Daniel20 Odesláno Říjen 3, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2017 Zajímalo by mě, jaký je mezi nimi rozdíl. - podle tabulky má 132 delší 4. a 5. rychlost ? - co je ta rozvodovka (je to diferencial) ?- stály převod (je to takové to velké ozubené kolo v diferenciálu) ? - co je EHA a 02J ? Protože, když řídím 110, tak mi příjde, že to jde lehce do otáček, tak jsem si myslel, že má kratší převody, ale podle tabulky, to vypadá stejně. Ale pokud je rozdíl v té rozvodovce 3,684(110) a 3,647(132), což jsem si ověřil v Dirtu, že když jsem si nastavil převodovku s větším číslem (jako má 110, 3,684 a víc), tak mi to šlo rychleji do otáček a snížíla se maximálka, naopak to snížení čísla (jako má 132, 3,647 a níž), tak šlo auto méně do otáček, sice nepatrněji a nemusel sem častěji řadit. Z čehož usuzuji, že převody jsou stejné ale rozdíl je ve stálém převodu, který je delší(asi víc zubů na kole) a právě proto se mi zdá, že 110 jede rychleji než 132. A další věc co by mě zajímala, pokud mám teda pravdu a ten stálý převod je to velké kolco v difu., tak dalo by se prohodit ze 110 do 132? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šindy87 Odesláno Říjen 27, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2017 RS má delší stálý převod, kratší 4. rychlost a i 5. rychlost. Nicméně ty rozdíly jsou naprosto minimální a tak malé, že pokud by v reálu s těmi auty jel naprostý lajk, tak to nepozná a vůbec si toho nevšimne, protože rozdíl je v desítkách otáček. zde si to můžeš zadat do tohoto kalkulátoru otáček u zadej rozměr pneu 205/50-17. které má RS http://niceone.mysteria.cz/calculator.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.