DominikZ Odesláno Prosinec 26, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2023 Ahojte, byl jsem na geometrii sjíždění vnitřku zadních pneu, výměna všech ramen, pružin a tlumičů. Geometrie nastavena takto, sbíhavost asi ok ale odklony zbytečně na hraně bych řekl, nevím když auto zatížim jestli půjde geometrie nad -1,5 a tím pádem bude mimo nebo do plusu nevím jak je brána nula. Děkuji za odpověďi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 Za mně je to dost na horních limitech u většiny, ideální je dát střed hodnot a pak důležitá věc, na kterou se dost často zapomíná: každá geometrie (zařízení na měření) se musí kalibrovat, v opačném případě neměří správně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 Taky by mělo být auto u měření resp nastavování geometrie předpisově zatíženo. Když jsem byl naposledy na geometrii, nic do auta nedávali. Já tomu jdu naproti alespoň plnou nádrží. 😁 Otázkou je, jestli se ty limitní rozměry dalším zatížením "posunou" víc dovnitř tolerance, nebo mimo ní. 🤔 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DominikZ Odesláno Prosinec 28, 2023 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 No právě zatím mám měsíc po geometrii, hlídám to a zatím je pneu rovnoměrně sjeta na obou stranách cca 7 mm, zatížené to mám pernamentne LPG bombou + v kufru plnohodnotná rezerva R16. Vozím v kufru teď kočárek máme prcka tak snad to bude už OK. Ale levé kolo mi přijde že má větší Ačko než pravé ale mám to tak celou dobu už od koupě auta a i po výměně celého zadku je to stejné ale možná jen můj dojem. Doufám že už to bude ok zimaky mám druhou zimu nerad bych je poslal po sezoně do věčných lovišť. Takhle mi dopadly letní po jedné cestě do Chorvatska a zpátky. Proto se nakonec dělala hned celá zadní náprava navíc aj tlumiče byly ko po sundání bylo kolo oskakane, ale víc bylo levé kolo chycene ale to přisuzují špatně rozložené váze v kufru.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.