Přejít na obsah

ABS + ASR - chyba 00287

vittorio

Doporučené příspěvky

Originál text od Majkl:

Ahojte,

hledal jsem všude na fóru (i na jiných) a nenašel jsem přesně co jsem potřeboval.

Děje se mi taková věc:

1. Nastartuji, svítí mi ABS

-když zahrabu na sněhu, ASR funguje, tlačítko na VYP/ZAP ASR také funguje

2. Po chvilce ABS zhasne

3. Když opět hrabu - ASR funguje, když brzdím na sněhu prudce - ABS mi kope do pedálu, takže obojí funkční

3. Rozjedu se (nad 20km/h), rozsvítí se ASR i ABS

VAG mi hází tuto chybu:

"VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 1C0 907 379 D
Komponent a/nebo - verze: ASR FRONT MK60 0103
Kódodvání softwaru: 0021505
Kód opravny: WSC 31480
1 Nalezeny chyby:
00287 - Snimac otacek vpravo vzadu (G44)
012 - elektr.chyba v obvodu - Sporadicky"

Hodně lidí píše, že pomůže výměna pojistek na baterce, to bych ale musel mít jinou chybu, ne ? Takhle mám konkrétní právé zadní kolo.

Otázka je, může být vadný kroužek nebo snímač otáček ?

Snímač otáček připadá nejspíš v úvahu, ale ten kroužek, ten je v ložisku a neměl by se sám poškodit, ne ?

Zkusím shodit kolo a ABS čidlo očistit, chci se akorát zeptat, kde přesně čidlo najdu (vnitřní/vnější strana), je problém ho demontovat ? Na Ford Pumě jsem ho nedokázal z bubnu vyndat.. Já mám vzadu kotouče, tak by měl být vidět hned po sundání kola ?

Děkuji

-------------

Doreseni problem:

Jen se ještě zeptám, je možné, že kvůli pojistce vyskakuje chyba, že je vadný snímač otáček kol - nesmyslný signál ?

Začala se mi objevovat tato závada - jedu normálně rovně a ASR mi začne přibrzdovat, protože si myslí, že mi prokluzujou kola, ta ale neprokluzujou, párkrát to takhle probliká a začne svtít ABS a ASR kontrolka ...

Nesetkal se někdo s tímto ? Všude jsem se dočetl, že vyloženě svítí jen ASR apod., ale že takto párkrát problikne ASR a pak svítí obě kontrolky (ABS+ASR), to jsem nikde nenašel.

Díky

EDIT: Píchnul jsem to na VAG a projel se, připínám graf vytvořený z naměřených hodnot.

Podle toho jak se to čidlo chová, tipujete to na vadné čidlo nebo problém někde jinde ? Protože když jedu konstantně, čidlo hází správné údaje, většinou při rozjezdu nebo při rychlejší akceleraci (viz graf).

Chci mít co nejpřesnější info, než se začnu vrtat v čidle, protože co jsem se dočetl, zatím skoro všichni měli problém s demontáží.

Muze toto zpusobovat rj. ABS? Bych pripadne prvne sehnal jinou jednotku na pujceni avyzkousel at se nehrabu v cidlech zbytecne,ale proto se prave ptamjestli muze vadna jednotka hazet ze je chyba na jednom cidle.
Díky

EDIT2: Opraveno !

Nedalo mi to a zase jsem se v tom šťoural, zjistil jsem, že mám sjetou izolaci, ve které jsou 4 žíly kabelů (2 ABS čidlo a 2 obložení) plus dvě žíly uvnitř (ono ABS).

Kablík jsem fiknul, odizoloval hlavní izolaci, kousek od každé žíly a chytil svorkovnicí. Zaizoloval, aby se tam nedostala voda a funguje to parádně, bez jediné chyby. Když jsem se díval na kabeláž, tak mi spadla brada. 1500 na netu, na vrakáči tím pádem předpokládám kolem litru. Snad to bude držet a šlapat :)

Takže kdyby se někomu chovalo ABS tak jako mě, jděte po kabelu :)

Díky všem, kteří se mi snažili pomoci

- puvodni thread byl smazan z duvodu hlaseni napadeni virem pres web oemepc -

//administrator : vittorio

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...