Přejít na obsah

Ovzdušnění brzd na Škoda Octavia 2 FL

Doporučené příspěvky

Zdravím, včera jsem měnil všechny 4 brzdiče na dvojkové octavce. Vše je nové až na desky a kotouče ty zůstali staré. Brzdiče jsem měnil z důvodu že byli ulámané odvzdušňovací šrouby. Po klasickém ovzdušnění kdy sem měl zapojený stroj co mi tlačí brzdovou kapalinu do nádobky,mi brzdový pedál šel hrozně měko. Přešel jsem tedy na ovzdušnění přes Boch KTS udělal jsem 1x postup tak jak byl napsán v diagnostice. Ale skoro žádná změna nenastala po ovzdušnění. Prosím o radu jak to ovzdušnit. Děkuji 

Odkaz ke komentáři

Tak tímto jsem si prošel loni, hodně toho načetl na netu. Opravoval jsem zadní brzdiče a přesně, po odvzdušnění to bylo, jako když šlápneš do hovna, brzdilo to až dole a ještě jsem měl pocit, že se to propadá. Ale brzdilo to přesto perfektně. OK, nechal jsem odvzdušnit přes jednotku, velký posun nebyl. Někde jsem se dočetl, že se  při delším chodu pedálu "otočí" jedna z gumiček v HBV a toto to způsobí. Bylo to stejné, jako když jsem do historické Felicie namontoval nevědomky místo HBV spojkový válec z Trambuse (stejné na pohled), který má právě o gumičku méně - to způsobí, že se jako systém vyprázdní. V obou případech stačilo šlápnout na brzdu, měkko, podruhé už tvrdo. Válec jsem v případě octy neměnil, protože jsem se dočetl, že se to většinou vrátí. Já s tím autem moc nejezdím, takže po pauze, kdy to takto dělalo jsem do toho sedl a najedou jé, ono to je zase s krátkým chodem. Věřím, že to bude podobné i tu. Podotýkám, že se  mi to u jiného auta nestalo.

Odkaz ke komentáři

Zdravím děkuji za odpovědi,a přináším vyřešení. Vyzkoušel jsem varianty jak jste psali ať se sepne abs atd,ale nic to nedělalo pořád to bylo stejné. Dnes jsem to znovu ovzdušnil zase opět strojem co tlačí do přímo do nádobky a zvýšil jsem tlak. Přes KTS jsem zapl ovzdušnění a musí se to ovdušnovat ve dvou. Podle pokynů na diagnostice jsme to ovdušňovali na 5x a při posledním nejednou začalo jít tolik vzduchu a brzdy jsou už ok. Chce to hold trpělivost a ovdušnovat na vícekrát.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Na posled když sem měnil zadní brzdiče na V70 sem to udělal takto 

Vyměnil sem brzdič vyšrouboval odvzdušnovak a koukal do otvoru dokud šli bublinky až přestali nechal sem to 10 minut volně vytékat pak utahnout odvzdušnovak a vyměna druhyho brzdiče stejnym zpúsobem

Žadny šlapani žadnej diag nic brzdí jak šlak 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...