Přejít na obsah

Haldex


Pindas

Doporučené příspěvky

  • o měsíc později...

dříve nebo později v něm něco odejde, bohužel opravy jsou hodně drahé, takže se oplatí koupit celý diferák jiný, ještě se stále objevují málo jeté z testovaček, mám takhle doma asi 5ks, prakticky na díly, většinou mají KO ložiska nebo soukolí.

v tvém případě ač to bude znít divně, tak jezdit do úplného konce a mít v záloze druhý

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, nechce se mi zakládat nové téma. Můžu si udělat haldex (2. generace) na vypínač ? Auto mi vibruje při akceleraci na 4-5-6, asi hardy spojka. Než to vyřeším, což samozřejmě chci, je možné udělat hard off vypínač ? Teď jezdím bez pojistky a auto přestalo vibrovat. Nevadí to nějak haldexu ?

Odkaz ke komentáři

Ale vyřeší, teď tak jezdím a prostě auto je úplně tiché, zdá se že i méně žere. Někde jsem se dočetl, že 2. generace haldexu je i bez prokluzu seplá na 3-5% a i to asi stačí k produkci vibrací. Samozřejmě bych to musel řešit odpojením čerpadla, myslím že pak by se ESP nerozsvítilo. Třeba v létě za sucha, když ten zadek nebudu potřebovat, tak bych jezdil bez. Spojku řešit budu snad v tomto týdnu.

Odkaz ke komentáři

Pan sixta tu píše /jestli jsem to správně pochopil/ http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/opravy-haldex-spojex že pokud po odpojení čerpadla hluk přestane, jedná se o vadné čerpadlo. Setkal se stím někdo ? Všude jsem se dočetl, že pokud auto vibruje od 2 do 2,8 cca, je to právě ta hardy spojka. Včera jsem na ni navíc koukal na zadní hardy a okraje se opravdu zdají být potrhané. Včera jsem udělal výměnu oleje v haldexu - bez jakékoli změny.

Odkaz ke komentáři

Aha, no mě napadlo, že to třeba rozvibruje jen když se přes tu špatnou hardy přenáší nějaký výkon(resp moment 😄 ) . Nebo co by mohlo způsobovat takovéhle projevy samotného haldexu ? Olej čerstvě vyměněn - žádná změna, diagnostika bez chyby.

třeba zde to někomu nedunělo bez pojistky a výměna Hardy jim pomohla.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Byla to hardy, vyměněno, klid jako bez pojistky.

 

vidíš a máš po problému a ještě sis ušetřl další, ti, co jezdí s utrženou hardyspojkou až do úplného konce ji nejenom rozdrbou na kaši, ale vymlátěj ložiska v haldexu na přírubě a to pak je jiná raketa než pár drobnejch za hardyspojku...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...