Přejít na obsah

Čidlo teploměru


Hannes

Doporučené příspěvky

Ak myslis vonkajsiu teplotu, tak na tu je snimac za lavou mriezkou na narazniku.

Ak myslis teplotu motora, tak tam je snimac pri motore, bolo to tu uz aj s obrazkom.

 

Mal si to pripojene na VAG? Ten Ti v takomto pripade pomoze, bez neho len kontrola vedenia a konektorov na snimac, pripadne vymena snimaca.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Dobrý večer, mám octavii l a asi před půl rokem my přestal climatronic ukazovat reálnou venkovní teplotu zkoušel jsem 2 X vyměnit čidlo pod nárazníkem ,baterii jsem také zkoušel odpojit dokonce jsem dnes proměřil kabely od čidla ke klimatrinicu ty jsou táké OK ,přesto nadále ukazuje nesmyslnou teplotu poradí někdo ??? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahojte, tak jsem hledal na fóru i knihách a všude jsem se dočetl, že čidlo teploty je v levé spodní části nárazníku (na firemní fábii tam je). U mé octy jsem ho tam ale nenašel. Pak jsem ho dohledal před řidičem pod stěračem, viz foto. Je to něajaké zvláštní, bylo tam těch umístění více?

PS: to listí budena jaře uklízet :-)

post-3991-1298471558_thumb.jpg

post-3991-1298471564_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pavlus
Odkaz ke komentáři

Nejsem sice velky expert, ale podle mě má být na tomto místě termospínač manuální klimatizace, který pouze vypíná kompresor klimatizace při teplotách cca. pod 5 stupňů. Podle fotky je to ale teplotní čidlo venkovní teploty. Dá se to proměřit ohmetrem, kontakty termospínače jsou pod 5st.celsia propojené při vyšší teplotě rozpojené. Čidlo venkovní teploty mění svůj odpor v závisloti na teplotě. Nevím ty hodnoty z hlavy ale tuším, že při 20st.celsia asi 1,3 kiloohmu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím lidi,

 

mám podobný problém se zobrazováním teploty. Po odpojení budíků a baterky mi palubní počítač teplotu v menu ani nezobrazí. :rolleyes: tedy ať cvakám jak cvakám, v menu vnější teplotu vůbec nemám. Jen hodiny, okamžitá a prům. spotř., ujeté km, najetý čas a nic dál.... a jsem ji tam normálně měl... :smich:

 

Nějaké rady?

 

Děkuji

 

uhlirek

 

Škoda octavia combi 1.9 TDi 81 kW SLX 1999

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

predpokladam, ze mas v aute klimu, je to snimac vonkajsej teploty pre klimatizaciu 5° čierny

 

Ahojte, tak jsem hledal na fóru i knihách a všude jsem se dočetl, že čidlo teploty je v levé spodní části nárazníku (na firemní fábii tam je). U mé octy jsem ho tam ale nenašel. Pak jsem ho dohledal před řidičem pod stěračem, viz foto. Je to něajaké zvláštní, bylo tam těch umístění více?

PS: to listí budena jaře uklízet :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím!

 

Můžete mi prosím poradit na kterou svorkovnici je přivedeno čidlo venkovní teploty. Případně kudy přesně kabely vedou, abych je našel? O1 1.9TDI 66kW r.v.2000

 

Palubní počítač mi neukazuje venkovní teplotu a vepředu za mřížkou je jen samotný tenký husí krk bez čidla i viditelné kabeláže. Tak bych to chtěl zkusit hledat z druhé strany.

 

Díky!

Tom

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...