Přejít na obsah

Vybitá baterie proměření klidového odběru - jak na to?

Golfino

Doporučené příspěvky

Ahojte. Už asi po 4te mám vybitou autobaterii. Jezdím docela i dálky. Ale ted autí stalo asi dva dny a už jsem zase nenastartoval. Muže to prý být špatné dobíjení a nebo mi něco žere hodně baterku při zamknutém autě.

Multimetr mám. Poradí mi někdo krok po kroku co nastavit na multimetru a jak přeměřit klidový odběr a třeba i to dobíjení?

Díky všem

Odkaz ke komentáři

odpoj baterii - plusový pól, ale je to vesměs jedno, mezi baterii a odpojený kontakt dej multimetr, který umí měřit ADC - ampéry na stejnosměrném a zvol požadovaný rozsah, tzn max co měřák zvládne, ideálně 10A.

Vše v autě měj vypnuté, zavřené dveře, ideálně zámek kapoty zaklapni šroubovákem - pokud má kontakt na budíky/komfortku - zamkni a čekej

do cca 5min musí odběr klesnout na 0,03A pokud ne, je něco špatně

HLAVNĚ NEZAPNOUT ZAPALOVÁNÍ NATOŽ ZASTARTOVAT - ZNIČÍ SE MĚŘÁK

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Mám lamácký dotaz (elektrika není můj koníček) na digitálním multimetru mám nastaveno 10 A, na displeji se zobrazuje hodnota "0.00" hodnota, no a když změřím odběr, tak je na displeji hodnota nejdříve "0.86" a po pár vteřinách klesne na "0,32" hodnota, což hádám je příliš moc, je tak? Nejsem si jistý tím převodem na desetiny, protože když nastavím hodnotu na 2 A, tak se na displeji zobrazí ".000".

Odkaz ke komentáři

Rozsah 2A je na spolecne svorce pro mereni napeti a odporu, proto ty .000. 10A rozsah je jisten extra pojistkou v meraku a ma solo svorku. Jinak ten odber je vysokej. Me tohle treba delalo radio Alpine, mel jsem ho natvrdo mimo spinani klickem a baterka po 3 dnech ani neodemkla central.

Odkaz ke komentáři

Mě to začalo dělat tak 4 až 5 dní nazpět. Do té domy bylo vše v poho i v -20 st. C jsem startoval na ťuk. Když jsem vytáhnul pojistku od rádia (5 až 6 let staré Sony, který po vytáhnutí klíčku ze spínačky se vypne), tak je to pořád stejné, odběr se nezměnil. Jinak jsem dneska nenastartoval ani na nabitou baterku, má to tendenci chytnout, ale pak už jen točí naprázno, respektive to spíš ani startérem neotočí, jen jako by to zaskřípalo, nebo se něco protočilo naprázdno. To samé i při startování přes kabely. Teď babo raď, co se týče dalšího, tak krom vyhřívaných sedaček a climatronicu je tam alarm Cobra, ale ten je tam již od prvopočátku takže od roku 2003 a taktéž bez problémů. Myslel jsem právě taky na rádio, ale tímto asi nebude. Nevím jestli třeba některé s relátek nezůstalo seplé či co. Navíc nemám tucha čím to zjistit, napadlo mě povytahovat vždy po jedné pojistce a zkoušet to dokola, ale počasí není moc příznivé.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...