Přejít na obsah

Tónování skel

Ol@f

Doporučené příspěvky

Tak casem to jiste prijde na pretres, a jelikoz se mi to posledni dobou zda byt vice nez vhodne si to poridit tak to otevru rovnou.

Zajimalo by me, tusim jsem nekde cetl, ze sko z vybavy klasik nema na sobe vubec zadne tonovani, tim padem je vhodne pro umisteni folii, zakon totiz nedovoluje pokud se nepletu, mit pouzite dva zpusoby ci vrstvy, nehlede na to, ze jejich nepropustnost se scita a tim padem, lze vypadnout ze stanovene meze propustnosti a mit problem na STK.

Jak poznat sklo z verce clasic ?

Neni povoleno zadne dodatecne zatmaveni celniho skla ridice, pouze primo z fabriky pokud automobilka tuto moznost nabizi

Povolene zatmaveni videtelneho svetla na prednich bocnich sklech je 30% ( tedy 70% viditelneho svetelneho zareni musi projit)

Povolene zatmaveni videtelneho svetla na zadnich bocnich sklech je 70% ( tedy 30% viditelneho svetelneho zareni musi projit)

Pokus jsou folie homologovane, meli byste mo instalaci na kazde sklo obdrzet samolepku s ATESTem a pripadne jeste pairovy "certifikat"

Pokud je neco spatne opravim to pripadne dopisu

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Jak už tu někdo psal jakmile je na okně nápis TINTED a to je na všech autech krom socverzí Fabia Junior a Octavia Tour, ale i na těch některých to je, tak by se nemělo nic upravovat.......

A 70% tj. nejsvětlejší folie která se dodává by i na tzv.čirém skle neměla být protože by se to nevešlo do tolerance....

Ale věc druhá je, jak Vám to kluci z ústavu PČR dokážou???? měřák na to žádný neexistuje :huh:

řeším to denně.... :palec:

Odkaz ke komentáři
Prosim vas jestli nekdo mate cernou octu combi s foliema,dejte sem foto. prosel jsem tady hodne prispevku ale nasel jsem jen kratky . tem ty folie padnou,ale u combi se obavam, aby to nevypadalo jak pohrebni vuz.dik

04.jpg

nebo chceš O II???

octavia_6.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Ahoj,já mam skla pokovený a jsem stim moc spokojený.Vzadu to mam zatmavený tak na 70% a na předních mam přechod do ztracena.Okna byly z výroby už zatmavený na 25% tak mi do kartičky napsali,že ty přední jsou zatmavený na 5% tak abych nepřekročil normu.Přišlo mě to 5500.

Další přívrženec pokovení :)

Pokud už skla jednou zatmavená byla, nemělo by se s nima už nic dál dělat, ale snad nebudou problémy. Mě kdysi na Fabii napsali rvnou těch dovolených 30% zatmavení, resp. 70% propustnosti a byl klid. Byl to ten stejný případ.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Sklo bez probarvení nemá označení TINTED.

Myslím,že %propustnosti zadních bočních skel není limitováno.

Přidám ještě stanovisko MDČR k problematice tónování zasklení.

Nápis Tinded na sklech nemám,znamenáto že nemám tonovaná skla z výroby.Mam tam napis Tempered a mam octavia II výbava elegance a měl jsem zato,že skla byla z výroby nazelenalá.
Odkaz ke komentáři

Tinted by mělo být napsáno na SUN SETu, jinač jak už bylo řečeno pokud máš skla nazelenalé nesmí na řidičových a spolujezdcových nic být. Na podzim jsem sundával folie kvůli STK a ten co mi to dělal mi tvrdil že to nemám dávat dolů, že to projde. Přesto jsem to sundal a na STK bylo první ať vytáhnu skla /měl jsem je dole/ . A tak jsem s nima o tom kecal a uplně mi to popřeli co mi tvrdil ten co dělá folky. Tak mi to nedalo a psal jsem přímo do škodovky a ti mi jen potvrdili co mi říkali na STK. Zelené sklo z výroby je zatmavené na cca 72% propustnost světla a tudíž by na něm něměla být žádná zatmavovací folie. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...