PajousValec Odesláno Červen 1, 2022 Sdílet Odesláno Červen 1, 2022 Nedávno při jízdě, dong, EPC, omezený výkon, max. otáčky 4000. Říkám si, co zase. Přijdu domů, pustím VCDS a najdu : 15188 - Oil Pressure Switch P164B 00 [032] - Malfunction Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 84789 km Date: 2022.05.25 Time: 16:17:50 Engine speed: 2456.00 /min Normed load value: 11.4 % Vehicle speed: 73 km/h Coolant temperature: 96 °C Intake air temperature: 19 °C Ambient air pressure: 980 mbar Voltage terminal 30: 14.277 V Unlearning counter according OBD: 40 TOIL: 91 °C Time since engine start: 367.1 s T_ES: 0 min MAP_MES_SAE: 52 kPa Engine: operating status: PL T_AST_SAE: 365 s ECU_STATE: SYN_ENG_IGK_ON Tak nahodím oblíbené stranky drive2.ru, Rus už řešil všechno a najdu celkem rychle stejného zoufalce. Povyměňoval skoro všechny čidla + pulku motoru a nakonec zjistil, že řešení se skrývá v pouzdru olejového filtru, konkrétně v tom starém provedení s tyčinkou a 2 o-kroužky dole. Ano, je to tak, koupil jsem nové provedení pouzdra a tyčinky se soustavou pružinek a vyřešeno. Proč se tato chyba děje, je to prosté o-kroužky ztvrdly na kámen a smrkly se o cca 0,5 mm a přestaly dobře těsnit otvor, kterým při výměně filtru odteče olej zpět do motoru. Touto netěsností se ztrácí tlak oleje. Zejména těch řídkych 0W-30 a 5W-30, když se zahřejou nad 80C. A proč se chyba objeví až při jízdě za většího zatížení otáček, no proto, že u Gen3 je 2 stupňové čerpadlo. Při jízdě a určitém zatížení motoru, olej. čerpadlo přepne na vyšší tlak (cca 3,5-4bar) a tl. snímač vysokého tlaku se nesepne, protože se tlak ztrácí přes netěsnost. Takže ta chyba není problém čidla nebo olejového čerpadla, ale říká, ECU sepla olejové čerpadlo na vyšší tlak, ale jeho nebylo dosaženo. Tak snad to někomu pomůže. Co jsem četl, tak nové revize provedení filtru se dávala od 2016, takže koncern je si vědom problému starého provedení a servisy to měly měnit. Což nedělaly a po pár letech stářím a tepelným zatížením se projevuje tahle dost zrádná závada. Čísla nových dílů níže, staré provedení filtru na obrázku, nové provedení si každý dle čísel najde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PajousValec Odesláno Červen 1, 2022 Autor Sdílet Odesláno Červen 1, 2022 Jo, a pokud má někdo účet na https://forum.skodahome.cz/, prosím o re-plesk. Já tam účet nemám, ale asi tam chodí víc lidí a je šance, že to někomu helfne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
AdamPiškula Odesláno Listopad 16, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2023 Ahoj, mám stejný problém se Škoda Octavia Combi 2009 1.8 TSI 118 kw. Autům nerozumím, ale chci se zeptat zda ty díly jsou na naše auta totožné? Díky za jakékoliv info, ať to jezdí Adam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DavidF Odesláno Květen 14, 2024 Sdílet Odesláno Květen 14, 2024 Ahoj. Koupil jsem jiz dva kryty a ani do jednoho mi nesedi adapter . Nevim uz ktery koupit 😂😂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.