Přejít na obsah

Zadní dveře jde otevřít jen zevnitř.. kde je chyba.

Doporučené příspěvky

Dobrý ráno všem, prosím dobrý duše, aby mi poradily, co s tím.. Dveře za spolujezdcem otevřu jen vnitřní klikou, zvenka ať tahám, jak tahám, tak je neotevřu. I Kdybych za ně rvala jak smyslů zbavená, tak je zvenka prostě neotevřu ani kdybych se modlila. Teď prosím vtipálci stranou.. Zvládnu to na koleni sama..? Do servisu se mi s takovou banalitou nechce.. Už takhle tam nechám ranec.. Tapec si rozeberu easy, nicméně dokud mi někdo neporadíte, o co by mohlo jít, tak to kuchat nechci. Je to lankem? Nebo mám urvanej plast..

Kdyby prdlo lanko, tak je asi neotevřu ani zevnitř nebo se mýlím? Kdyby někoho napadlo co by to mohlo být, napište.. Díky Denie Dee

Odkaz ke komentáři

Knoflík vyskočí.. Jinak dobrej postřeh ruzipa.. Až po druhém zatažení otevřu. To jsem jaksi zapomněla podotknout. Taky,si myslím ze je to lanko.. Popravdě radši bych aby jen vyskočilo, fakt se mi nechce navlíkat. Ale to si nevyberu, uvidím až to rozeberu co mě bude čekat za překvápko.

Odkaz ke komentáři

Zevnitr zatahni jen jednou a potom zkus zvenku.

S temi dvermi/zamkem jsi neco delala v posledni dobe?

Moje domněnka je, ze bude problem s mechanickou casti zamku. Nekde se zadrhava a nevrati se do polohy, kdy se znovu ,,nabije". Zkusil bych to nejak promazat zvenku, jestli se tam dostanes :-/

Tady pridavam odkaz na YT, kde to popisuje:

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jasný ze jsem zkoušela zatáhnout zevnitř jednou a pak zvenka.. Otevřou se až na druhý zatazeni.. Nicméně majitelem přede mnou byl nejakej rádoby automechanik (mladém vocas) co na tom dojebal snad co šlo.. Nee jen ne zámek.. :-[ Já do toho zatím ještě nevrtala ale doufala jsem ze je,to lanko.. Díky za odkaz - juknu na to a za další typ možné příčiny..

Neměl bys videjko česky? Umím jen Německy,a to ještě s cestou.. :-D

Odkaz ke komentáři

V kostce tam vysvetluje, ze, aby zamek fungoval, musi se ta paka vratit do vychoziho bodu. Pokud se zasekne po ceste(zatuhly mechanismus) nebo moc kratke lanko na klice, tak klika neodemkne.

To je ta mechanicka cast.

Ta pro me horsi je elektronicka.

Muze tam byt zlomeny/odizolovany kabel, studeny spoj na plosnem kontaktu apod.

Resim vicemene podobnou vec, auto mi zamkne na poprve, ale ne do safe locku(pouze sporadicky ano).

Zamek jsem mel venku, propajel ho, zkontroloval a zaizoloval kabelaz a zmena zadna. Takze me ceka pokus c.2 s vymenou celé kabeláže :-/

Snad to bude jen nejaka prkotina :-/

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

DeeDee901: mam v tom trochu zmatek, ale pokud jsem to pochopil dobře, tak problém je takový: zamkneš auto a to se normálně zamkne a zaskočí všechny čudlíky (dioda v řidičových dveří bliká nebo nebliká?), poté odemkneš a zadní pravé dveře zůstanou zamknuté (čudlík nevyskočí), takže z venku dveře nemůžeš otevřít, ale když zevnitř zatáhneš jednou za kliku, tak čudlík vyskočí a na druhé zatáhnutí se dveře odemknou? Chápu to dobře? Pokud ano, tak je problém v elektrické části, tzn. v zámku může být špatný nějaký mikrospínač nebo studený spoj/spoje na tišťáku v zámku a nebo přelámaná kabeláž ve dveřích, v nejhorším případě je to kombinace více zmíněných věcí... :(

Jinak toto téma je ve špatné sekci a bylo by dobré ho přesunout do sekce ELEKTRIKA.

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Nemyslím si Konny právě ze to má s elektrikou něco spolecnyho.. Auto ani nemusím zamykat.. Když zabouchnu zmíněné dvere aniž bych zamkla, tak stejně musim hrábnout opět po vnitřní klicce a dvakrát zatahnout za kličku až do takové Polohy ze se divím ze mi ještě nezůstala v ruce..

Navíc nemá ani proč dioda blikat když nemám centrál.. :-D :-\

Jinak jsem se,zaregistrovala predevsi den tak se předem omlouvám pokud je,téma,vloženo ve špatné sekci..

Odkaz ke komentáři

To jsou právě podstatný věci, tzn. aby jsme věděli, že nemáš centrál (s tím se u OI tak nějak počítá) a že ti to dělá, i když auto nezamkneš... ;)

Sice mechanický zámky neznám, ale nejspíš to bude právě v tom zámku, který bude muset jít ven ze dveří a zkontrolovat ho, co tam je špatně po mechanické stránce, když v sobě žádnou elektroniku nemá...

Odkaz ke komentáři

V pohode, nic se nedeje. Blbe jsem to napsal, prave ze drtiva vetsina OI ma central, tak s tim se pocita, proto ti tu i vice lidi vcetne me psalo, ze bude chyba v elektronice zamku, ale jelikoz ted vime, ze central nemas tudiz mas mechanicky zamky, tak je to jen v tom zamku, kterej se bude muset vytahnout ze dveri a to se obavam, ze nezvladnes, protoze je na to potreba specializovanejsi naradi tzn. krome beznych sroubovaku i 20tka torx a tisicihran (je to hvezdicka, ktera ma tusim 12 hran), ale velikost z hlavy nevim...

Odkaz ke komentáři

Myslím ze je to M8.. Kazdopadne tu mám ale zámek nedám.. Kdyby to bylo lanko tak to jeste opravím ale u zámku si nejsem zcela jistá. Tak já to teda narvu mechanikovi teda (jestli mi to do Strakonic někdo nechce Priject opravit.. :-D ) jsem do naivně myslela, ze Ochcavka r. 98 nemá většinou centrál.. Zjišťují Kazdou chvíli nějakou Zavadu.. Ještě chvíli a vyměním jí za Bago..

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Řeším podobný problém. Zadní dveře se otevřou jen občas. Zatáhnutím za kličku otevřít nejdou. Sundal jsem tapec a když zatáhnu za táhlo vedoucí k tomu vyskujícímu kolíku tak kolík vyskočí a dveře jdou pak i centrálem zamknout. Bude to mechanická zvada? Jde mi o to jestli mám objednat mikrospínač než vyndám zámek. Je to Octavia I s ručním stahováním oken zadních dveří. Díky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...