Přejít na obsah

Ztráta tlaku ve válcích

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

na motoru 1.8tsi 132kw je podle mechanika potřeba udělat kompletní repas. Prý není tlak ve válcích (nejlepší 7 baru nejhorší 4 bary).

Zvláštní je, že jsem nezaregistroval, že by auto žralo olej nebo vodu. A auto stále startuje a jede, jen se před 3 týdny rozvítila kontrolka motoru a vyhazovalo to chybu ohledně emisí, vyměnili se lamby, pak katalizátor a nakonec přišli s tímhle.

Za repasi chce 80tis.

Mohu se zeptat, zda je to možné, aby tomu tak bylo a zda na to tento typ motoru opravdu trpí a zda je tahle cena odpovídající?

Děkuji za rady.

Honza

Odkaz ke komentáři

Nejsem motorář, ale co znamená repase. Motor je buď GO, nebo třeba jen hlava a periferie. Můj názor je, že pokud to nežere olej, nemůže to být zásadně vyběhané, pokud to nemá 300tis.+

Tohle mi jako lajkovi spíš zavání špatným časováním (přeskočené rozvody, napínák, přestavovače), podpálené ventily/vadné hydroštely, nebo diagnostikou problému. Auto, které má mezi 4-7 bar na válcích má motor totálně KO a to by bylo hodně znát na spotřebě oleje, kouřivosti, případně vůbec provozu, kdy by už zásadně chyběl výkon. Ale to jste zhodnotit pouze, jestli to auto už máte dlouho a víte, jak jezdilo dříve a teď.

Jako třeba by mě zajímalo, jak zjistili, že kat je KO. To změřili emise a ty byly špatné?

To hodně zavání tím, že tomu daný servismen moc nerozumí a doufá, že za 80k vše vymění a stane se zázrak. Což může, ale ze zkušeností několika lidí, kteří podobně u jiných aut a motorů uvěřily a investovali 50tis.+ se problém nevyřešil.

Toť můj soukromý názor podpořený selským rozumem a zkušenostma z provozování  devíti různorodých mozidel.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...