Přejít na obsah

Octavia 1 nenastartuje (Imobilizér?)

Grafic

Doporučené příspěvky

Hezký večer,

mám problém a chtěl bych požádat o radu. Omlouvám se za nový topic, ale vlastně nevím, do kterýho současného bych to měl dát. Pokud je někdo schopný z Prahy (auto stojí nepojízdné ve Strašnicích) dojet (za poplatek/odměnu:D), pomoct a ideálně opravit, budu nejvíc happy.

Aktuálně prostě nenastartuju, auto 3x pípne a bliká ikonka ručky, viz video: https://1drv.ms/v/s!ApMozL5lTiPvr5h8_qROAYn0DyawYw (video je střihlé po konci jednoho pokusu > klíček do polohy 0 a znovu)

Mám Octavia 1, rok výroby 2003, 2.0 benzin. Vše originální, jen před 3 roky jsem nechával dodělávat "zabezpečení", kdy musím před nastartováním přiložit magnet na určité místo, jinak to nenastartuje (když se stihne magnet přiložit do 6 sekund, tak nesvítí kontrolka ESP). Mám dva klíče (na jednom mi nejde dálka) i ten kódovací štítek. Mám nějakej čínskej kabel a VCDS software.

Popis, jak jsem se dostal do tohoto stavu (ne vše je asi relevantní a souvisí se závadou):

- Před pár měsíci jsem měnil baterku v jednom klíči a od tý doby na něm nejde dálka

- Začal jsem používat druhej klíč

- Snažil jsem se podle návodů na webu první klíč nějak spárovat s autem, ale prostě se nepovedlo. Je možné, že jsem to nějak rozšteloval

- Před pár týdny se poprvé projevilo chcípnutí (z ničeho nic se auto vyplo na křižovatce). Prostě ve vteřině zhasly všechny kontrolky a musel jsem znovu nastartovat

- V posledním týdnu jsem občas nemohl nastartovat (přijdu vložím klíč a nic - kontrolky nesvítily. Vypnu, zapnu a na několikátej pokus nastartuju)

- Dnes jsem zaparkoval a prostě už nemohl nastartovat (prostě to nastartovalo a do 1 sekundy se to vše vyplo - z toho soudím na imobilizér, dle různých fór a podobných případů)

- Během mých pokusů o nastartování bylo několik stavů - občas blikala kontrola ECS (nebo tak nějak) + kontrolka motoru (vždy se rozsvítili na cca 1 sekundu a pak znovu po zhruba půl minutě), občas auto pípalo, občas magnet reagoval standardně, asi jednou problikával olej. Ale vždy stejný postup nastartuju, mám asi sekundu, kdy jde třeba sešlápnout plyn a otáčky jdou nahoru, ale hned to chcípne. Zkoušel jsem oba klíče.

- Připojil jsem k PC a načetl logy - viz příloha tohoto postu (jen imobilizér a pak nějakej celkovej) - VCDS 11

- Posmazal jsem, co šlo (chyby atd) - doufal jsem v haluz

- Chvilku jsem byl v sekci, kde to psalo něco o 7místným kódu klíčů. Ale nic jsem neodklikával

- V době těchto pokusů to asi furt po nastartování vždy chcíplo

- A pak jsem skončil stavem, viz video nahoře. Klíček dám do polohy, kdy mám přiležit magnet (což by mělo nějak pustit elektriku ke startéru nebo co). V tu chvíli se normálně rozsvítila kontrolka motoru a mohl jsem startovat. Teď v tu chvíli auto začne pípat a blikat ta ručka. Ale taky ne vždy:) někdy to prostě jen nereaguje.

Jsem totalní amatér, ale neporadíte někdo? Není někdo z Prahy, kdo by se mi na to za rozumný poplatek kouknul a zkusil rozchodit?

Pročítal jsem různý topicy, ale původní možné problémy (něco s imo, chybná kabeláž, slabý signál klíčků, ...). Teď bych spíš řekl, že jsem zablokoval ŘJ (nebo smazal klíče nebo nevím prostě).

Předem díky za jakoukoliv pomoc!

Celkove.txt

Immobilizer.txt

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...