Přejít na obsah

Popojíždění zaparkovaného auta

Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes jsem parkoval po dlouhý době v prudkym kopci čumákem dolů. Hodil jsem tam zpátečku (kvůli zamykání), pustil spojku, auto si klasicky jako vždy poskočilo a zůstalo stát na rychlost.. Ale po chvíli než jsem vyndal rádio a věci, tak cejtim jak auto trošičku poskakuje dopředu z kopce dolů a proto se ptám jestli to neznačí prokluzování spojky (příp. jinej problém). Auto má najeto 119 000Km poctivých.

Díky Radek

Odkaz ke komentáři

Motor ti auto udrží jen z mírnýho kopce a jestli parkuješ na kvalt v tak prudkým kopci že se to takhle rozjíždí tak se na mě nezlob ale já bych ti vzal papíry, jak píše viewer, stačí aby to jen jednou protočilo motor a auto jede tradá z kopce a napálí to třeba do člověka, co pak budeš dělat? Jinak to není známka toho že by motor byl už na konci svých sil, ale normální chování, startér ti vlastně dělá úplně to stejný jako když pustíš auto z kopce s kvaltem.

Jednoduše, z jakýhokoli prudšího kopce ručka, na kvalt jenom rovina a nebo sklon kterej není skoro znatelnej. Z kopce je ještě docela dobrý stočit kola někam proti pevný překážce, kdyby ti náhodou povolila i ta ručka.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Řetěz nebo řemen, ono se vždycky mluví o tom že může přeskočit, ale když si vezmu jak se motor startuje, tak je to vlastně úplně stejný, jestli ho roztlačíš a nebo nastartuješ startérem, pořád roztáčíš klikovku, jen je nebezpečí že při roztlačování a prudkým puštění spojky to dostane větší ráz a přeskočí. Jinak i kdyby se auto rozjelo z kopce s kvaltem, tak mu řemen nikdy přeskočit nemůže.

To jak se v příručkách píše že se nemá roztlačovat je jen kvůli katalizátoru, protože když ti motor nenaskočí hned tak se dostane nespálená směs do výfuku a je po katu.

Upraveno uživatelem stihacka
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...