Přejít na obsah

je to dobra volba ?

Guest scarfacesk

Doporučené příspěvky

Guest scarfacesk

Zdravím vás :blink: . Prichádzam v miery s fora astra-g.cz :lool: . Do teraz som mal astru g cko 60kw a chcel by som prejst na nieco vecie teda octaviu s motorom 1.8t . Takže moja otázka je takato. Je tento motor dobrý a pri kúpe octavie stimto motorom si mám na čo dávať pozor ? Pre istotu sa opítam aby som nekupil blbost. Prosim o vaše vedomosti. DAKUJEM :lool:

Odkaz ke komentáři

Tak pokud nekoupis nejakej smejd tak to je ta nejlepsi volba pro jednickovou octavii.

No pozor na turbinu, pokud negdo s tim rajtoval jak prase tak ten motor moc potom dlouho nevydrzi, naopak pokud se k nemu predchozi majitel hoval tak jak ma tak mu ani 300.000km nebude delat zadny problem.

Obecne, podivat se poradne a prohlidnout poradne cele auto, tak laicky, od oka, pak zajit k znamemu mechanikovy ktery se podiva na to co jsi Ty nevidel, pak nakonec napihnout na VAG a dukladne ovewrit historii vozidla.

Neco zvlasniho na co bys mnel dat pozor tak nevym, celkove octa je opravdu dobre auto, ten motor take.

Odkaz ke komentáři
Guest scarfacesk

no tak vag com budem mat zo sebou pri kupe aj automechanika :( viac asi nemozem mat vag com mam na ceste a mechanik kamarat co mi roby aj teraz auto. no nefim octavka chcem combika je to rok 2000 a nabehane 188tis ma to climatronic a vsetky okna v elektrike. je to ta pred faceliftom co ma trosku sere lebo ten naraznik sa mi dva krat moc neluby ale vravel som ze by som to spravil na rs ko. tak neviem. inac praxujem vo vw v bratislave a bavil som sa s majstrom a vravel ze octavia je sama o sebe dobre vozidlo. este by som rad vedel ze kde su take najcastesie miesta kde to auto kvete. aby som to secko skontroloval. to by asi bolo zatial secko este asi cca ze po kolko km sa robia rozvody na ticho vozidlach a co sa tam bezne leje za olej

Odkaz ke komentáři

No tak to Jses dobre vybavenej.

Mne by to ze je nefacelift nevadilo, akorat je ta po fecaleftu trosku propracovanejsi a samozrejmne lepsi a da se chipnout o 10 koni vic nez predface. Ale jako ze bych to kvuly tomu nekoupil tak to ne.

Jinak kombik umi reznout kolem zadni SPZ-tky. Na ostatnich mistech tezko, nejspis duvodem bouracky a pak spatne opravy nebo od kaminku ta povrhova rez. Rzvody mislim ze po 80tisic se delaji a olej nevym ale uricte jeden z nejdrazsih (ja do TDI leju to nejdrazsi momentalne - Castrol 12euro/litr) takze do 1,8T urcite to nejlepsi co se da sehnat a aby to bylo zase nejake rozumne (cti: nemusis zavodni olej :( ).

U octavky je nejhorsi problem jestly nebyla havarovana a pripadne jak je opravena a jestly neni kradena, jelikoz je to dobre auto a vijimecne to ma nejake problemy ktere nejsou dane zpusobene uzivani vozidla takze nevym co bych napsal aby nesel to tech nejmensih detailu.

Odkaz ke komentáři
Guest scarfacesk

auto je dovezene odkial zatial nefim ale co som pozeral tak kasna zachovala. este by som rad vedel 1.8t ma intercooler ? ked ne tak ten tam supnem hh kamos ma na povale taky nadherny velky intercooler :( este by som rad vedel co je take kazive na interiery sedacky kliki a pod ci sa daco neutrhava alebo moc nevrze. ja sa osobne tesim na ten vykon. no a este rad by som vedel ze ked sa chipuje tento model a tip auta ze ci sa to roby cez obd cko cize iba kabel alebo meni sa chip aka nejaka ta flashka . ked sa tam roby iba cez obd tak to si spravim aj doma aspon ten firmware s rs ka

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...