Přejít na obsah

Střešní nosiče a boxy

Doporučené příspěvky

Byl bych rad, kdy mi zde nekdo znaly, ci nekdo kdo ma zkusenosti s prevozem kol na strese vozu dal nejake info, popripade tipy na to, jaky zvolit. Je jich docela dost na trhu, stejne jako vseho, od marketovych az po spickove vyrobce (Atera, Thule apod). Nejas se nevyznam v tom, proc nektery je za 500 a nektery i za 2500 a vice. Jaky typ uchytu ci celkove drzaku zvolit pro co nejpohodlnejsi nalozeni a upevneni na strechu - ZAMYKATELNY bych chtel, jak kolo, tak zamknout k pricnikum. Cenove zase nechci zadny spicky, musim totiz zatim koupit 2, protoze to nevozim nejak casto, spise jde o letosni dovo a treba behem roku, leta parkrat na chatu. Musi mit vsak upevneni spolehlive, brachovi nejaky marketovy srac kolo pustil 🙂 na dalnici pri 110!

Diky za rady!

Pricniky se chystam koupit Atera Signo ALU

Odkaz ke komentáři

Tak k tomuhle tematu se rad pripasuju :) Taky zvazuju, co poridit, na strechu nevim nevim, to se mi moc nechce, hrozne nestabilni, pri mym stylu jizdy na to nekde v zatackach zapomenu a bude po ptakach. Libi se mi to na uchyceni na paty dvere, ale to jaxi nemam na co uchytit, nemam kombika. No a na kouli na zadek se mi jevi jako nejlepsi varianta, ale nemam kouli, na soukromy se mi to davat nechce, pac s nim skoro nejezdim a na sluzebaka bych to musel zaplatit ze svyho a az ho mit nebudu, nikdo mi nic neda, ale mozna by to za tu investici stalo...

Odkaz ke komentáři

no s tema nosicema je to docela kriz. vsechno ma svoje pro a proti. nosic vzadu ma mensi odpor, ale pokud projedes nekde vodou tak to mas na kolech. na strese to zveda teziste a clovek si na to musi davat pozor. my mame nosic na kola takovej, ze sundas predni kolo a upnes ho za predni vidlici. je to sice zdlouhavejsi na montaz, ale zase se to ani nehne. no a pokud jedeme v aute jenom tri, mame OI a OII combi, tak radsi kola dovnitr. to je nejlepsi....

Odkaz ke komentáři

hlasim thule pro ride 591 - hele mam doma jeste nejaky starsi, jestli je chces dam ti je za hubicku, ale doporucuju ty pro ridy.

jestli chces koupim ti je u nas se slevou = cca 2300 (mozna jsou nekde i levnejsi to nevi, ale ja je bral u nas v renaultu)

fakt i na to ze jsou drazsi je to proste lepsi do toho dat trochu vic a aspon ti vydrzej

Odkaz ke komentáři

nevím jestli hezký nebo nee, ale na dvě kola to je myslím nej řešení,

osobně jsem to řešil taky, rozhodl jsem se pro držák na kola na tažné,

kola na střeše - pakárna s nandáváním, jet s tím dál než 100 km je opruz vzhledem ke hlučnosti a spotřebě,

kola vzadu za autem na tažném jsou v pohodě, ale jak píše Vitto, za některýma autama to vypadá blbě, za mým c-maxem to jde, nakonec o krásu až tak nejde,

zkušenosti s tím mám pozitivní, minimální vliv na spotřebu (vyzkoušeno cestou do Chorvatska) cca + 0,2 l/100, hučení žádné, vliv na jízdní stabilitu nulová, dálničních 160 km/h nepředstavuje problém, z deště jsem měl původně taky strach, ale po jeho absolvování (Gratz - Split) musím říct, že je to celkem dobré, kola jsou prostě mokrá, bordel z cest se objevil na dolní části ráfků kol, tam co jsou upevněna ve výšce cca max. 15 cm nad upevněním, před dlouhou cestou do Chorvatska jsem obalil potravinářskou fólií sedlo, řidítka, přehazku a přesmykač, zpět už jsem na to kašlal, protože mi to po zkušenosti přišlo zbytečné.

držák je sklopný, tak aby byl přístup do kufru, plně zamykací, RZ mám plastovou s natisknutou RZ na samolepce, osobně bych znova nevolil jinak:

mám tenhle: http://www.nosic-kol.cz/ , konkrétně tento: http://www.nosic-kol.cz/cz/zadni-nosice-ko...fa-2-dural.html

@Davon,

máš podobné auto jako já, kola nepřesahují obrys auta a jsou za ním pěkně schovaná právě díky tvaru MPV

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

no tak to je blbý, já ho tam měl už od novoty, ale když vemu cenovku příčníků a pak ještě držáků kol, jestli si ho třeba nepořídíš

p.s. jinak držák na kouli používám, když jedeme ve třech, když ve dvou, tak mám origo držáky dovnitř

jinak bych asi už šel do Thule, nemají něco origo seat? třeba u fordu mají, stojí polovinu co thule a přitom je to taky výrobek thule, nechápu, ale je to tak

post-117-1278702831_thumb.jpg

post-117-1278702863_thumb.jpg

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Na FRS jsem kola vozil na střeše na kombinaci příčníky Hakr + Thule Proride 591 a hlučnost jsem, jak píše Jarda, nezaznamenal. Co se týče držení kol, tak po jednom dotažení a překontrolování po cca prvních 20km naprosto ok i v rychlostech 160, 180km/h, samozřejmě v Německu... 😞

Není problém, pánové Davon a Krysarr, pokud máte příčníky, vám ty proride na víkend půjčit, ať si je zkusíte, mmtálně vozím kola vevnitř v autě (kombi 😄 ).

Jinak kupoval jsem je cca před 4 lety za 2400 kus, dnes jsou k mání i za 1600 už.

EDIT:

Pár videí, co ty Thule vydrží

Odkaz ke komentáři

Pricniky si koupim urcite do konce mesice a koukam, ze asi i po procteni majitelu 591 i casem ty 591. Najednou je to ale trosku vetsi castka, na to, ze jsem to planoval pujcit na dovo v pujcovne... Jenze na tyhle integrovany lyziny pujcovny nemaji, kdyz jsem jednu nasel, chteji 140kc na den za 2 pricniky, potrebuji to na 10 dni, za coz mam jeden pricnik svuj :(

To by slo tohle domluvit Peto, ze bych si to pujcil na zkousku? Tu Atera Giro AF nemate nikdo?? Kdyz by to vyslo, mozna bych mohl mit 2 kusy nove, co byly jen vystavene na prodejne za cenu jednohu (skoro), zda se mi to podobne jako pro ride 591... co rikate?

http://www.stresni-nosice.cz/eshop-cz/nosi...-giro-af-alu-cz

Odkaz ke komentáři

Jj vim o nem, s panem jsem se vymenil par mailu, kdyz jsem mel nejake dotazy, nereagoval pote... Slo o pricniky THULE, ted jsem mu zase poslal dotaz na vice kusu techto thule, ale nevim, zda neni lepsi dat 1700 za uplne novej se zarukou, nez jetej za 1200 zrejme bez zaruky na jakekoli poskozeni... Jestli dat za tuto vybavu s jetymi drzaky 6000, nebo za vse nove 7000, tak se priklanim k 7000 a zaruce!! :lol:

A opet pan nekomunikuje... ;) Takto si predstavuji obchodnika!!!! :lool:

Odkaz ke komentáři
davone semnpu paradne komunikuje .. uz jsme prohodili asi osmej mejl.... da me oba 591 proride s postou za 2600 nove stoji nejelvnejsi 3700 ...

Jo me dnes taky odepsal, zitra po 7 vecer jedu k nemu na to hodit ocko! Ale na aukru pise ze ty proride 591 nejsou nove, me tez psal, ze nove to neni, ale stav je luxusni!! Tzn, ze asi bez zaruky... uvidim, nabidl pricniky THULE na Alteu XL za 3000 jete, tam bych asi nevahal!

Odkaz ke komentáři
Jo me dnes taky odepsal, zitra po 7 vecer jedu k nemu na to hodit ocko! Ale na aukru pise ze ty proride 591 nejsou nove, me tez psal, ze nove to neni, ale stav je luxusni!! Tzn, ze asi bez zaruky... uvidim, nabidl pricniky THULE na Alteu XL za 3000 jete, tam bych asi nevahal!

tak me pak napsi do SZ jak to vypadalo ajestli to je OK... a ja je taky asi vemu

Odkaz ke komentáři

Tak jsem tam byl dnes a muzu rici, SUPER PRISTUP. Clovek na svym miste. Vi o cem mluvi a na moji Alteu XL nemel ty patky, ale objedna a zitra si muzu pro komplet prijet. Drzaky na kola THULE 591, tak tech tam ma tak 20 a muzu si prej vybrat, ale co jsem koukal, jsou jen trosku spinave, ale stav je velmi dobry!!!! To same pricniky, neposkrabane, neznicene!! Zitra vecer si jedu pro pricniky THULE a pro ty dva drzaky 591. Celkova cena (jako nove pricniky :lool:) - 5400,- Takze doporucuji, veloraj, Frydlantska ulice 12, ma i pujcovnu na tyto veci, servis a prodejnu kol a stresnich boxu, vse jen thule!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...