Přejít na obsah

Tlumiče Kayaba - životnost

Doporučené příspěvky

Zdravím KAYABáky, zajímalo by mně - jak vám dlouho vydržely ?

Rozhoduju se mezi Sachsy Advantage (pohodlíčko), které už dělají i pro kombajny, a KYB Excel-G. Sachsy jsou sice ca o 1/3 dražší, ale dávají na ně záruku 3roky / 100.000km, takže pokud by Kayaby odešly po 50.000km asi by se nevyplatily.

Diskuzi na skodahome mám přečtenou, ale mněli jste problémy i někdo další?

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

mno o to tu jde, ne :P kdyz si koupis auto a bude mit zaruku 7 let, tak o to taky nepujde? :rolleyes: bude to jeden z rozhodujicich faktoru pro tebe ;) protoze ti preci vymeni poskozeny dily na jejich naklady, pokud ho neznicis ty :rolleyes: to samy asi cekas od tech tlumicu :lol:

dost lidi ma ty tlumice ve spojeni s kratsima pruzinama, tam pujde ta zivotnost dolu o neco driv ;) Mozna pripad tech tlumicu, co si nekde vycet. A tohle je strasne relativni proste, tezko se na to da nejak objektivne odpovedet. Jak moc jezdis nalozeny, po jakych cestach, jestli mas v poradku pera... atd atd :) Ja osobne mam Bilstein a myslim, ze ta kvalita je 1=1 v porovnani s Kayaba.

A jeste bych rekl, ze ty Sachsy budou o neco komfortnejsi na svezeni.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Zvláštní, jak se někdo nedokáže vyrovnat s tématem vlákna, do kterého přispívá... :P

Buď si jistý, že životnost a záruka jsou dva různé pojmy, stejně tak nemusíš mít strach, že bych si nedovedl vyreklamovat zboží, na které mám záruku. Reklamace mně živí :) , Občanský zákoník i Zákon na ochranu spotřebitele umím použít, ČOI pro mně není neznámý pojem, ale zatím jsem se s každým raději dohodl. Takže pokud mi milý Sachs vyteče před ujetím 100.000km či uplynutím 3 let, mám - li takovou záruku potvrzenou prodejcem, umím to s ním vyřešit :lol: .

Takže zpátky k životnosti - asi většina kupující tlumiče počítá s tím, že jim vydrží i poté, co skončí záruka, a neplánují je měnit co 2 roky.

S kvalitou těch Bilsteinů myslím nemáš pravdu - v jejich prospěch, zatím jsem na ně neslyšel narozdíl od KYB křivého slova. Škoda, že jsou ještě tvrdší :rolleyes:

A ano, Sachsy jsou komfortíček :rolleyes: , nechci prcky vzadu příliš natřásat.

Odkaz ke komentáři

:rolleyes: asi si malo spal, koukam... tak sup do hajan za prckama :rolleyes:

je o tom dost napsano na SH, ale nikdo proste neprisel s jasnym nazorem, ktera znacka je lepsi :P Jak rikam, ani to objektivne poradne nejde, ty podminky jsou u kazdyho jiny. Taky tvrdost tlumicu je pocitove u kazdyho jina.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Tak tak souhlasím s Houmikem prostě je to hodně subjektivní prostě nikdo jezdí v oblasti kde jsou lepší silnice a málo najezdí tak vydrží dlouho a potom máš lidi kteří jezdí hodně a po rozbitějších silnicích a tomu vydrží míň tohle asi nikdo nerozlouskne :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ale tady není nic k rozlousknutí, prostě statistika funguje - pokud třeba několik lidí prohlásí, že jim KYBy odešly předčasně, zatímco Bilsteiňák se nenajde ani jeden, o něčem to holt vypovídá.

Netroufám si tvrdit, že třeba KYBáci jezdí po lepších silnicích než Bilsteiňáci, a proto by jim měly tlumiče měly vydržet déle, takže tohle neřeším...

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Ale tady není nic k rozlousknutí, prostě statistika funguje - pokud třeba několik lidí prohlásí, že jim KYBy odešly předčasně, zatímco Bilsteiňák se nenajde ani jeden, o něčem to holt vypovídá.

Netroufám si tvrdit, že třeba KYBáci jezdí po lepších silnicích než Bilsteiňáci, a proto by jim měly tlumiče měly vydržet déle, takže tohle neřeším...

no s tebou je debata na tohle téma marný koukám :rolleyes: jestli nic neřešíš tak neřeš :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

ty si mi ale nejaky nervozni :P

kup si originaly a budes mit po starostech ;) kdyz si toho tolik precetl, jak tady pises, tak si kup Bilstein a neres to, ne? Z tvych odpovedi je poznat, ze si o Kayabach nic dobryho necetl... nebo mas nejaky problem s cenou? Bilstein vyjde na Octu na cely auto na 4000 Kc, i kdyby vydrzely 3 roky (75000 km), tak je to porad super :o

Ja mam na B4 najeto asi 20tisic km a nejakou zmenu od novoty jsem nepoznal, za dalsi 2 roky ti dam vedet ;)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Já a nervózní ? Ale dej pokoj... :P

Spíš půjdu do těch Sachsů, ale hromady spokojených zákazníků KYB by mně přesvědčily.... ale kde nic, tu nic.

Ty B4 bych bral, jsou i daleko nejlacinější, ale mám problém s komfortem, takže bohužel... kdo má malé děti, pochopí.

Těším se na zprávu po 2 letech ! :o

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Hele urážet nemusíš na to je uplně jiné forum takže trocha slušnosti by ti přišla vhod ,ale ty to zase nějak překroutíš stejně si tu sám odpovídáš tak nevím proč jsi tu zakládal tohle téma :o

Odkaz ke komentáři
Hele urážet nemusíš na to je uplně jiné forum takže trocha slušnosti by ti přišla vhod ,ale ty to zase nějak překroutíš stejně si tu sám odpovídáš tak nevím proč jsi tu zakládal tohle téma ;)

Prozraď mi to sladké tajemství, koho jsem čím urazil. Netěší mně být zbytečně osobní, ale já s tím nezačal, přečti si celé vlákno ještě jednou. Když chceš mluvit o slušnosti, klidně začni u sebe ;) . Na překrucování jsi tady spíš ty, kde si tu odpovídám na svoje příspěvky? :o Pokud toužíš po další (nesmyslné) diskuzi na toto téma, pošli PM a nezapleveluj to tu.

Jak jsem již řekl, prosím příspěvky pouze tématu, zůstaňme u věcné diskuze.

------------

Edit 22:37

Rádo se stalo, ty "experte" :P

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest kolalokova
ty si mi ale nejaky nervozni :palec:

kup si originaly a budes mit po starostech :( kdyz si toho tolik precetl, jak tady pises, tak si kup Bilstein a neres to, ne? Z tvych odpovedi je poznat, ze si o Kayabach nic dobryho necetl... nebo mas nejaky problem s cenou? Bilstein vyjde na Octu na cely auto na 4000 Kc, i kdyby vydrzely 3 roky (75000 km), tak je to porad super :palec:

Ja mam na B4 najeto asi 20tisic km a nejakou zmenu od novoty jsem nepoznal, za dalsi 2 roky ti dam vedet :smich:

Ahoj, prosimtě mohl by jsi mi poradit, kde bych sehnal tlumiče za 4000 kc na celou octavku, nikde jsem to na netu nenašel, díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
ty si mi ale nejaky nervozni :smich:

kup si originaly a budes mit po starostech :lol: kdyz si toho tolik precetl, jak tady pises, tak si kup Bilstein a neres to, ne? Z tvych odpovedi je poznat, ze si o Kayabach nic dobryho necetl... nebo mas nejaky problem s cenou? Bilstein vyjde na Octu na cely auto na 4000 Kc, i kdyby vydrzely 3 roky (75000 km), tak je to porad super :)

Ja mam na B4 najeto asi 20tisic km a nejakou zmenu od novoty jsem nepoznal, za dalsi 2 roky ti dam vedet :lol:

houmi houmi, tak slovo asi nedodržíš, když je posíláš do světa :)

Jinak díky všem za zkušenosti... jelikož prckové blejou o 106 :lol: jdu do těch Sachsů, a jelikož ti blbové sice dělají už od jara Advantage i na zadek, doteď nejsou na trhu, takže beru klasiku Super Touring, měly by být jako origo.

Odkaz ke komentáři

Jasně že se dělají i dozadu, vždyť to píšu, ale já mám kombi (1U5), a na něj se dělají teprve o letoška - jenže nejsou na trhu, před časem mi je sháněl i sebo a nic... leda že by to u vás v eurozóně bylo jinak :) .ST byly i celkem lacino, a už jsou doma, takže dořešeno. Spíš mi řekni, jak to máš s komfortem oproti origo?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...