ferko12 Odesláno Červen 6, 2017 Sdílet Odesláno Červen 6, 2017 Zdravím, chcel by som merať spotrebu paliva na mojej Octavii 1 (1.9 SDI, 50 kW, r.v. 2001) cez OBD konektor. Nemám palubný počítač a neplánujem ho inštalovať. Z čoho počíta spotrebu napr. aplikácia Torque? Poskytuje RJ cez OBD údaje o dĺžke vstrekov? Viem si to predstaviť asi takto: dĺžka vstrekovania * množstvo vstreknutej nafty za 1 s * počet valcov * otáčky za minútu = spotreba za minútu. Fungovalo by to? Ďakujem za odpovede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červen 7, 2017 Sdílet Odesláno Červen 7, 2017 :palec: :lol: Vies mi rozumne vysvetlit na co chces merat spotrebu na SDI??? :smich: :smich: Sdi zerie 5L MAX na 100km. :prcprc: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2017 Tu nejde o význam, ale o princíp merania. Viem že žere málo, ale chcem to vidieť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 11, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 11, 2017 Nikto nevie? Možno by to išlo jednoduchšie cez váhu vzduchu a pomer vzduch:nafta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Červen 12, 2017 Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 V podstate aj u novsich skodiviek je to jediny sposob pri pouziti standardnych PID u protokolu OBD. Niekde som aj zachytil ze sa robilo na beta verzii pluginu pre Torque na citanie specifickych VAG hodnot, ale doteraz som nenatrafil na nieco funkcne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Týmto myslíš verziu s váhou alebo so vstrekovačmi? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Červen 12, 2017 Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Neviem ako to mas na SDI, ale ja som sa k hodnotam vstrekovacov na TSI cez OBD nedopoatral, teda presnejsie povedane zistil som ze to nie je v tej vrstve pristupne. Cize ako si pisal predtym, vaha je vacsinou dostupna, a cez vzorec by sa to dalo hodit do Torque, kedze sa tam daju dat vlastne PID aj s rovnicami. Skusim si to tiez pozriet a porovonat. Len treba zistit PIDy tych dalsich parametrov aby rovnica nepisala hovadiny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 To Torque bolo ako príklad. Ja si chcem vyrobiť vlastný pal. počítač. Asi to bude najjednoduchšie cez váhu. Pomer vzduch:nafta je 17,1:1 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Červen 12, 2017 Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Mam pocit ze u nafty pri beznych prevadzkovych podmienkach je to viac... nieco nad 20. Skus pohladat nejake referencie. Ja torque beriem ako celkom sikovny nastroj lebo ma PID ktorym vyzaduje aby auto odpovedalo ake dalsie PIDy podporuje, co je odrazovy mostik na dalsie laborovanie aj s vlastym budikom a pod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Dá sa to zistiť cez VAG-COM? Ak áno, kde sa to nachádza? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Červen 12, 2017 Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Dnes cestou prace som to pozrel a torque mi ukazal toto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2017 Pozriem to v mojom Torque. Ako si sa dostal ka takémuto výpisu? Ja mám len ciferníky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Červen 13, 2017 Sdílet Odesláno Červen 13, 2017 Vola sa to TorqueScan, je to plugin do TorquePro, najdes ho na google play. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferko12 Odesláno Červen 19, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2017 Tak som to vyskúšal ale pomery mi to nezobrazuje. Asi stará RJ. Údaje sú ale tiež zvláštne: na voľnobeh (895 rpm): MAF 41,66 g/s a spotreba 5,75 l/hod. Zdá sa mi to oboje veľmi veľké. Spotrebu na voľnobeh by som očakával okolo 1 l/hod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinM_2013 Odesláno Září 22, 2017 Sdílet Odesláno Září 22, 2017 Zdravim, take jsem chtel dodelat do meho palubaku mereni spotreby u dieselovych motoru, ale nedari se. Hlavne nemohu nikde najit nejakou kloudnou rovnici, ze ktere by clovek mohl vychazet. Mereni u benzinovych motoru je snazsi, kde se vyuziva udaj z vahy vzduchu a pokud tento neni k dispozici, tak se da take dopocitat. Ja jsem si palubak zabudoval pred nekolika dny. Vedel by nekdo jak na mereni u dieselu? Diky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DiKey Odesláno Říjen 6, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2017 MartinM_2013 to vypadá docela super nějaké info na čem to ti to běží.. Jinak jsem procházel nějaké diplomovky a o počítání spotřeby na základě váhy vzduchu teda slyším poprvé... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.