mrenda Odesláno Listopad 26, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2023 (upraveno) Dd/ahoj, blíží se mi na OCTAVI I Combi (74kw 1.6, Tour, r.v. 2010) termín servisky, nájezd mám 195tkm. Mohl bych poprosit o doporučení, na co se zaměřit resp. co nechat preventivně vyměnit? Z podstatnějších věcí se na autě dělalo: - 101t - rozvody (vč kladky, vodní pumpy) - 119t - svíčky (long life) - 120t - přední brzdy - 145t - brzdová kapalina (rok 2019) - 160t - komplet zadní brzdy (nevím zda se při tom měnila brzdová kapalina) - 183t - výměna mot. oleje, filtry palivo vzduch kabina - 190t - výměna převodového oleje, lambda sondy obě Ještě jsem nikdy neměnil tlumiče, nikde netečou, ale stáří je znát. Mechanik mi tvrdí "když netečou, tak netřeba měnit" 🙂 Názor? PS: Je někde veřejně dostupný doporučený servisní plán na toto auto/motorizaci? Dík moc předem za radu, MR Upraveno Listopad 26, 2023 uživatelem mrenda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Listopad 26, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2023 Nemám teď u sebe k octe podklady. Ale nejsem si jistý těmi rozvody. Tlumiče jsem při 200.000km měl myslím třetí, ale já jsem úchyl 🙂 při 200.000 km a 13 letech t tím rozhodně nic nezkazís. Jestli je původní výfuk, tak minimálně kontrola. Nalil bych do toho čistič vstřikovacu třeba od STP. No a kontrola, jestli pod kapotou cokoliv neteče 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 26, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2023 mrkni se zde https://octaviaclub.cz/dilenska-prirucka/ Ještě jsem nikdy neměnil tlumiče, nikde netečou, ale stáří je znát. Mechanik mi tvrdí "když netečou, tak netřeba měnit" 🙂 Názor? pokud tlumiče netečou, auto neodskakuje/ nedrží stopu/špatně sjetý dezén pneumatik, tak bych to neřešil. Jak psal kolega výše: vizuální kontrola v prostoru motoru a podvozku. Případně co se Ti bude zdát povědomé, tak vyměnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.