pointfrost Odesláno Červen 27, 2009 Sdílet Odesláno Červen 27, 2009 Vždy když prší tak mam malou loužičku pod honama v kobercích. Dělá to i u řidiče, spolujezdce i za oběma sedadly. Když pršelo, všiml sem si že stéká voda po skle a dojde až na vnější gumu těsněni a pod tu vleze a pod ní se začaly dělat kapky. Myslím že je to tím a bude potřeba: tesnení okna stírací (předni 220kč) nechápu ovšem jak se to od toho těsnění dostane až na podlahu. Vždy když otevřu dveře tak taperec je zespod mokry. Musí to tam asi nějak stéct. Ale jak se to dostane přez igelit který je pod celou plochou taperce, to fakt netuším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červen 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2009 (upraveno) Foto jak to vypadá po dešti v mé Oktě. Edit: ten zadek vypadá jako kdyby to kapalo přímo z vrchu, z těsnění nad dveřma. Upraveno Červen 27, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seth Odesláno Červen 28, 2009 Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 tak to je normální věc že zatéká do dveří ono to ani jinak neni udělaný ... ale proč ti teče do auta, to budeš muset shodit ze všech dveří tapece a podívat se v v jakým stavu jsou ty igelity nebo plíny, kterýma sou přelepený dveře pod tapecem, pokud to bude někde děravý tak se to musí pořádně zadělat a když to budeš mít rozebraný, tak vespod dveří jsou odtokové dírky, tak se podívat jestli nejsou ucpaný a dyžtak je proštouchnout ... jestli se pletu tak mě opravte někdo nebo doplnte, ale myslím že to tak je :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červen 28, 2009 Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 Mas poskodeny-roztrhnuty igelit na vsetkych dverach.Zhodit tapacire a prelepit ten igelit lepiacou paskou.Ten igelit si poskodil montazou el.okien 4x. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červen 28, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 Igelity tam mam, utěsnim je ještě víc. (nakoupím izolepu) O odtokových dírách nevím, vnitřky dveří jsem čistil celé. Ty gumy na oknech ale stejně vyměnim, po těch 10 letech asi už budou steřelé a roztáhlé sluncem! Nestojí zas tolik ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červen 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2009 Přední stojí 255kč Zadní stojí 950 kč na objednávku v škodarně, 2 dny dodání. V čtvrtek jsou u mě, přední. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lasse Odesláno Červenec 2, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2009 to jsem zvědavý zda to pomůže mám stejný problém,měnil jsem "pirelky" (tesnění dveří) a zdá se že to moc nepomohlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 3, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 3, 2009 v neděli se do toho pustim ... akorat nevim jak DOKONALE vychytat ten igelit, Izolepa se po čase odlepí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 4, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 4, 2009 (upraveno) Tak původní lišty jsou tam jen nasunuté. Stači chytnout jeden konec a vyrvat. Ohnou se a jsou nepoužitelne, ale jsou venku. Nove jsem přilepil silikonem a na kraje vic silikonu at se to utěsní, sedly perfektně. Staré ani nepřilnuly k oknu, zato ty nove, krasa. Montáž cca na 1hodinku (hrál jsem si s tím a zkoumal) klidně i za 15 minut ;) Upraveno Červenec 5, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 5, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2009 jeste zkus prostouchnout odtokovy kanalek pod kapotou, jak jsou tlumice. Jde tam spatne videt, vem si baterku a podiv se do skuliny mezi tlumicem a vnejsim blatnikem, mel jsem ho ocpany blatem a listim. Mel jsem vodu po nohama a to me auto stoji ze sikma. vycistil jsem a bez problemu. Ted si nejsu jisty, jest-li nebudes muset sundat i ty dva plasty pod prednim sklem se sterecama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 5, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 5, 2009 (upraveno) Díky, určitě na to kouknu! BTW: vyměna toho těsnění nepomohla, musim kouknout na ty odtoky. Ted pršelo a zas tam byla voda. Vypada to že to vyteklo z repráku!!! :) nebo prostě tam. Vyvrtám díru zespodu dveří blíž k venku a tim to doufam poteče už ven ... :D ps: ale určitě to teče nějak přez dveře. pač když jsem se po dešti podíval pod těsnění zevnitř tak to tam bylo zapařené. Ale voda přez něj nepřetékala. Muselo se to do dveři dostat jinudy ... nevim třeba kolem zrcátka nebo tak ... :( Upraveno Červenec 5, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 5, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2009 Jo taky tam mám občas vodu, ale jen u svejch dveří a jen na tý gumě na prahu naštěstí to neteče až do vnitř. Ted mi tam bude někdy Martin.RS dávat okýnka v elektrice tak uvidim jestli se něco změní jinak to budu muset taky řešit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seth Odesláno Červenec 6, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 6, 2009 musíš pořádně zatěsnit ty dveře, ten igelit co kreje ten plech dokud to nebudeš mít uplně těsný, tak Ti tam pořád poteče. pročistit kanálky odtokový a pak to zatěsnit ... teklo mi tam uplně stejně, hned vedle repráku jsem měl malinkatou dírku a tam tudy teklo ;) tak zkus nejdřív sundat tapec a dveře zvenčí polévej vodou, voda je svinstvo ta se dostane všude .. tímhle vodním testem zjistíš kudy ti tam teče a pak to pořádně zadělat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 6, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 6, 2009 Oukej díky za rady ;) tak já si hezky dřepnu do auta pustim rádio a nechám přítelkyni nosit kýble s vodou ba ne dám ji hadici :lool:. Jen je divný že to nemám vždycky objeví se mi to tak třeba po měsíci...ne prostě každý sprchnutí. Ale kouknu na to jak jsi psal . Jinak mi ještě kape olej, ale to je zas jiný vlákno :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 7, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 Sethe odtokove kanaly mysliš z toho prostoru nadmotorem/pod čelním sklem ? Nebo jsou ještě nějake kanaly v dveřich ? K tomu igelitu. To máš i za reprákem igelit? Jako prostě komplet utěsněné dveře ? A jak se ta voda dostane pryč když bude v dveřich za igelitem ? Nechtěl bych aby se mi naplnily dveře vodou :-) Sentinel: jj právě že to zustava na te gumě ta loužička, ale když prší víc tak už to teče dovnitř 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 Řešil jsem nedávno stejný problém u své Octy z roku 2004. Když jsem sundal tapec, tak na několika málo místech byla odlepená folie ode dveří. U zadních dveří je jen rovná folie, přední dveře mají něco jako mirelon s vyboulením okolo repráku. Origo folie mají ze zadu po obvodu samolepku. Nové přední origo stojí okolo 500Kč, to se mi dávat nechtělo, tak jsem to vyřešil oboustrannou 3M lepící páskou a důkladným odmaštěním folie i dveří. Jednou jsem testnul silikon a nebylo to asi moc OK, tak to čištění byl porod. Teďka mám klid - všude je sucho. Myslím si, že přes horní těsnění skla se vždy trochu vody dostane dovnitř a na to tam právě jsou ty odtokové kanálky ve spodní části dveří. Takže Ti držím palce a chválím krásné auto a super kola. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 pointfrost: Já sem u spolujezdce sundal ten igelit i tapec a jednou sprchlo a ta voda se tam fakt drží. Sem si řikal že ještě že nepršelo víc jinak kdybych si tam dal pruhlednej tapec tak můžu mít akvárko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 nespolehal bych na to, ze se voda dostava ze dveri, kdyz jsem mel ucpany kanalek pod prednim sklem, tak voda byla uprostred koberecka a to jsem myslel, ze to tece z vrchu...pak prisli tyna radu kanale 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 Zdar mám trošku jiný problém teče mi do kufru vždy po prudším dešti mám mokro jako by na vnitřní hraně kufru (pravá str. jak je ten gumový doraz a když šáhnu hlouběji směrem ke střeše tak taky kde může být chyba ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 opet bych zacal u kanalku.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 8, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2009 A kde ten kanálek je ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 11, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 11, 2009 (upraveno) Řešil jsem nedávno stejný problém u své Octy z roku 2004. Když jsem sundal tapec, tak na několika málo místech byla odlepená folie ode dveří. U zadních dveří je jen rovná folie, přední dveře mají něco jako mirelon s vyboulením okolo repráku. Origo folie mají ze zadu po obvodu samolepku. Nové přední origo stojí okolo 500Kč, to se mi dávat nechtělo, tak jsem to vyřešil oboustrannou 3M lepící páskou a důkladným odmaštěním folie i dveří. Jednou jsem testnul silikon a nebylo to asi moc OK, tak to čištění byl porod. Teďka mám klid - všude je sucho. Myslím si, že přes horní těsnění skla se vždy trochu vody dostane dovnitř a na to tam právě jsou ty odtokové kanálky ve spodní části dveří. Takže Ti držím palce a chválím krásné auto a super kola. Díky. No asi koupim tu oboustranou pásku a další pytle z tvrdeho igelitu. Sundam repraky a mdf podložky a výhybky a pořadně to zadělám. Než přijde zima :P BTW.: i ty nove gumové těsnění (stírací) propouští. Sice přilnou více ale tam je takovej semiš/semyš a ten vodu propustí. Hold asi nepočitali soudruzi s tím že budem nechavat auta na dešti :P Upraveno Červenec 11, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mash Odesláno Červenec 14, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2009 Zdravím, mám prosbu. Poradíte někdo jak sundat vnitřní tapecírung předních dveří??Postup. Nerad bych něco urval :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 14, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2009 (upraveno) Tu mas foto navod: http://skodaoctavia.cz/muzikanavody/DemontazTapecu.htm :P Upraveno Červenec 14, 2009 uživatelem PROCHY603 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 14, 2009 Zdravím,mám prosbu. Poradíte někdo jak sundat vnitřní tapecírung předních dveří??Postup. Nerad bych něco urval :P urveš / neurveš ... tak i tak musíš ku*va zabrat ja jak jsem měl dole ty ručky za ktere se drží spolujezdec a ostatní, tak jsem jim mírně ty zobáčky odříznul, drží to i tak ale jde to sundat lépe a nezmrviš je tim sundavanim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mash Odesláno Červenec 14, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2009 super díky moc pánove :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Červenec 16, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2009 Tady je návod pokud vám zatéká přes střešní okno: Príčina zatekania cez strešné okno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mash Odesláno Červenec 18, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2009 urveš / neurveš ... tak i tak musíš ku*va zabrat ja jak jsem měl dole ty ručky za ktere se drží spolujezdec a ostatní, tak jsem jim mírně ty zobáčky odříznul, drží to i tak ale jde to sundat lépe a nezmrviš je tim sundavanim a jak jsi dopadl nakonec? Zatéká stále? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2009 Ano zatím stále zatéká! Ještě jsem neměl čas sundat opět taperce a dát kompletně všude igelit. Až zkusim tohle zoufalé řešení tak dám vědět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mash Odesláno Červenec 26, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2009 Ano zatím stále zatéká! Ještě jsem neměl čas sundat opět taperce a dát kompletně všude igelit. Až zkusim tohle zoufalé řešení tak dám vědět. ok dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.