Přejít na obsah

Škoda Superb nebo Roomster-Elektromobily

Doporučené příspěvky

taky si myslim, ze je to prozatim nepouzitelny, maximalne jako druhy nebo treti auto do rodiny do mesta nebo na couracky do prace 10 km. Ale cena takovych aut je porad daleko vetsi, nez kolik bys usetrit na benzinu za nejaky ty roky :rolleyes: a jakmile budes potrebovat absolvovat necekane delsi trasu, tak si v pr*eli... :lol:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Souhlasil bych jedině s tím, půjde o druhé auto, ale ušetříš moc korunek, mě vychází km na 20 hal. Opravy nehrozí, není také co opravovat. Ten můj elektromobil jede i 100 km/hod a najedu 150 km na jedno nabití. :rolleyes: A ty nové elektromobily jsou úplně o něčem jiném. :lol: Baterie mi vydrží cca 10 let, neboli 300 000 km než odejdou. :lol:

Odkaz ke komentáři
No když myslíš, tak jo, ale pořádný elektromotor nedoženeš, ani v účinnosti, ani ve spolehlivosti. A první auto na světě byl elektromobil, pak dřevoplyn a nakonec spalovací motor. :blink::lol: ;)

toe sice pravda ,ale stále to není dokonalé a už proto že v autě ten motor musí být cítit

Odkaz ke komentáři

Kdyby tenkrát byly baterie na vysoké úrovni, jako jsou ted, spalovače by ani neexistovali. :palec: Jak cítit? Takový elektromobil dokáže zrychlit z 0 na 100 za pouhé 4 vteřiny, hlavně se nemusí "hledat" u spalovače největší točivý moment, u elektromobilu je točivý moment stejný, začíná od nulových otáček až po nejvyšší otáčky. :palec: Ale příznivci benzínu vidí vše jinak, je mi to jasný. :palec: Já si můžu vybírat. :o Můžu jet pěkně v tichoučku bez startování atd. ;)

Odkaz ke komentáři

Na ježdění do práce bych to bral, ty 4 km tam a pak 4 zpět by byly bez problému, ale na delší cestu v současné době stěží. Snad za pár let, ale to už možná příjdou i s něčím jiným. Není taky od věci pohon na zemní plyn, jen ta čepací stanice u baráku je šíleně drahá včetně údržby. Možná až ropa bude neúnosně drahá příjde nějaká velká změna, do té doby si myslím, že se bude dál kouřit z výfuku.

Odkaz ke komentáři

jasne, protoze sejci povoli kohoutky nebo poslou penize spravnym smerem a vyvoj neceho novyho se zase pozastavy :palec: jednou jsem nekde cetl zajimavy postreh, ze nejvetsi problem s prechodem na novy pohon je sit cerpacich stanic...

Odkaz ke komentáři
jasne, protoze sejci povoli kohoutky nebo poslou penize spravnym smerem a vyvoj neceho novyho se zase pozastavy ;) jednou jsem nekde cetl zajimavy postreh, ze nejvetsi problem s prechodem na novy pohon je sit cerpacich stanic...

Nejhorší je, že jde o velké prachy z ropy, tak nám budou chtít vnucovat stále pohon na ropné produkty. Řidiči jsou vlastně takové "dojné krávy" do státní pokladny. ;) Vláda se bojí přijít o velké penízky. :palec:

A v německu se staví největší výrobní linka na výropu moderních článků a bude dodávat baterie do miliónu elektromobilů, všechny značky už mají své první kousky a za dva roky už tady budou běžně v provozu. :palec:

ČEZ vráží miliardy do výstavby čerpacích elektrických stanic a je jasné, že už ví proč a kam se bude směr ubírat. Takže kupujte akcie ČEZu, půjdou ceny ještě nahoru. ;) A bude spešl tarif elektromobily. Jinak už je ofiko jedna otevřená.

Vodík, zemní plyn a jiné pohony zaniknou, s tím se ve světě počítá a těžko se rozroste do větších měřítek. :palec:

Ropa dojde za cca 50 let (těch ložisek už není tolik jak si někteří myslí), ale musí zůstat v zásobě na výrobky z ropy, takže se všechna nepropálí přes výfuk. :o

Zastánce nezastánce, na něco se jezdit bude muset a nikoho nepřesvědčuji, at si každý jezdí na co chce. Akorát mám spousty výhod oproti spalovačům. ;)

Odkaz ke komentáři
Na ježdění do práce bych to bral, ty 4 km tam a pak 4 zpět by byly bez problému, ale na delší cestu v současné době stěží. Snad za pár let, ale to už možná příjdou i s něčím jiným. Není taky od věci pohon na zemní plyn, jen ta čepací stanice u baráku je šíleně drahá včetně údržby. Možná až ropa bude neúnosně drahá příjde nějaká velká změna, do té doby si myslím, že se bude dál kouřit z výfuku.

4 km je málo, já jezdím 20 km tam a 20 km zpátky, ale pokud jezdíš do práce do kopce a z práce z kopce, nemusíš ani nabíjet, rekuperace ti baterie nabije. :palec:

Odkaz ke komentáři
tak kdyby bylo takovy auto spolehlivy, dojelo by aspon tech 600 km, mohl jsem si ho dovolit atd atd, tak uz v nem taky jezdim :palec: zas tak moc po rvoucim motoru netouzim

Co vím, tak nejvíce se najede ze sériovkou v prodeji cca 400 a pak nabíjíš půl hodky a máš nabito na 80% :palec:

Já jsem to počítal u svého, mohl bych dát baterie na 450 km (do váhy) a pak nabít, ale příští rok už bude cena nižší za baterie, tak si počkám. :palec: Akorát se řeší jak dopravit energii v rychlém čase, kabel na 2500A už něco váží, baterie v pohodě snesou takové nabíjecí proudy. Ale když se kabel vyřeší, za 3 minuty máš nabito na dalších 450 km. Sám sem tomu nevěřil, ale po usednutí jsem žasnul, ticho, krouták jak blázen, motor se nemůže přetočit ani přehřát. Nebrzdíš (jen v nutných případech), rekuperace slouží i jako velká brzda a dobíjí ti baterie, takže kotouče máš orezlé v elektromobilu. Akorát si člověk na vše musí zvyknout, hlavně zatahovat ručku, jinak se auto rozjede i z mírného kopečka. :o

Odkaz ke komentáři
Ale to jsme trochu odbočili od tématu, škodovka má už Superba a Roomstra v elektrické verzi, zatím se dá koupit jen roomster za 1 000 000,-, což je dost. Řekl bych, že se čeká, až se dostaví továrna na baterie a zlevní se celkové elektromobily, za tu cenu roomstra nikdo nekoupí. :palec:

Njn u nás ve firmě toho na elektriku jezdí mooc a mooc prostě nejni nad klasický motor tohle mi nikdo nemůže vymluvit :palec:

Odkaz ke komentáři

no jenze automobilky vetsinou nejsou nijak vazany na tyhle tezare, rikam zatim protze jak se zacnou rozsirovat elektroauta zase se bude tlacit ze strany tezaru...ono to stejnak bude velkou dobu jen pro osobaky a vsechny vetsi auta pojedou hezky na ropu..takze to nebude pro tezare tak horky, stejne jako lodni dorpava a pod...

ale automobilkam je jedno na co to auto bude jezdit a nelilo by se tolik penez do vyvoje kdyz by vedeli ze dalsich deset let to lobby tezaru neustoji v klidu..cili ropa jasne ale nemyslim si ze by automobilky hraly na to ze musime vytezit a pak budeme prodavat elektro...samo kdyz dojde ropa urychli se to :)

Odkaz ke komentáři

Jj, ropa je velký byznys a proto dělali vše, aby nepřišli o své miliardy, tak se do jiné technologie nechteli pouštět, ale už se pouštějí, musejí. Pár let budou v ruku v ruce obě technologie a pak spalovače zaniknou, jak tomu bylo dříve u jiných technologií a nejen v automobilismu. Takhle jde svět stále dokola. Spalovací motor je zastaralý a více než 20% (92% má elektromotor) účinnost se z něj nikdy nedostane. Nemůžou všechnu ropu spálit v autech, nebyly by vůbec plasty a těch je více než si člověk myslí. :) Co se týká naší situace, ČEZ má vše dobře spočítané a 1% odběru z produkce ho nezabije a vydělá pěknou hromádku peněz, takže se mu miliardová investice do el. pump sakra vyplatí, tohle je dobrý byznys pro ČEZ. A jak všichni víme, ČEZ je skoro vládní. ;) Proto i v Bruselu naše vláda v EU prosazovala-podporovala elektromobily jako výhodnější variantu, což bohužel neprošlo, nevadí, již příští rok si můžeme koupit BMW, Mercedes atd. jako běžný vůz zatím jako druhé auto do rodiny. Kdo vídí dál než co dávají v TV, dá mi za pravdu. :)

Odkaz ke komentáři
no jenze automobilky vetsinou nejsou nijak vazany na tyhle tezare, rikam zatim protze jak se zacnou rozsirovat elektroauta zase se bude tlacit ze strany tezaru...ono to stejnak bude velkou dobu jen pro osobaky a vsechny vetsi auta pojedou hezky na ropu..takze to nebude pro tezare tak horky, stejne jako lodni dorpava a pod...

ale automobilkam je jedno na co to auto bude jezdit a nelilo by se tolik penez do vyvoje kdyz by vedeli ze dalsich deset let to lobby tezaru neustoji v klidu..cili ropa jasne ale nemyslim si ze by automobilky hraly na to ze musime vytezit a pak budeme prodavat elektro...samo kdyz dojde ropa urychli se to :)

Viděl bych to také na osobní auta a autobusy, už jeden se testuje v Praze. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...