Přejít na obsah

klepání předního tlumiče


Šalik

Doporučené příspěvky

Zdravím, prosím o radu. Klepalo mi něco na větších nerovnostech a ktomu začalo hučet ložisko kola vepředu. Tak jsem to dal známému a přešel a povyměňoval věci na přední nápravě + zvýšení předku podložkou 30mm (místo 20mm které tam byli doteď). Takže nakonec bylo měněno PP ložisko kola, tyčky řízení i s čepama, zadní gumy stabilizátoru a oba tlumiče. Po výměně původní klepání ustalo (asi ty tyčky řízení) ale po ujetí 2km se začalo ozývat jemné kovové klepání. Je to slyšet na drobných nerovnostech, když je větší "hup" tak to neklepne. Zní mi to jako z levého uložení tlumiče. Když zahoupu autem dostran a nebo když vezmu za blatník a zaberu nahoru tak to klepne. Nemáte nápady co by to mohlo dělat? Kde by najednou mohla vzniknout vůle při skládání tlumiče? Podložky 30mm jsou snad ještě v normě ne? Nebo to už něčemu vadí? P.S. od brzd to asi nebude, když to klepe a přibrzdím klepe to stejně. díky za postřehy a rady

Odkaz ke komentáři

Tak klepání odstraněno. 30mm podložky nevadí. Nedalo mi to a povolil jsem horní misku tlumiče, která byla utáhlá na fest, ale ta pod ní byla povolená. Takže buď špatně utažené a nebo blbě složené a po projetí si to teprve sedlo. To je jedno každopádně je po klepání a předek je opět v klidu :-).

Teď mi zbývá vyřešit ještě jeden problém. Vibrace do kabiny. Je to cítit už když se nastartuje a podle otáček motoru (i u stojícího auta) se intenzita vibrací mění. Za jízdy když auto lechtám třeba na 5ku na nějaké otáčky a přidám plnej tak to začne vibrovat znatelně víc. Takže je to závislé i na sání vzduchu, protože i když auto v podstatě nezrychluje (na 5ku) a vibrace se mění podle toho jak je zmáčklý plyn. Prvně jsem myslel na klouby, ale dělá to znatelně i u stojícího auta.  Pak mě ještě napadá výfuk, že by se někde opíral o karoserii, ale hlučný není... tak nevím kde hledat... nějaké nápady? 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...