Přejít na obsah

Posilovač řízení


Doporučené příspěvky

Speedi, dneska jsem zkousel tu prizpusobeni tuhosti serva, ale kanal 1 je u mne nefunkcni. Zkousel jsem to jiz v loni a bylo mi to prave divny. Nezalezi taky na vybave? Protoze si myslim ze to budu mit pod kanalem 4, viz. foto. Zatim jsem po tom nejak nebadal proc je to tak, tak se rovnou ptam? :palec:

Bez_n_zvu2.jpg

Bez_n_zvu3.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli je mozne prostrednictvim zmeny nastavni SW mozne nejak zmenit chovani posilovace.

Mam Octavii II pred FL s tovarnim nastavenim posilovace a to rizeni je proste otresne.

Rad se obcas svezu lehce svizneji, ale rizeni mi to dokonale sabotuje. Ma ukrutne pomale reakce a nerovnomerny ucinek, pri nekterych rychlych pohybech volantem neposiluje temer vubec a se vzrustajici rychlosti me dost otravuje jeho vyrazne klesajici ucinek.

Nekde jsem cetl, ze vsechna VW group auta maji stejny posilovac, ktery se lisi jen nastavenim.

V Audi zadny problem s rizenim nemam, je presne a ma rychle reakce, tak by me zajimalo, jestli je mozne i v Octavce posilovaci vnutit nejake "Audi" nastaveni.

Koho by napadlo, ze to mam porouchane, tak nemam. Takhle blbe se to chova ve vsech Octavkach, kterymi jsem mel tu cest jezdit :D

Odkaz ke komentáři

Posilovač v OII je progresívny, jeho účinok sa mení podľa rýchlosti vozidla (s ktorou klesá) a takisto aj podľa uhla natočenia volantu. Jedna z mála vecí, čo v posilovači ide kódovať, je typ podvozku (štandard, šport, paket pre zlé cesty) a zaťaženie prednej nápravy (podľa PR čísel). Otázka je, ako bude mať zmena kódovania vplyv na zmenu charakteristiky... U Fabie bolo 5 stupňov, ktoré jednoznačne určovali charakteristiku posilovania, obávam sa, že u OII to také jednoduché nebude. Schválne to zajtra odskúšam :D

Odkaz ke komentáři

Lze to změnit přes přizpůsobení (1-5 nejlehčí), ale šlo to jen u nějakých motorizací. U mého to zrovna nejde. (možná je nutný znát LOGIN). Ale není to nějaké výrazné zlepšení.

Tady z fóra jsem to měnil Rosťovi, tak se ho zkus zeptat.

To co popisuješ nějak zvlášť bohužel nevylepšíš, jedině koupí jiného auta.

Odkaz ke komentáři

Diky, zkusim tedy kontaktovat nekoho z Prahy a uvidime, jestli by se s tim nedalo neco udelat.

Pokud budu mit stesti, tak je mozne jen nastavit ucinek v krocich 1-5 a nic vic? Neni mozne nejak upravit rychlost odezvy, nebo vypnout ty silene progrese, kdy clovek nikdy nevi jakou silou bude za ten volant muset zatahnout? Obcas se mi stane, ze pri zatoceni projedu celou drahu torzniho clenu na tyci rizeni, az se volant zastavi o doraz, servo nedela proste NIC a ja se s tim peru, jako kdyz mam vypnuty motor.

Mam 2,0TDI BKD r.v. 11/2007, tak snad to je jedna z motorizaci, kde se da neco nastavit, protoze to rizeni je jedina vada jinak docela rozumne fungujiciho auta.

 

Mimochodem, nevite, jestli je rizeni stejne blbe nastavene i v Octaviich RS? Jestli by se treba nedalo neco ukrast odtamtud.

Odkaz ke komentáři

Doli ma RSku, ja mam BKD a nastavit to u me slo, mam skodovackej sport podvozek a z vybroby nastaveno 5 a nic z toho co popisujes nepozoruju. Jestli nebude problem jeste nekde jinde, zkus Garnyho dela mechanicke prace tak ti to prohlidne a nakodovat taky zvlada je z Reporyji.

 

jsi si jistej tim BKD 11/2007 ? v te dobe uz meli davat 8V jestli se nepletu

Odkaz ke komentáři

Ok, dik, zkusim mu napsat, treba najde nejakou zradu.

Je to urcite BKD, aspon je to napsane v technicaku i na motoru, tak snad to bude pravda :palec:

Ten jev, kdy propruzim volantovku az nadoraz, se mi stava treba v momente, kdy chci v nejake tesnejsi zatacce vyvolat smyk scandinavian flickem, tak otocka proti smeru zatacky je jeste v pohode, ale pak rychla pulotacka volantem smerem do zatacky uz jde hodne ztezka a nasledne kontra uz mam bez posilovace uplne, navic nejake jemnejsi korekce jsou v tomhle momente uplne nemozne, protoze vlastne hybu volantem jen mezi dorazem a dorazem v ramci rozsahu pohybu onoho torzniho clenu a na kola se to temer nijak neprenasi.

 

Byl bych velmi rad, kdyby se nekde nasel nejaky bug, ale obavam se, ze to bude spis feature, protoze jsem jezdil v dalsich trech kusech OII od 77kW TDI po 1,8 TSI a vsechny se chovaly podobne, takze jestli podobnymi neduhy trpi i jakozesportovni RS, tak potes panbu :pivo:

Odkaz ke komentáři

Tak som odskúšal nastavenie posilovača u OIIFL 1.9TDI - a nejak jednoducho nastaviť sa nedá dokopy nič. Jedine cez adaptáciu ide nastaviť DSR, parkovací asistent (ten automatický) a ešte jedna položka, ktorú si nepamätám. Viac som nestihol, baterka v notebooku to nevydržala. Zajtra to skúsim celé preklikať aj s novou verziou VCDS 11.2.0...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravím. Mám octavia II, MR 2008, před FL, 1.9Tdi. Může někdo s určitostí říct jestli jde na ni změnit sílu účinku posilovace řízení? Četl jsem již více diskusí kde to vždy skončilo ze snad ano ale meno jsem to už u dvou lidí s počítačem a ani jednoho to nepustilo něco změnit na síle posilování. Budu vděčný za každou reakci.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

nazdar chalani,

 

trochu sa srdim s vymenou serva na mojej octe. ( 2004/12, BJB, 1,9TDI, 77kw, 2 generacia serva )

problem je v tom ze som menil servo 2 generacie za servo 3 generacie a to v 3 generacii ma snimac uhlu natocenia volantu v sebe G85..

musim to asi nejak nakodovat ale neviem presne kde a ako vidim ze ste tu riesili uz nieco podobne tak reku ci nemate daky typ...

 

riesim to aj na inom fore ale dost slabe odozvy mam odtial a ani poriadny servis u mna nemam k dispozicii nehovoriac o klubovom dokonca :D

 

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=143832&postdays=0&postorder=asc&start=15

 

jednu rozumnu odpoved co som dostal je ze sa to da, dokonca bez nutnosti vymeny dalsej elektroniky ale musim to nakodovat:

 

tu je popis:

 

Po záměně servořízení z 2. generace na 3. generaci je nutno provést přizpůsobení řídicí jednotky servořízení:

1.

Přizpůsobení posilovací charakteristiky přes on-line

deaktivace snímače G85 v servořízení)

Funkce DSR (01309 008 - Řídicí jednotka servořízení - J500, neplatný signál)

Podle typu ŘJ ABS/ESP zvolit správnou hodnotu

Základní nastavení vnitřního snímače úhlu natočení volantu

 

ked to spravne chapem tak musim ist na 1 kanal serva a tam zmenit tu funkciu DSR?

a musim byt online ? nemozem si to spravit sam doma vagom ci cez delphi?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...