codek Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Zdravím, koupil jsem oct 1 a po čase jsem nemile na dveřích našel nálepku že má auto dpf viz foto . Jak mám svépomocí zjistit jestli tam fakt je nebo není? Korigovaný součinitel absorbce ve velkém TP: 0.90 (údajně to jde zjistit podle tohoto údaje je to nějak že kolem 0.5 není dpf a nad 1 je dpf) Kontrolka dpf (ten výfuk s puntíkama uvnitř) se mi při otočení klíčku neukáže. Pak by prej kolem katalyzátoru vedli nějaké kabely které hlídají zanesení ale ty jsem taky nenašel viz foto. Jak můžu zjistit jestli ho tam teda mám nebo ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vlasta79 Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 buď v klidu, jednička rozhodně žádný filtr nemá a ta nálepka je jenom značka výrobce ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 No, máš DPF, je to jeden z prvních typů, který se začal montovat dodatečně, případně rovnou na vozy směřující do DE. Mám ho také, bývalí majitel si ho nechal domontovat, aby splnil Euro 4 a mohl jezdit po Mnichově.. @Vlasta79 zklamu tě, ale opravdu octavia 1 může mít DPF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
codek Odesláno Červen 30, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 před 1 minutou, Dakie napsal: No, máš DPF, je to jeden z prvních typů, který se začal montovat dodatečně... No nálepku tam mám ale to že tam DPF ještě je jisté není, auto jezdilo hodně let v ČR než jsem ho koupil, mohl ho někdo odmontovat nebo vykuchat ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vlasta79 Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 však je na tom vyražené euro kat .. to je normální katalyzátor ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 před 3 minutami, Vlasta79 napsal: však je na tom vyražené euro kat .. to je normální katalyzátor ne Když se podíváš na tu samolepku, tak je tam napsané, že je to DPF od firmy Euro Kat. On tenhle DPF je v podstatě vylepšený katalyzátor. Ale je to opravdu DPF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vlasta79 Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 takže když to tak vezmeme, tak se za chvíli můžou u jedniček dýzlů dovezených z DE začít objevovat problémy s DPF :D , jako na to fakt čumím, čekal bych to až od dvojkové octy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Hele, já to mám na autě nějakých 180tkm a žádný problém 🙂 Z toho 130tkm najeto mnou. Jak jsem psal, je to v podstatě zlepšený katalyzátor. Nemá to žádné speciální jízdní režimy. Montovalo se to tam právě z důvodu splnění zelené plaketky pro centra měst.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vlasta79 Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 to je podobný bazmek, jak ta pozdější úprava 1.6tky aby měla euro 4 ... zajímavý poznatek, už jsem se jukl i na googla ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.