Sejr Odesláno Červen 27, 2023 Sdílet Odesláno Červen 27, 2023 Zdravím, píši ohledně problému, který se objevil po výměně rozvodů na mé Octavii III 1.6 tdi 77kw výroba 11/2014. Rozvody byly původní a měnily se ve 212000km, byly tiché a nebyl žádný problém. Po výměně se po zahřátí a čistě jen na volnoběh ozývá i v interiéru nepříjemný hučící zvuk, co někdy přehlušuje i ventilátor s rádiem, rozvodová sada byla dávaná od Conti a vodní pumpa INA, ale v sadě od Conti se nacházela napínací kladka Gates, myslíte, že by takový problém mohl být napínací kladkou ? Nebo nemáte někdo zkušenosti ohledně něčeho podobného ? Auto má na rozvody aktuálně najeto 2000km a zvuk se ani nezlepšuje a ani nezhoršuje. Zvuk z interiéru, kde je slyšet, že při mírném přidání plynu zvuk vymizí : https://www.youtube.com/shorts/1_TDVOamH28 Zvuk z exteriéru : https://www.youtube.com/shorts/VFuezU7thgA Děkuji moc za případné rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 28, 2023 Sdílet Odesláno Červen 28, 2023 Tyto zvuky určovat an dálku je velice obtížné, doporučuji jako první sundat řemen pohonu alternátor a klima kompresor. Může být vadné ložisko na kladce, v alternátoru a i kompresoru. Pokud problém přetrvá, tak kontrola rozvodů a výměna za jinou sadu. Za mě rozvody pouze originál, ale můžeš zkusit s kladkami INA a napínací kladnou Lisens - Gates byl v rámci originálu dost problematický. Vodní pumpu originál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekCCSK Odesláno Červenec 15, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2024 Zdravim vas mam skoda 3 1,6 TDI 85 kw facelift a chcem sa opytat co su toto za zvuky menili mi rozvody a dovtedy bolo vsetko ok pozrite videa dakujem za kazdu odpoved. a toto druhe video je za studeneho startu po vymene rozvodov potom ked sa zohreje tak to pocut uplne minimalne co to moze byt ? Diky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Milan Bosák Odesláno Květen 8, 2025 Sdílet Odesláno Květen 8, 2025 Dobrý den. taky mám nové rozvody Superb 3 1.6TDI a dělá mě taky ten zvuk chrochtání za studena,vyměnila se nová i vodní pumpa originál,spodní řemenice včetně olejového čerpadla,krytu ve vaně,kryt s guferem klikové hřídele,kryt vrchní na rozvodech,ale pořád to dělá za studena hlavně pak po zahřátí zvuk ustupuje,sada rozvodu continental,alternátor řemen sundaný start na baterii pouze,to samé,jak to dopadlo tady na fóru byla závada zjištěna?Moc děkuji za odpověď. V 16. 7. 2024 at 0:07, MarekCCSK napsal: Zdravim vas mam skoda 3 1,6 TDI 85 kw facelift a chcem sa opytat co su toto za zvuky menili mi rozvody a dovtedy bolo vsetko ok pozrite videa dakujem za kazdu odpoved. a toto druhe video je za studeneho startu po vymene rozvodov potom ked sa zohreje tak to pocut uplne minimalne co to moze byt ? Diky. Dobrý den. taky mám nové rozvody Superb 3 1.6TDI a dělá mě taky ten zvuk chrochtání za studena,vyměnila se nová i vodní pumpa originál,spodní řemenice včetně olejového čerpadla,krytu ve vaně,kryt s guferem klikové hřídele,kryt vrchní na rozvodech,ale pořád to dělá za studena hlavně pak po zahřátí zvuk ustupuje,sada rozvodu continental,alternátor řemen sundaný start na baterii pouze,to samé,jak to dopadlo tady na fóru byla závada zjištěna?Moc děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.