bossy Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 Ahoj škodovkáři,jsem tu nový, tak se předem omlouvám, ale obracím se na Vás s prosbou o radu: zakoupil jsem Octavii /rok výroby 2000/ a ted přes ty vydatné deště mě ráno čekalo nemilé překvapení a to asi 5 cm.vody uvnitř auta na pravé straně od řidiče. Myslím si že je to způsobeno špatným těsněním ve spodní části dveří. Dá se koupit nové těsnění / ? Kč,- /a vyměnit ho? Díky moc za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 Pokud pravou stranu od řidiče myslíš stranu u spolujezdce, tak to s největší pravděpodobností nebude špatným těsněním ve dveřích, ale bude to ucpanými odtokovými kanálky, co jsou pod plasty pod stěračama a potom ti ta voda nateče přes pilový filtr a ventilátor dovnitř do auta. Tady máš návod na výměnu pilového filtru (pokud bude špinavý, tak ho rovnou vyměň), kde je vše popsáno, jak ty plasty sundat apod. http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vymena-prachoveho-filtru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bossy Odesláno Květen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 pro Konny: diky za radu,ano myslim tim misto vedle spolujezdce a i mista za nim a řidičem ale nezda se mi že by to vtikalo někde ze předu,nemuže to byt třeba porušenou folii za tapicirunkem a pak se mi ta voda leje dovnitř do auta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 tou to muze byt taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
passatb3 Odesláno Květen 17, 2010 Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 Odtokový kanálky určitě pročisti, už jen z prevence. Kudy voda teče dovnitř zjistíš nejlíp tím, že se zavřeš do auta a parťák ti bude lejt vodu na dveře a čelní sklo. Chce to trpělivost a hodně vody 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bossy Odesláno Květen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2010 pro passatb3: ....tak vody je si myslím momentálně,až až...budu to muset nějak řešit a to co nejrychleji,vylívat každý den 2 kýble vody se mi nechce...díky za každou radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 18, 2010 Sdílet Odesláno Květen 18, 2010 pro Konny: diky za radu,ano myslim tim misto vedle spolujezdce a i mista za nim a řidičem ale nezda se mi že by to vtikalo někde ze předu,nemuže to byt třeba porušenou folii za tapicirunkem a pak se mi ta voda leje dovnitř do auta? Podívej se na spodek palubky u spolujezdce jestli není mokrá, pokud bude suchá, tak to těmi odtokovými kanálky nebude (ale jako prevence je dobré je pročistit), jinak to může dělat i porušená folie ve dveřích (zjistíš to tak, že otevřeš dveře a spodek tapecírunku bude mokrý nebo bude mokré místo kolem mřížky reproduktoru u předních dveří). Nejlepší bude, jak napsal passatb3, když se zavřeš do auta a budeš pozorovat kudy to teče :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bossy Odesláno Květen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Podívej se na spodek palubky u spolujezdce jestli není mokrá, pokud bude suchá, tak to těmi odtokovými kanálky nebude (ale jako prevence je dobré je pročistit), jinak to může dělat i porušená folie ve dveřích (zjistíš to tak, že otevřeš dveře a spodek tapecírunku bude mokrý nebo bude mokré místo kolem mřížky reproduktoru u předních dveří). Nejlepší bude, jak napsal passatb3, když se zavřeš do auta a budeš pozorovat kudy to teče spodek palubky mokry neni, ale kapicky vody stekaji po tapicirunku tak je možne že to opravdu bude tim zanesenym filtrem a kanalky...kde vubec jsou a kolik jich tam je? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 19, 2010 Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Ten filtr a ty kanálky jsou pod tím plastem pod stěrači (je ze 2 kusů) a tam kde jsou ty šipky, tak tam ty kanálky jsou, na každé straně jeden. Jinak pokud ti to teče po tapecu, tak máš asi porušenou tu folii, která je právě pod tím tapecirunkem, takže nejlepší by bylo shodit tapecirunk ze dveří a podívat se na tu folii v jakém je stavu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.