Přejít na obsah

Vůle v řazení - oprava?

Doporučené příspěvky

Nazdar kluci,

tak potřebuju zase poradit.

U mojí Koktičky zaznamenávám poslední dobou čím dál větší nepřesnost řazení a přestává mě bavit hledat rychlosti.

Prošel jsem fórum a nikde nic, asi to nebude úplně standartní závada? Setkal jste se s tím někdo, řešil jste to někdo?

Bez rozdělání pro přesné určení závady se to neobejde, ale rád bych šel aspoň trochu na jisto a zaměřil se na pravděpodobně chybová místa. Nebo to jde někde pošolichat, seřídit, přitáhnout?

U Felicie jsem vyměnil ty plastová pouzdra na tyčce a jelo se dál, tady jsou lanka :smich:

Odkaz ke komentáři

Popravdě oboje, ale primárním problémem je fakt velká vůle v řazení. Včera jsem vycval rámeček a je vůle v kulise, ale bude to asi i dál, někde na zakončeních lanek atd...

Copak o to, dílů je... ale který z nich si vybrat? :lol:

http://www.cc-autodily.cz/razeni?vp-page=1...p;model=OCTAVIA

Stihacka -> Návod na seřízení táhel tady ještě není, alespoň jsem jej zatím nenašel, takže by se jistě hodil i ostatním ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Oživíme téma.

Konečně jsem si udělal trochu času a začal řešit problémy na autě.

Skoro všechno vykazuje trochu vůle, ale nic zásadního, až na tenhle vehement. To plastové pouzdro se docela slušně klimbá v uchycení (nějaký nýt) a asi se momentálně jedná o největší problém.

Docela rád bych ho vyměnil, než se to rozpadne, ale nepovedlo se mi jej vyndat. Jak z toho nedestruktivně dostat tu osičku (dle obrázku)?

A měl by někdo číslo dle ETKY? Abych ho předem objednal? Motor TDi ;)

Díky všem předem.

post-2422-1271416258_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak nedestruktivně to těžko půjde a i díky tomu stopro nekoupíš jen ten plast, takže to stejně budeš muset měnit celý. Jediná možnost je tu osičku přímou bruskou odbrousit a potom nahradit šroubem nebo nějakým přesným čepem který ti vyrobí nějakej strojař s tím že ti vyrobí i ten jezdec.

A zkusím i slíbenej návod na nastavení táhel: Ideální to je ve dvou. Jeden si sundá pytel na řadičce, aby viděl na řadící tyč a její uložení(silonová koule). Pohybem páky zjistíme kterej lanovod je na jakou osu řazení. Nejdřív se nastavuje příčná osa, tedy doleva-doprava, zařadíme si asi nejlíp 1. nebo 2.kvalt, na převodovce odaretujeme lano příčného pohybu, takový plastový kolečko který přitlačuje pružina, zamačkneme ho proti pružině a pootočíme a ono se zasekne a lano je volné, páku nastavíme do polohy kde by asi tak měla být 1. nebo 2., ale ne úplně na doraz, musí mít vůli cca 1mm od kraje a lanovod zaaretujeme plastovým kolečkem. Vyzkoušíme všechny kvalty jestli jdou řadit dobře, pokud je někde odchylka tak postup opakujeme a páku dáme o kousek směrem kam je třeba. Druhá osa je jednoduší, odaretujeme druhé lano a pákou jakoby řadíme zpátečku, ale zasekneme se v poloze mezi 1. kvaltem a zpátečkou tak aby se pákou nedalo tlačit dopředu, cca 1 mm dáme páku dozadu od této polohy a zaaretujeme lano, zase vyzkoušíme řazení. Je to návod jen tak z hlavy a nic dokonalýho, správně se to dělá zakolíkováním převodovky i páky na 2.kvalt?, ale ty kolíčky asi nemá nikdo. Kdo pochopí celej systém toho nastavování tak je to hračka a jde to udělat i v jednom. Kdyby to chtěl někdo nastavit v okolí, tak klidně můžu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Ahoj

Po letech otevřu tohle téma - mám stejný problem jak tomasAHC - vůle v tom čepu. Řazení není tak strašný, jen pětka je skoro až u spolujezdce a při zapomenutí se lehce může zařadit místo 5 trojka. Máte někdo zkušenost s rozebráním a vymezením vůle toho otočnýho čepu, kde tomáš u náhledu má popis "jak rozebrat?" Dík

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj. Měl jsem problém, že jsem po půjčení auta nemohl za boha zařadit zpátečku.

Pak nakonec mi nešla ani jednička. Zjistil jsem, že se mi povolil štelovací šroub na

řadičce. Před řadičkou, směrem k popelníku. Tím si nastavíš jak má jít páka moc

ke straně. Je dobré to několikrát vyzkoušet. Sám jsem to zkoušel několikrát, než

jsem si vyladil polohu šaltpáky. Pak se ještě nechá poladit i u převodovky, ale tam

je dobré u sebe někoho mít, aby jsi věděl, jak se ti co hýbe. Povedlo se mi to i když

jsem to dělal sám, ale trvalo mi to. Nevím jestli se mi chtělo auto pomstít, když jsem

ho svěřil známému, aby mi umil motor a nebo za to mohlo to umytí. Po seštelování

už mám asi půl roku a vše v pohodě.

U toho šroubu před řadičkou je i pružina, která jí vrací. Ten šroub chce víc povolit,

jinak se to nepohne a bude se jen naklánět řadička na té pružině.

Snad to někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Oživíme téma.

Konečně jsem si udělal trochu času a začal řešit problémy na autě.

Skoro všechno vykazuje trochu vůle, ale nic zásadního, až na tenhle vehement. To plastové pouzdro se docela slušně klimbá v uchycení (nějaký nýt) a asi se momentálně jedná o největší problém.

Docela rád bych ho vyměnil, než se to rozpadne, ale nepovedlo se mi jej vyndat. Jak z toho nedestruktivně dostat tu osičku (dle obrázku)?

A měl by někdo číslo dle ETKY? Abych ho předem objednal? Motor TDi :palec:

Díky všem předem.

http://www.amd-autodily.cz/rizeni-razeni-pedalove-ustroji/vodici-prvek-k-razeni.html

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 let později...

to "jak rozdělat" je tento díl, musí se povolit matka nahoře, sundat horní táhlo (nejlépe za tepla násilím ohnout vršek plastu) a pak celé opatrně vytáhnout. Mě se to rozpadlo, ale náhradní díl jsem měl už koupený, tak mě to tak nebolelo...

https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-volkswagen/motor-prevodovka/function.mysql-query/7409-unasec-tahla-razeni.html

7409_1.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...