Přejít na obsah

Tónování skel

Ol@f

Doporučené příspěvky

Ono každý má fólie x let, to je vpohodě, že se to neřešilo, ale poslední dobou se to začíná na cestách čím dál tím víc řešit, proto bych nerad šel do něčeho, co bych za chvíli musel řešit... škoda, že jsem to neřešil už dááávno, abych z toho měl nějaký požitek :)

Dále jsem se bavil s jedním autodopravcem a dal mi typ na pokovení skel, údajně je to efektivnější a na stk méně problémové. Má s tímto někdo nějaké zkušenosti?? V OV je i nějaká firma, co to umí zapsat pro stk do TP, ale tomu já moc nevěřím, že to můžou a je to následně o.k. ... :/

Já mám okna pokovená,přední boční o něco víc než by měla být.Moje zkušenost je taková,ani při jedné kontrole ani na STK se nad nimi nikdo nepozastavil.Tím nechci říci,že by překročené zatmavení procházelo snáze,třeba jsem měl jenom více štěstí.

Když jsem vybíral firmu,která by mi pokovení zhotovila,žádnou v OV jak píšeš jsem nenašel.Těch co pokovení provádí je jak šafránu,když se po tom pídíš zjistíš,že většinou jsou to sběrná místa a okna se k pokovení odvážejí.Protože jsem u pokovení chtěl být,vybíral jsem mezi čtyřmi firmami.Jsou to jediné,které mají povolení MDČR.Nakonec jsem se rozhodl pro Olomouc. http://www.sklatony.cz/ Jednak jsem mohl být u všeho od vyndání až po nandání oken a jednak je to firma,která provádí pokovení titanem.Dělá se ještě nerezem,ale u toho se pokovená vrstva více leskne.

K tomu zápisu,dodatečná úprava skel žádnému zápisu do TP nepodléhá.Vím,že zápis pár lidí má,ale pokud je zatmavení větší větší než přípustná mez,je to stejně k prdu :D U pokovení stačí stejně jako u folií označení všech upravovaných oken a karta firmy,která úpravu prováděla.

U pokovení na rozdíl od folií jde u předního bočního okna udělat %propustnosti do ztracena,tzn.že okno se zatmaví nejvíce vzadu a směrem k zrcátku se propustnost zvyšuje.Přechod mezi předním bočním a zadním bočním oknem není tak skokový a nehezký jako u folie.

Pokovením také lze provést za příplatek několik barevných odstínů.Přihodil jsem dvě fotky,jak vypadá folie po odstranění,ty tmavé pruhy jsou místa kam slunce nemůže. :D

post-43-1299501881_thumb.jpg

post-43-1299502241_thumb.jpg

post-43-1299502297_thumb.jpg

post-43-1299502319_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři
Já mám okna pokovená,přední boční o něco víc než by měla být.Moje zkušenost je taková,ani při jedné kontrole ani na STK se nad nimi nikdo nepozastavil.Tím nechci říci,že by překročené zatmavení procházelo snáze,třeba jsem měl jenom více štěstí.

Když jsem vybíral firmu,která by mi pokovení zhotovila,žádnou v OV jak píšeš jsem nenašel.Těch co pokovení provádí je jak šafránu,když se po tom pídíš zjistíš,že většinou jsou to sběrná místa a okna se k pokovení odvážejí.Protože jsem u pokovení chtěl být,vybíral jsem mezi čtyřmi firmami.Jsou to jediné,které mají povolení MDČR.Nakonec jsem se rozhodl pro Olomouc. http://www.sklatony.cz/ Jednak jsem mohl být u všeho od vyndání až po nandání oken a jednak je to firma,která provádí pokovení titanem.Dělá se ještě nerezem,ale u toho se pokovená vrstva více leskne.

K tomu zápisu,dodatečná úprava skel žádnému zápisu do TP nepodléhá.Vím,že zápis pár lidí má,ale pokud je zatmavení větší větší než přípustná mez,je to stejně k prdu :) U pokovení stačí stejně jako u folií označení všech upravovaných oken a karta firmy,která úpravu prováděla.

U pokovení na rozdíl od folií jde u předního bočního okna udělat %propustnosti do ztracena,tzn.že okno se zatmaví nejvíce vzadu a směrem k zrcátku se propustnost zvyšuje.Přechod mezi předním bočním a zadním bočním oknem není tak skokový a nehezký jako u folie.

Pokovením také lze provést za příplatek několik barevných odstínů.Přihodil jsem dvě fotky,jak vypadá folie po odstranění,ty tmavé pruhy jsou místa kam slunce nemůže. :smich:

SUPER, dík za typ. Asi se vrhnu na to pokovení a bude :lol: Jen orientačně, kolik mám počítat na hatchback? Počítám kolem 6tis, ale cenu jsem tam nikde nedohledal.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, nebudu teď psát o stupni zatmavení. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s životností fólií.

Moje (dvě auta) je taková, že po cca 5-7 letech jde fólie do kytek. Bylo přes ní špatně vidět a úplně se rozpadala. Když jsem po ní přejel rukou, jako kdyby se z ní loupali vrstvičky slídy. Kvalita měla být dobrá a provedení montáže bylo super. Cena jednoho okna cca 1500 v roce 2000, druhé auto 2003 cena stejná. Obě auta byla dělaná u stejné firmy. Od prosince 2010 mám novou octu L&K a uvažuji o fóliích ale bojím se že mě čeká výše popsané.

Předem děkuji za vaše zkušenosti se současnými fóliemi

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Tak dneska jsem absolvoval povinnou technickou prohlídku. Na autě mám folie, ale vše zapsáno na kartičce k foliím. Přiznám se, že na autě jsou tmavší, než je uvedeno na kartičce, ale tak jsem to prostě chtěl. Přijel jsem na STK, první co chtěl vidět byla kartička, tak jsem mu ji dal, on si ji okopiroval k protokolu a bylo hotovo. Oba jsme věděli, o co jde a byla technická. Podle mě je to vždy o tom, jak se člověk chová. Podotýkám, že mám provedenou úpravu v zatmavení i na předních bočních sklech. A k tomu že tady někdo psal, že někomu za to policajti sebrali techničák ? To je blbost největší, jelikož policisté odebírat techničáky již nemohou. Zákon jim to nedovoluje.

Odkaz ke komentáři

Ono kartička se zavádí právě jen pro ty přední skla. Kvůli zadním kartičku nepotřebuješ, de facto na zadních sklech můžeš mít třeba plechy a nikdo ti nic nemůže říci. A o náhodě to nebylo. Dělal jsem to tak i s předchozími auty. Měl jsem vždy natónováno, ale vždy s kartičkou. A věr mi, potom do tebe půjde málokdo. V dnešním světě jsou všichni opatrní, než ti něco zakáží. A s kluky od policie jsem nikdy problém neměl. Je to o přístupu. Zásada je nikdy nemachrovat a chovat se slušně.

Odkaz ke komentáři

Nechci se nijak hádat nebo tak nějak, ale opravdu je to o člověku. Je to jako s radarem. Bavil jsem se s klukama od PČR, protože jeden je v rodině a když mi říkali jaké podmínky musí splnit před měřením, tak by nikdy měřit nemohli. Mám na mysli pokud by dodrželi do posledního bodu návod od výrobce. Jestli tě někdy změří, tak si je nafoť kde stojí, jak stojí a poté se odvolej. Uvidíš ve správním, že pokud po nich budeš chtít ať ti doloží jak byl radar umístěn, tak ti to nedoloží. To samé máš i s měřákem propustnosti. Vem si toto počasí. Pokud mají měřič v autě, kde je dejme tomu 25 stupňů a potom ti venku při -1 stupni něco chtějí změřit, tak už na tomto se otočíš. Je to jen elektronika. A ta musí mít nějaké podmínky od výrobce. Ano pokud budeš souhlasit, tak zaplatíš, ale pokud ne, tak to vyhraješ. A to je jen desetina toho, na čem se ty můžeš otáčet. Ale nechci se hádat. A pokud mě nepustí přes STK ? Ano ať nepustí, auto s radostí odstavím a budu jezdit taxíkem. Tam kde mi dávali folie, tak si nechám vystavit potvrzení, že vše je jak má být a s radostí půjdu na STK a tam jim to doložím i s účtenkou za taxíka. Nikdo ti do toho nepůjde. Lidé jsou v dnešní době hodně opatrní. P.s. schválně se někdy podívej na zatmavení policejních aut, nebo od vojáků. To jsou "tmy" v předních sklech.

Odkaz ke komentáři

Nechci se nijak hádat nebo tak nějak, ale opravdu je to o člověku. Je to jako s radarem. Bavil jsem se s klukama od PČR, protože jeden je v rodině a když mi říkali jaké podmínky musí splnit před měřením, tak by nikdy měřit nemohli. Mám na mysli pokud by dodrželi do posledního bodu návod od výrobce. Jestli tě někdy změří, tak si je nafoť kde stojí, jak stojí a poté se odvolej. Uvidíš ve správním, že pokud po nich budeš chtít ať ti doloží jak byl radar umístěn, tak ti to nedoloží. To samé máš i s měřákem propustnosti. Vem si toto počasí. Pokud mají měřič v autě, kde je dejme tomu 25 stupňů a potom ti venku při -1 stupni něco chtějí změřit, tak už na tomto se otočíš. Je to jen elektronika. A ta musí mít nějaké podmínky od výrobce. Ano pokud budeš souhlasit, tak zaplatíš, ale pokud ne, tak to vyhraješ. A to je jen desetina toho, na čem se ty můžeš otáčet. Ale nechci se hádat. A pokud mě nepustí přes STK ? Ano ať nepustí, auto s radostí odstavím a budu jezdit taxíkem. Tam kde mi dávali folie, tak si nechám vystavit potvrzení, že vše je jak má být a s radostí půjdu na STK a tam jim to doložím i s účtenkou za taxíka. Nikdo ti do toho nepůjde. Lidé jsou v dnešní době hodně opatrní. P.s. schválně se někdy podívej na zatmavení policejních aut, nebo od vojáků. To jsou "tmy" v předních sklech.

To by mě teda zajímalo, co těm PČR mám říct, když mě zastaví? Samozřejmě ve vší slušnosti. Vytáhne měřák na propustnost a já začnu o teplotními podmínkami atd?

Odkaz ke komentáři

Ano škodovka ti poslala, že propustnost z výroby je 73 procent. Ale schválená propustnost je 70 procent. 3 procenta můžeš ještě zatmavit a to už potom záleží na tom kdo ti folie dává, jak to napíše. Když máš kartičku od výrobce, tak jsi z obliga. Můžete mě kamenovat, ale tak to prostě je. Někde to dopraváci ani neřeší z rozkazu svých nadřízených, jelikož na místě je to neprokazatelné. Seženu vám záznam, který vypracovali samotní policisté. Je v něm jasně napsáno, že na řidiče sepsali oznámení, jelikož nepředložil právě onu zmiňovanou kartičku od zatmavení. A pokud půjdeme do extremu a nebudu mít kartičku a uvidím, že jdou ke mě s nějakým měřákem ? Stáhnu okna a řeknu, že mi nefunguje vytahování nahoru. Policisté tě nemohou k tomu donutit, a na auto by ti správně neměli ani sáhnout. A to že ti nefunguje stahování oken není žádný přestupek.

Odkaz ke komentáři

Vycházel jsem z Tvých info od škodovky :palec: A pokud máš na mysli tohle ? http://www.rozhlas.cz/ostrava/aktualne/_galerie/941765?type=image&pozice=3 ? Záleží na tobě jestli jim dovolíš na Tvé auto něco přidělávat. Auto je Tvůj majetek a k jako takovému k němu musejí přistupovat. Ano ať si měří, ale na auto ti nic montovat nemohou. Je to zase bič na slušné řidiče šitý horkou jehlou.

Odkaz ke komentáři

Jak nemůže ??? Od výrobce máš 73 procent. Dovolená je 70ti procentní propustnost. 3 procenta můžeš ještě zatmavit a to je to, o čem je celá tato debata. A jestli něco vědomě porušuji ? Možná. Ala taky vozím v autě 2 hasící přístroje a nůž na přeřezání pásů, 2 lékarničky apod. U nehod, okolo kterých jsem jel jsem už vše z toho několikrát použil narozdíl od lidí, kteří vědomě nic neporušují, ale okolo nehody jen projedou a fotí si jii aniž by pomohli.

Odkaz ke komentáři

Chlapci čtětě to pořádně. Ty 3 procenta vám právě musí zlegalizovat ten, co vám tam ty folie dává. To už vám potom málokdo dokáže že je to více, když vám to on posvětí :palec: To není chlubení, jen komentování toho, že vědomě něco porušuji. Ano možná ano, ale hovad co jezdí našich silnicích je daleko více, kteří se na tebe v případě nehody vykakají ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...