Přejít na obsah

Dodělání tažného zařízení

LukasZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám OII rv 06(MR07) a chtěl bych nechat dodělat tažné zařízení. Mám otázku, co všechno je k tomu potřeba? Chtěl bych asi variantu, s odjímatelným držákem. V servise mi tvrdili, že se musí dát jiná vzpěra pod zadní nárazník, která má přípravu na tažný, je to tak?

Díky za veškeré rady

P.S. Pokud by tu byl někdo z Brna, kdo má kdo montuje, nebo má známého, který montuje tažný, dejte prosím vědět. Díky moc

Odkaz ke komentáři

Dnes už sú všetky ťažné odnímateľné, kvôli legislatíve. Jedine ale originálne Škoda ťažné je také, že ak nemáš namotnovaný hák, tak vôbec nie je vidno, že tam nejaké ťažné je - perfektne je všetko schované pod nárazníkom. Pri potrebe ťažného vyberieš z kufra hák, nacvakneš do držiaka a zaistíš a môžeš ťahať vozík. Pri neoriginálnych ťažných je inak riešené uchytenie, a spolu so zásuvkou to vytŕča pod nárazníkom, aj keď nemáš namontovaný hák. Zavadzia to napríklad pri schádzaní z obrubníkov...

Viď foto v prílohe - strieborná FL má originál ťažné, béžova predFL dorábané, nejaká česká značka (ale na názov si nespomeniem).

original.jpg

x.jpg

Odkaz ke komentáři

ale bohužel Westfalia nedodává do prvovýroby Škodovky, jednou jsem ji montoval a bohužel nejde ta hlavice dobře do polystirenu v kufru. I cenově vychází jak origo ze škodovky, takže je lepší dát originál.

Zcela určitě doporučuji zainvestovat do originální sady elektroinstalace od škodovky, předejde se tak problémům s neodpojováním parkováku a hlídá to pak i praské žárovky na vleku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...