Přejít na obsah

Nejde uložit základní nastavení klapky

Doporučené příspěvky

Ahoj,

u AKL motoru s LPG se mi nedaří uložit základní nastavení klapky, zkoušeno i mechaniky s lepší diagnostikou.

01087 27-00 základní nastavení nebylo provedeno. Konektor ke klapce mechanici kontrolovali a zdá se ok.

Postup: Teplota 85 stupňů (i dle diagnostiky), vypnutý motor, smazat adaptační hodnoty, blok 098 čísla se tam ale nehýbou a zvuk od klapky není slyšet.

Zkoušeny čtyři klapky, včetně nové a základní nastavení se nedaří uložit.

Tohle aktuálně ukazuje na původní klapce (u nové nevím, zda bylo taky):

00282 - Ovladac skrtici klapky (V60)
        44-00 - zkrat
00533 - Regulace volnobehu
        19-00 - spodni hodnota dorazu
Občas se zobrazí i chyba na čidlu teploty

Hlavní problém je, že na volnoběh po startu 800 otáček, po promáčknutí plynu 1000. Nějaký nápad, co prozkoumat?

Odkaz ke komentáři

Měl jsem ten samý motor a trochu blbla klapka, mírně kolisal volnoběh. Nenašel jsem chybu a nešlo základní nastavení. Zkoušel jsem poslední možnost - namazat potenciometr klapky Diavou a tím jsem jí oddělal úplně. Dráhy na potenciometru byly vychozené, taky byla původní 1999.
Nová neoriginální klapka nefungovala, taky nešlo udělat základní nastavení a zasekávaly se otáčky. Pomohla originální klapka z bazaru.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj. Prosím. Je tu někdo z okres Hodonín a vyčistil by mi škrtící klapku,váhu vzduchu atd? Měla jsem svou Octavii 1,6mpi 75 kW 2005 v servise,kde mi ji prý vyčistili. Ano, zmenšilo se cukání na volnoběh ale zvýšila se spotřeba,auto zdechává při zpátečce a stále svítí kontrolka EPC. Byla by h moc vděčná,děkuji moc..je možné že po 19 letech provozu budu muset koupit novou? 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím , prosím potřebuji poradit mám Škoda Oktavia 1.1,6 mpi 75 kw. Při jízdě mi najednou zhasne motor zastavím a nastartuji a zase jedu . Šupnul jsem to na diagnostiku a oběvila se tato chyba bohužel nevím co je to za chybu prosím o radu , P0516 Closed Throttle -ide- Position Swvitch F60,30-10 Open or schrt to B+ - sporadická Moc dekuji 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...