Přejít na obsah

Octavia II po "lehčí" nehodě. Má cenu opravovat ?


Doporučené příspěvky

Zdravím.

Minulý týden jsem půjčil auto manželce a dopadlo to jak je vidět na fotkách. Naštěstí se nikomu nic nestalo, včetně osmiměsíčního syna, který seděl vzadu. Viníkem nehody je má žena, takže auto si budu opravovat bohužel sám. Otázka zní. Za kolik by se dalo prodat takto poškozené ? R.v.2006.Dobrý stav. Motor 1,9 tdi. Najeto 210 000. Airbagy OK. Motor i převodovka v pořádku. Poškozené hlavně plechy a plasty v místě nárazu. A bohužel se pohnula i výztuha za předním nárazníkem a ohnula nosník na pravé straně motoru. Nebo druhá možnost, nechat to spravit. Odhad je cca 50-70 tis.kč. Bude záležet na tom, jestli dám nové nebo použité díly a za kolik je seženu. Nebo mě napadla třetí možnost. Koupit podobnou Octavii bouranou na zadek nebo bok a věci přeházet a zbytek rozprodat. (dají se sehnat okolo 50.tis.) Jen nevím jestli pak nebude problém s likvidací auta a pod. Díky za typy a rady.

post-49906-0-85216800-1492494573_thumb.jpg

post-49906-0-75257200-1492494584_thumb.jpg

post-49906-0-35864700-1492494597_thumb.jpg

post-49906-0-74314200-1492494610_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No.Vidím Zlín značka. Odkud si?Co se dílů týče tak zkus mihocar staré město u Uh. Pokud jsi teda toť od Zlína. A nebo vrak buchlovice by něco mohli mít.

Jinak já bych to nechal spravit.když koupíš ranu tak stejně nosník budeš muset nechat potáhnout, nalakovat a těch ostatních dílů tam není zas tak moc.Blatník, nárazník, světlo a nějaké prkotiny. A prodat.No dostaneš 50,jestli vůbec a koupíš nějakou mrdku která tě ve finále bude stát dvakrát tolik než za ni dáš.

Odkaz ke komentáři

Doma, pokud nevládneš klempířským řemeslem a stolicí případně rafinovanými přípravky, to nedáš. To je bohužel dle mého názoru sice ne moc, ale přes přední příčky i trochu hnuté do levé strany, ostatně i ten levý blatník je pomuchlaný, jestli se nepletu. A udělat to tak, aby pak neseděly spáry je škoda energie.

Pokud to někdo komplet s díly za 50-70 tis opraví, tak je pak třeba dát si jen otázku, jestli za 100-120tis. koupím stejně kvalitní auto, jako bylo před bouračkou. Myslet si, jak koupím auto na díly, že ho pak rozprodám, je skoro, řekl bych, naivní. Něco se odbyde, mraky toho ale bohužel zůstane a skladovat rozložené auto je fakt opruz (mám zkušenost). Honza

Odkaz ke komentáři

Jsem z Trutnova. Dnes už není povinnost měnit na autě značku po přihlášení z jiného kraje. Mám předběžnou cenu opravy cca 40 000 s rovnáním, prací a lakováním.S tím že si sám si seženu kapotu, nárazník, blatník a světla. Naštěstí se použité díly dají sehnat za celkem rozumný peníze. Dát 9 tis. za novou kapotu se mě opravdu nechce. Co se týče nosníků, tak to pravý odnesl, ale prý není problém ho srovnat. Jsem rozhodnutej taky spíš pro to nechat si to auto a opravit ho, Protože je na něm dost nových dílů a sloužilo bez problému.Jen jsem řešil možnost koupit něco na bok cca za 60000. Ale to asi opravdu nemá smysl. A za 130 000 můžu koupit sice podobný auto který se tváří v pohodě ale kdoví co bych do něj zas musel nastrkat a kolikrát už by bylo spravovaný.

Odkaz ke komentáři

A já si říkal, že JS autocentrum na Zlínsku by byly docela náhoda ... :) . Za tuto cenu bych do opravy šel, myslím si, že pro profíka s vybavením je to srovnatelné v pohodě. Venkovní díly + potřebné plasty odhaduji na ca 20.000,-, záleží na tom, jestli jsou zachránitelné, nebo v pořádku výztuhy, chladiče, větráky. H

Odkaz ke komentáři
Návštěvník

Fakt nevedia čo pýtať za to, ale ľudia sú blbi A kúpia, ale dá sa občas aj nájsť lacno napr kapota za 20 mierne poškodená alebo za 30 blatník bez chýb... Nárazník sa tiež dá za 20-30, € samozrejme :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...