Přejít na obsah

Hučení od rozvodů po výměně

Doporučené příspěvky

Zdravím,

píši ohledně problému, který se objevil po výměně rozvodů na mé Octavii III 1.6 tdi 77kw výroba 11/2014. Rozvody byly původní a měnily se ve 212000km, byly tiché a nebyl žádný problém.

Po výměně se po zahřátí a čistě jen na volnoběh ozývá i v interiéru nepříjemný hučící zvuk, co někdy přehlušuje i ventilátor s rádiem, rozvodová sada byla dávaná od Conti a vodní pumpa INA, ale v sadě od Conti se nacházela napínací kladka Gates, myslíte, že by takový problém mohl být napínací kladkou ? Nebo nemáte někdo zkušenosti ohledně něčeho podobného ? Auto má na rozvody aktuálně najeto 2000km a zvuk se ani nezlepšuje a ani nezhoršuje.

Zvuk z interiéru, kde je slyšet, že při mírném přidání plynu zvuk vymizí : https://www.youtube.com/shorts/1_TDVOamH28

Zvuk z exteriéru : https://www.youtube.com/shorts/VFuezU7thgA

Děkuji moc za případné rady.

Odkaz ke komentáři

Tyto zvuky určovat an dálku je velice obtížné, doporučuji jako první sundat řemen pohonu alternátor a klima kompresor. Může být vadné ložisko na kladce, v alternátoru a i kompresoru. Pokud problém přetrvá, tak kontrola rozvodů a výměna za jinou sadu. Za mě rozvody pouze originál, ale můžeš zkusit s kladkami INA a napínací kladnou Lisens - Gates byl v rámci originálu dost problematický. Vodní pumpu originál.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 9 měsíců později...

Dobrý den.

taky mám nové rozvody Superb 3 1.6TDI a dělá mě taky ten zvuk chrochtání za studena,vyměnila se nová i vodní pumpa originál,spodní řemenice včetně olejového čerpadla,krytu ve vaně,kryt s guferem klikové hřídele,kryt vrchní na rozvodech,ale pořád to dělá za studena hlavně pak po zahřátí zvuk ustupuje,sada rozvodu continental,alternátor řemen sundaný start na baterii pouze,to samé,jak to dopadlo tady na fóru byla závada zjištěna?Moc děkuji za odpověď.

V 16. 7. 2024 at 0:07, MarekCCSK napsal:

Zdravim vas mam skoda 3 1,6 TDI 85 kw facelift a chcem sa opytat co su toto za zvuky menili mi rozvody a dovtedy bolo vsetko ok pozrite videa dakujem za kazdu odpoved.

a toto druhe video je za studeneho startu po vymene rozvodov potom ked sa zohreje tak to pocut uplne minimalne co to moze byt ? Diky.

Dobrý den.

taky mám nové rozvody Superb 3 1.6TDI a dělá mě taky ten zvuk chrochtání za studena,vyměnila se nová i vodní pumpa originál,spodní řemenice včetně olejového čerpadla,krytu ve vaně,kryt s guferem klikové hřídele,kryt vrchní na rozvodech,ale pořád to dělá za studena hlavně pak po zahřátí zvuk ustupuje,sada rozvodu continental,alternátor řemen sundaný start na baterii pouze,to samé,jak to dopadlo tady na fóru byla závada zjištěna?Moc děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...