Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Podle mě kdyby jsi měl ulomenou lopatku na pumpě tak by se ti to sice přehřívalo ale sahary by nespouštěly protože by se ohřátá voda zpět do chladiče dostávala pozdě nebo skoro vůbec.Měl jsem s tímto svou zkušenost a také v zimě.Vždy jsem vyvřel.Vyděl bych to na termospínač na chladiči-zkusit vyměnit.(neplést si s teplotním čidlem-to je na motoru)Zkus překontrolovat i zapalovací svíčky.Nevhodné můžou způsobovat přilišné zahřívání motoru.U Felicie(na LPG) se mi to stávalo u svíček pro LPG že se motor hřál více.U klasických dle výrobce byl klid.Zkus a uvidíš.Je ale lepší když ti to motor dochladí včas než pozdě. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdar.Pasovat ti tam budou oba.Rozdíl je v tom,že ten první je určen pro auta s dvěma saharama na chladiči a ten druhej pro klasickej jednoduchej.Pokud máš klimu tak ber ten první protože máš ventilátory dva.Jestli nemáš ber ten druhej.Bude tam určitě nějakej rozdíl ve spínací teplotě,tak je potřeba hodnoty dodržet.Jinak ja se ptáš pro co to je,tak pro ty větráky.Jakmile dosáhne teplota vody v chladiči vyšších teplot tak při cca 100C termospínač ventilátory spustí a po dohlazení cca 85C je zase vypne.Když nefunguje,tak v koloně v létě bývá problém. :o :o

Odkaz ke komentáři

Podívej,termospínač ti pracuje v určitém rozmezí teploty vody.Vlivem opotřebení se ti stane že ti čidlo buď nesepne vůbec nebo pozdě,či brzy.Ty máš v podstatě tu poslední variantu,která nijak neuškodí.Znám případy kdy sahara spínala i při 70C.Nechal bych to tak,a kdyby nastala nějaká změna,tak je jednoduché špínač vyměnit.Jinak teplotní čidlo je něco jiného a do chlazení nezahuje.Od jeho hodnot závisí startování teplého motoru,dávkování paliva,volnobězné otáčky atd.Když ho vyměníš nic sice nepokazíš,ale na sahary to nemá vliv.To by tam nemusel být ten termospínač.

Odkaz ke komentáři

- tak není to dobře :palec:

1) 74kW verze má jen těleso s čidlem teploty, zelené. Je dvouokruhové a ukazuje teplotu na budíkách + dává signál ŘJ o teplotě

proto je možné že ručička ukazuje dobrou teplotu a ŘJ má přitom jiný špatný signáů

2) to na obrázkzu je 75kW verze a ta v tom má dvouokruhové čidlo teploty, zelené, a to druhé je elektronický termostat, napájení žhavícího drátu pro regulaci termostatu

3) termostat má 74kW verze na vratném potrubí do bloku motoru v prostoru za alternátorem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...