisiel tak mi povedali, ci nevadi ak mi budu na budikoch vyskakovat chybove hlasky tak mi to tam daju.. Tak som sa podakoval otocil a napisal Ferdovy25 ktory mi to vsetko nahodil, nastavil a nakodoval aj vselico navise..

Mozem iba odporucit..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Inzerát platí jen do 14.5.!Prodám Škodu Octavia, 1.9 TDI, v provedení TourRegistrováno 12.11.2009Najeto 437 000 KmVIN TMBDS41U4A8840113Typ 1U, Variante: STAXRX01, Verze NFM5S5Barva: šedá tmavá metalízaHistorie:Do r. 2009 – 2019 firemní vozidlo otce, který spravuje vozový park firmy. Sám staví veterány, takže vozidlo bylo pravidelně servisováno a udržováno v perfektním stavu.2019 – 2024 odkoupeno od firmy, řídila jsem jen já, (jezdím 16 let bez vážnější nehody).Průběh nehody: Řidič přede mnou z vysoké rychlosti prudce zabrzdil aby vpustil chodce, kterého přehlédl kvůli špatné viditelnosti. Na mokré silnici jsem nestihla dobrzdit.Opravy a změny:Do r. 2019 vše zapsáno v servisní knížcePo r. 2020 měněn pouze startér a kloub s manžetou na LP kole, levé zrcátkoPovrchové škrábance laku jsem letos plánovala rozleštit a nechala jsem namíchat lak – přenechám.Plánovala jsem ji opravit a udržovat co nejdéle ideálně až do stavu veterána, ale bohužel dlouhodobě nevyhovuje mým aktivitám, nyní odkupujeme od firmy combi.Pojišťovna vyčíslila hodnotu vozu před poškozením na 37 000 a nabízí odkup (do 14.5.), ale rozhodli jsme se nabídnout ho touto formou i jiným zájemcům.Pro více informací volejte 722 706 180.
    • No ono po výměně brzd vibrace nejsou, ale kolo se hřeje vyměnilo se vše kolem brzd a bez výsledku. Proto se ptám jestli to může dělat náboj když při jízdě nehučí, každopádně už je objednaný takže v úterý by měl dorazit a ve středu se hned vymění tak doufám že bude klid už.
×
×
  • Vytvořit...