Laky Odesláno Červenec 15, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2020 Cekal jsem do doby nez dojde k prepisu a ten nastal dnes. Takze odedneska jsem majitelem Fabie 1.2 HTP 47 kW + LPG. Najeto 231xxx tisic. Prisel jsem k ni da se rict za kapsu hrusek s tim, ze motor jede na 2 valce a na plyn se prepne az po zahrati. Dokud se motor neprepne na plyn tak kdyz slapnu na plny plyn tak to da max 2000 houpavych otacek (vyleti na 2000 a samo se snizi na 1200 cca a porad dokola). Tak to musim vypnout a zase startovat. Lechtat plynovy pedal a doufat, ze se to prepne na plyn. Nacepoval jsem tam 15 L noveho benzinu a plnou nadrz plynu. V nejblizsi dobe koupim jednu civku a zkusim ji vymenit, nebot diagnostika pise ze nepali prvni valec (svicky jsou nove - teda udajne). Pokud civka nepomuze tak mam v planu koupit kompresiometr a zmerit tlaky. V nejhorsim pripade podpalene ventily. To ze se spatne prepne na plyn davam za vinu tomu, ze jede na 2 valce, ale buh vi jestli se nekdy menil plynovy filtr. Jine zavady jsem zatim nezjistoval ale cosi pri jizde klepe vepredu, asi cep. Ted je priorita ten motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Červenec 19, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2020 Tak vcera jsem zjistoval par veci. Jiskru davaji vsechny civky. Pri vytahnuti civky na 2 a 3 valci se zmenil chod motoru. Kdyz jsem vytahl tu na 1 valci tak se chod nezmenil. Vytahl jsem vsechny svicky a vyzkousel tlaky. 1 valec 9 baru 2 valec 8,5 baru 3 valec 9 baru Ano, nic moc. Minimum je 11 baru. Tak uz me napada jeste vstrikovac. Nenapada me ale jak je vyzkouset tak sezenu jiny a zkusim jej vymenit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Červenec 21, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 21, 2020 Tak vcera jsem vymenil vstrikovac a po nastartovani to delalo porad. I po druhem a tretim pokusu. Tak jsem se na to vykaslal a domluvil se se znamym autoelektrikarem at doveze Vag a mrkneme na hodnoty. Kdyz jsem na nej dnes v garazi cekal, tak ze srandy nastartuji a najednou to fungovalo. Mezitim znamy dojel, napichli jsme to na vag, smazali chyby, znovu jsme zkontrolovali jiskru civek, jiskru svicek a tlak. Tlak byl na vsech valcich 12 bar - ale motor byl zahraty. No byli jsme to projet a jelo to normalne. Tak snad zavada odstranena 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Červenec 27, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2020 Tak dnes dorazila zasilka v podobe vsech filtru, prednich kotoucu, desek a ulozeni predniho stabilizatoru. Chybi uz jen vymenit palivovy filtr a ulozeni stabilizatoru. To mam v planu zitra po praci. Pak jeste provonet a mohu to predat manzelce. Ta totiz o nicem nevi. Vi jen, ze jsem to kupoval jako nepojizdne a tak si nedelala nadeje, ze by s tim jezdila. Kord kdyz ji stale rikam, ze to je porad nepojizdne :)) Tesim se na jeji reakci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Červenec 30, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2020 Tak, auto předáno, nadšená byla :). Akorát jsem zjistil, že tam je asi spojka před smrtí. Do toho už investovat nebudu, aspoň do doby, než se s tím nebude moct jet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Srpen 29, 2020 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2020 Tak mezi stredou a patkem se delala spojka. Bylo to treba, pritlacak a lozisko v hajzlu, lamela uz brala nyty. Po oprave je razeni uplna lahoda. Koupil jsem sadu Luk, a protoze mi nebylo jasne, jestli je u toho i vidle s osazenim na lozisko tak jsem solo objednal vidli (u ktere bylo lozisko i osazeni) Sachs. Po rozbaleni sady, jsem zjistil ze tam je i vidle i osazeni u toho Luku. Ale i presto jsem dal tedy lozisko a vidli Sachs a pritlacak s lamelou Luk. Setrvacnik byl O.K. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.