Jump to content

Výměna spojky najeto 146tkm

Recommended Posts

Nečekaně mi odešla spojka po najezdu 146 tkm.
Asi 14 dní jsem měl pocit, že mi rychlosti nejdou zařadit nějak úpně lehce. Musel jsem sešlápnout pedál až na podlahu.

A najednou z nižehož nic jsem už nemohl zařadit, naštěstí jsme vyjel z dálnice a jel domů na 2 stupěn po okreskách.

Dneska odvezeno do servisu, tak se budu snažit podělit o výsledky opravy a případně napsat co se ve spojce rozsypalo.

1 hour ago, Beuticek said:

Ahoj, je to spojka nebo spojkovej váleček? Máš měkký pedál? Mně se to totiž stalo před rokem taky a byl to váleček. 

Ahoj, pedál funguje ok. Pokud nesahám na kvalt a mám tam dejme tomu 2 tak spíná a rozpíná normálně.
Akorát nelze se zapnutým motorem za jízdy přeřadit. Vyřadit a zařadit lze znova až po té co vypnu motor.

Tak byl to údajně vadný přítlačný talíř spojky. Asi deformace materiálu teplem. 3 packy byly prý nějaké vyhlé, tak se to tam sekalo.
Spojka vyměněna za komplet sadu od firmy LUK.  Materiál a práce cca 14tis. korun.
Přikládám fotku přítlačáku i když nic na první pohled vadného nepozoruji na vymontovaném kuse.

Spojka_Pritlacak.jpg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Zdravím, která rádia v Octavia 3 podporují car play ? Předem děkuji za odpovědi
    • OK, rozumím a nedal jsem si do souvislosti, že možná ten vypínač byl na straně řidiče v místě původní kličky. Pak ale určitě půjde dobastlit něco jednoduchého z vrakoviště, případně se prodávají okolo 2tis. univerzální sady pro oboje dveře.
    • Ďakujem Vám všetkým za rady a pomoc. Je to tak, ako niektorý píšete. No najlepšie bude spolujazdcovú stranu prerobiť na manuálni mechanizmus, nakoľko sa už nedá zohnať ten diel a bol že vraj drahý, tak to nemá zmysel opravovať, alebo prerábať späť na elektrický mechanizmus, aj keď by sa to dalo, ale nemám v plánoch vrážať veľa peňazí do tohto auta, to skôr do jazdných vlastností, aj keď to je veľmi dobré auto 🙂
  • Create New...