Přejít na obsah

AEE 55kw NESTARTUJE-hoří pojistka ECU

Doporučené příspěvky

Srdečně zdravím .Mám od včerejška problém na mém AEE 55kw.Vyjížděl jsem ze vrat vše naprosto ok a najednout to chcíplo a už jsem to nenatočil.Čerpadlo běží,starter točí,kontrolky svítí jak mají a nic... Pak jsem zjistil že je vyhořelá pojistka 10A v druhém sloupci zleva třetí od shora.Po kouknutí do knížky je to pojiska elektronického řízení motoru.Dal jsem tam 15A a ihned po zapnutí klíčku shořela...

Prosím napadá někoho něco nebo jste jiz neco podobného řesili?Asi je KO řídící jednotka?

Chci zkusit RJ odpojit zda to bude vyhazovat dal,pak by to bylo nekde v kabelech slusly.Nezakoduje se mi nejak RJ po odpojení svorkovnic?

Odkaz ke komentáři

Děkuji za Vase reakce.Pojistka je to F32, druhy sloupec zleva druha od shora.Je to klasicka velka nozovka,ne ta malinka.Rok auta 1997.

Vcera jsem odpojil ECU a jakmile je odpojena tak pojistka po zapnuti klicku drzi.ECU ma dva konektory,kratky a dlouhy.Kdyz pripojim jen ten kratky tak pojistka drzi.Jak pripojim dlouhy tak po zapnuti klicku pojistka vylitne.

Ridici jednotka tam je číslo 032 906 014 E.Neví někdo která náhrada se za ní dá použít?Např.032 906 014 F apod

Odkaz ke komentáři

Tak autí už jezdí!!!!!! Děkuji především Rolbaři za osvětlení skutečné funkce pojistky 32 - vstřikovací ventily.Měl jsem šluslej drátek od krajního vstřiku(ten válec u rozdělovače) na motor-drátek se dotýkal motoru a teplotou se izolace propálila.

Jinak kniha od Kopp na Octavia je docela zkur...., u pojistky 32 píšou RJ motoru,tak jako blbec pořád hledám u RJ a koupím i jinou...No kdyby to tam bylo napsdané tak jak to je měl jsem to hned.

Tímto ještě jednou děkuji Rolbaři za radu!!!

Pomohl mi i tento popis pojistek ktery je lepší než v knize - http://www.skodaoctavia.cz/clanek/shema-pojistek

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...