Přejít na obsah

těsnění dveří

bossy

Doporučené příspěvky

Ahoj škodovkáři,jsem tu nový, tak se předem omlouvám, ale obracím se na Vás s prosbou o radu: zakoupil jsem Octavii /rok výroby 2000/ a ted přes ty vydatné deště mě ráno čekalo nemilé překvapení a to asi 5 cm.vody uvnitř auta na pravé straně od řidiče. Myslím si že je to způsobeno špatným těsněním ve spodní části dveří. Dá se koupit nové těsnění / ? Kč,- /a vyměnit ho? Díky moc za radu.

Odkaz ke komentáři

Pokud pravou stranu od řidiče myslíš stranu u spolujezdce, tak to s největší pravděpodobností nebude špatným těsněním ve dveřích, ale bude to ucpanými odtokovými kanálky, co jsou pod plasty pod stěračama a potom ti ta voda nateče přes pilový filtr a ventilátor dovnitř do auta. Tady máš návod na výměnu pilového filtru (pokud bude špinavý, tak ho rovnou vyměň), kde je vše popsáno, jak ty plasty sundat apod. http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vymena-prachoveho-filtru

Odkaz ke komentáři
pro Konny:

diky za radu,ano myslim tim misto vedle spolujezdce a i mista za nim a řidičem ale nezda se mi že by to vtikalo někde ze předu,nemuže to byt třeba porušenou folii za tapicirunkem a pak se mi ta voda leje dovnitř do auta?

Podívej se na spodek palubky u spolujezdce jestli není mokrá, pokud bude suchá, tak to těmi odtokovými kanálky nebude (ale jako prevence je dobré je pročistit), jinak to může dělat i porušená folie ve dveřích (zjistíš to tak, že otevřeš dveře a spodek tapecírunku bude mokrý nebo bude mokré místo kolem mřížky reproduktoru u předních dveří). Nejlepší bude, jak napsal passatb3, když se zavřeš do auta a budeš pozorovat kudy to teče :D

Odkaz ke komentáři
Podívej se na spodek palubky u spolujezdce jestli není mokrá, pokud bude suchá, tak to těmi odtokovými kanálky nebude (ale jako prevence je dobré je pročistit), jinak to může dělat i porušená folie ve dveřích (zjistíš to tak, že otevřeš dveře a spodek tapecírunku bude mokrý nebo bude mokré místo kolem mřížky reproduktoru u předních dveří). Nejlepší bude, jak napsal passatb3, když se zavřeš do auta a budeš pozorovat kudy to teče :palec:

spodek palubky mokry neni, ale kapicky vody stekaji po tapicirunku tak je možne že to opravdu bude tim zanesenym filtrem a kanalky...kde vubec jsou a kolik jich tam je?

Odkaz ke komentáři

Ten filtr a ty kanálky jsou pod tím plastem pod stěrači (je ze 2 kusů) a tam kde jsou ty šipky, tak tam ty kanálky jsou, na každé straně jeden. Jinak pokud ti to teče po tapecu, tak máš asi porušenou tu folii, která je právě pod tím tapecirunkem, takže nejlepší by bylo shodit tapecirunk ze dveří a podívat se na tu folii v jakém je stavu :palec:

post-107-1274303040_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...