Přejít na obsah

Nízký plnící tlak turba

Doporučené příspěvky

Čau, řešil jsem nedávno problém, že po výměně rozvodů, turba a hydrostelu se mi někde ztrácí podtlak a nasává to někde vzduch. Už jsme zoufalý a nemůžeme nikdo přijít na co, co s tím je. Dneska jsem namontoval fungl nový N75 ventil, prošel znovu podtlaky, které už jsem dvakrát prakticky měnil a auto stále nejede. Padá do nouzaku s chybou viz obrázek. Měnil jsem už 3x váhu vzduchu z toho jedna nová a nic. EGR nový a zaslepeny, vše se zdá být v pořádku. Turbo mám vyloučené, to to není, podtlak od turba krásné drží podtlak když nasaju pusou a hýbe se jak má. Vývěva v pořádku a ta tahá jak blázen. Již jsem minule zmiňoval, že když nasaju od zásobníku podtlaku pusou hadičku, tak se regulace nehýbe, protože to někde přisává vzduch. 

Mám ale zjištění, které mi nehraje do karet a nikdo už neví. Když dám místo váhy vzduchu diodu, auto jede jak střelený ale občas spadne do nouzaku na chybu na obrázku. Prakticky mi to třeba 15 km na to jede, pak už to háže do nouzaku skoro každé šlápnutí plynu, dokud auto zase nevychladne. 

Potom jsem zkusil na radu někoho propojit ty dvě podtlakové hadičky co jsou pod sebou z n75 spojkou. Auto jede opět nádherně, nehulí, táhne krásně od spodu. Odhadoval jsem že je teda v loji nedávno již.meneny n75 ventil. Ale jak se zdá tak není. Koupen opět fungl nový pierburg a nic. Už nás nic nenapadá. Staré turbo bylo měněno jen z důvodu že bralo olej a prorezla podtlaková baňka. 

Motorizace 1.9 tdi 1 oktávka 81 kW ASV.

Už nikdo neví na co se podívat, kde hledat problém. Prakticky vše vyměněno. A už mě to nebaví. 

Takže kdo to dočetl statečně až sem, děkuji za trpělivost a žádám o radu místní odborníky. Případně jsem ochoten auto přistavit na nezbytně nutnou dobu do servisu, když mi někdo zjistí, kde mi to ten vzduch přisává a jsem ochoten to dovézt po celé ČR. Děkuji

IMG_20220917_151308.jpg

IMG_20220906_183714.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...