Radooz Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 Zdravím, už toho bylo mnoho napsáno na tohle téma, nicméně související dotaz. Mám vývěvy 2 jedna na autě, druhá na stole, obě mají klasicky vyviklaný nátrubek, tedy tu na stole se pokusím slepit tekutým kovem a vyměnit. A teď k samotné výměně, je potřeba sundat "domeček" od chlazení - viz foto a tím pádem vypustit okruh chlazení, nebo to dostanu ven normálně bez demontáže a druhý dotaz jak se ten "domeček" jmenuje respektive jaké těsnění pod něj patří pokud půjde ven? Díky za každou radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 Nevím že by se musel sundat ježek topení. Je pod nim O kroužek rozměr nevím, použitelný je ze sady co bývá v lidlu. Mně stačilo nátrubek dotemovat materiálem kolem něj . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 (upraveno) Já jsem řešil výměnu taky kvůli uvolněnému nátrubku v domnění, že je příčinou problémů s ovládáním turba a občas tvrdého pedálu brzdy. Ale až po výměně jsem zjistil problém v rozpojené hadičce pod oknem. Do rozpojení hadičky jsem jezdil a brzdil naplno bez problémů. Z toho jsem si udělal závěr, že jistá drobná vůle v tom nátrubku nemá až tak vliv, čerpadlo stíhalo i tak. A aby byla nutná repase čerpadla uvnitř tak už by muselo být v jó špatném stavu, na mých 350tkm (tachometrových...) bylo furt ok. Já normálně odpojil/odmontoval, něco kapaliny jen odchytl. Nic zvlášť nevypouštěl...ale třeba ostatní označí za prasárnu. Akorát mne překvapuje, že máš na 66kw předehřev. Ten nevím jak ovlivňuje demontáž, já nemám a tak neřešil. Upraveno Prosinec 28, 2023 uživatelem borlan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 Taky mám na 66 el příhřev. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rep Odesláno Prosinec 31, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2023 Na motoru ALH je předehřev,já ho mám taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Prosinec 31, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2023 Mám ALH 66kw rv04, předehřev nemám. Třeba záleží na roku, nebo volitelné...? Ale to asi není co Radooze nejvíc zajímá... 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.