Laky Odesláno Únor 14, 2019 Sdílet Odesláno Únor 14, 2019 X témat o výměnách oleje v převodovkách, ale nikde jsem se dočetl to co jsem potřeboval. Mám převodovku s označením 02J, vypustil jsem olej přes vypouštěcí šroub (klasika imbus č. 17). Vyteklo mi cca 1,5 litru. Dočetl jsem se, že by se tam mělo vlézt 1,9 litru. Ale když jsem naléval nový olej pomocí kontrolním/napouštěcím otvorem (taktéž imbus č. 17) tak se mi tam vlezlo jen 0,5 litru. Po cca 3 měsících (dnes) jsem opět vyšrouboval kontrolní šroub a je tam stále na max. Tj. že mi olej začne vytékat. Proč? Může mi to už někdo sakra vysvětlit? Když se tam má vlézt 1,9 litru?! Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Únor 15, 2019 Sdílet Odesláno Únor 15, 2019 Že vypustíš 1,5l je je skoro normální.Něco tam zůstává. Jestli si dal jen půl litru a je plno,je něco špatně. Možná nemáš jen správně auto v rovině. Totéž při vypouštění,bylo nakřivo a někdo tam dal víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Únor 15, 2019 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2019 Delal jsem to na kanale, takze relativne rovina. Merim tam i olej v motoru. Urcite tam neni sklon takovy aby to udelalo to, ze se tam vleze jen 0,5 litru. Ten sklon by byl jasne viditelny ne? Jako auto muzu zvednout za napravnici a muzu tam nalit ty predepsane 2 litry. Ale mam strach ze se mi neznici gufera at nezacne prevodovka tect. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JaroB Odesláno Březen 8, 2019 Sdílet Odesláno Březen 8, 2019 V chytré knížce píšou, že se má čekat až začne vytekát olej z toho vypouštěcího otvoru. To by jako měla být hladinka se spodním okrajem toho otvoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Březen 9, 2019 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2019 Ne ja jsem debil xD. Ja tam nalil jednu litrovou pixlu (a tu jsem vyhodil), a z te druhe mi tam slo jen tech 0,5 litru. A po nake dobe jsem si vsiml, ze mam pixlu kde je zbytek. Tak jsem dumal nad tim proc se mi to tam nevlezlo vsechno. Mel jsem vzato, ze jsem koupil jen jednu pixlu no. Takze vse je v poradku xD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stann2 Odesláno Březen 9, 2019 Sdílet Odesláno Březen 9, 2019 Tu máš niečo o prevodovke 02J. Prevodovka je v spojení s motorom trochu naklonená.Takže kontrolná skrutka sa nedá použiť. http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/degradace-oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Březen 9, 2019 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2019 Ten odkaz znam. V tom pripade se lide, co psali servisni knihu Jak to? spletli? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stann2 Odesláno Březen 9, 2019 Sdílet Odesláno Březen 9, 2019 V žiadnej servisnej knihe som o výmene oleja nenašiel nič.Všade píšu že olej je doživotný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Březen 9, 2019 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2019 Ja se neptal jestli je dozivotni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Březen 10, 2019 Sdílet Odesláno Březen 10, 2019 Doživotní = do smrti převodovky Každý kdo je trochu "normální" tak ví, že žádná náplň nemůže být nikdy doživotní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.