Přejít na obsah

OI instalacia laktovej opierky

olisoft

Doporučené příspěvky

Dostal som sa k laktovej opierke na OI facelift (sice iba sedej, ale to nevadi, snad vymenim za ciernu casom), tak som sa rozhodol, ze ju namontujem.

Manual som nasiel na nemenovanom fore, pre istotu ale pridavam fotky z realnej montaze a par pripomienok k manualu.

manual strana 1

manual strana 2

manual strana 3

Zacneme tym, ze vyberieme vzadu popolnik a vycvakneme drziak flias. Podla manualu sa ma zapacit srobovakom hore, nedoporucujem to vsak, je tam velmi tenky plast a lahko by sa zlomil. Ja som zapacil zdola a zaroven som si pomohol tahom za "dvierka".

P1050885_mini.jpg

Pohlad zdola na uchyty pre inspiraciu.

P1050887_mini.jpg

Nasledne povolime dve skrutky (torx 20).

P1050889_mini.jpg

A tunel smerom dohora dopredu cez rucnu brzdu (zatiahnutu) vyberieme.

P1050890_mini.jpg

Nesmieme zabudnut odpojit zapalovac.

P1050891_mini.jpg

P1050892_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Dame dolu maticu drziacu jednu stranu rucnej brzdy, prijde sem redukcna matica.

P1050896_mini.jpg

P1050897_mini.jpg

P1050895_mini.jpg

Redukcna matica nam nadstavi srob, aby sme boli v rovnakej vyske ako na druhej strane.

P1050899_mini.jpg

Kedze som nemal original skrutky na zvysne dve nozicky som uchytil skrutkami 8 dlzka drieku cca 25mm.

Pod zadnym uchytom bolo dost miesta, takze skrutku som dal zdola, pod predny uchyt som dal maticu s podlozkou.

P1050900_mini.jpg

Na oba uchyty som dal este plochu podlozku a nasledne som trojnozku prichytil (este bez dotiahnutia). Nasledne som prichytil opierku na trojnozku, aby som "vycentroval" opierku, trojnozku som pevne pritiahol a potom opierku este zlozil.

P1050903_mini.jpg

Maly ulozny priestorcek, cez ktory uz teraz prechadza trojnozka som vybral az teraz, moze sa ale vybrat hocikedy (lahsie sa potom vybera popolnik).

P1050902_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Teraz uz mozme tunel nasadit (vpredu aj nacvaknut) a jemne pritiahnut skrutky. Tunel nasledne "nastavime" na priblizne rovnake miesto, ako bol predtym a zatiahneme skrutky.

P1050904_mini.jpg

Ja som medzitym znova vyskusal polohu s nasadenou opierkou, aby mi sedeli plasty, nie je to ale nutne, kedze opierka umoznuje predozadny pohyb na nastavenie.

Nasledne nacvakneme nazad popolnik a zavrieme ho.

P1050909_mini.jpg

Teraz uz mozme nasadit a prichytit opierku na trojnozku. Opierku treba nastavit tak, ze plasty pekne sadnu do prelisu v tuneli. Potom ju riadne pritiahneme.

Podla manualu sa ma plast zo strany spolujazdca nasadit az po uchyteni, ja som ho ale nahodil pred, prave koli tomu nastaveniu. Pri opatrnom pritahovani sa neposkodia tie "zubky", ktore trcia (a vystreduju plasty oproti sebe).

P1050910_mini.jpg

P1050912_mini.jpg

P1050911_mini.jpg

Teraz uz len nacvakneme plast na noku opierky (vlozit dole do prelisu a bez nasilia nacvaknut na klb) a uzivame si novu opierku! :palec:

P1050916_mini.jpg

Tak ako aj minule:

Special thanks to:

:worthy

1. mojej zene, ze sa mi deti nemotali pri aute ;)

2. neznamemu dobrodincovi za scan manualu na instalaciu

3. kamaratovi od ktoreho mam opierku

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj Návod je pěkný jen doplním pro netrápení se u tunelu!!!!!

Použít origo násuvné matice do karoserie tunelu bez potřeb specialního nářadí....

orig díl MATICE PLECHOVÁ M8x25x17 N 903 019 01 ve škodě 57kč jsou potřeba 2x

a potom ze zhora klasický šroub 2x M8x25 a nebo orig šroub N 904 959 01 30kč

a zde jeden doplněček často ulamující se tlačítko u loketky bez problemů se dá objednat ve škodovce stojí 135kč včetně pružinky a číslo dílů je 3B0 868 435

post-242-1261555323_thumb.jpg

Upraveno uživatelem MartinRS
Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Nazdar páni!! Chcem len doplnit,že pasuje aj laktovka z Golfu 4 ,ale trojnožka je odlievaná z duralu a musí sa do nej vyfrézovat priestor pre zapalovač.Ale inak je zhodná.

tiez som kupil laktovku z golfu, kedze na octaviu to je u nas podpultovy tovar....

mam hu tam a vysledok:

1) vyfrezovat velmi velmi tazko, lebo ten zapalovac pride priamo do stredu ten 3tej nohy, co by znamenalo, ze ta noha by drzala asi na 3 mm a kolko by to vydrzalo z hladiska pevnosti je velmi otazne.. (ja osobne som upravil zapalovac :lol: )

3) treba rezat z tej opierky alebo zo stredoveho tunelu....ta opierka je asi o 2mm vacsia na obidvoch stranach ....

4) ak budete rezat zo stredoveho tunelu, tak nezavrete zadny popolnik... respektive ho nazavrete uplne, preto radsej z tej opierky ....

tak len tolko k teme opierka, a ked sa da radsej original...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...