Přejít na obsah

Nesvítí potkávací světla


Guest Mišel

Doporučené příspěvky

Kluci, mám trochu problém se světlama. Respektive vetší

 

Když nastartuju a vyjedu, normálně potkávací světla svítí, ale jak přepnu dálkový a jedu s něma chvíli, je průser. Vypnu je a už potkávací nesvítí. Jen obrysový. Nevíte v čem je chyba? Páčka? nebo šotek někde jinde? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

zatím díky kluci, je tu ještě někdo, kdo by se mohl vyjádřit? nebo měl někdo stejný problém? Díky

Ahoj má stejný problém jak jsi to vyřešil vyměnil jsem páčku a nejde to pořád ale jen někdy.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš automatické zapínání světel, tak by to tím mohlo být, to jsi nenapsal. Zkus ho odpojit a uvidíš jestli budou světla fungovat :)

 

Jo je tam ten přepínač v pojistkovce ale dělá to i když ho přepnu na normál.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Jo jo, všechno ostatní funguje. I veškeré další další osvětlení (osvětlení palubky, všechny kontrolky (včetně zelené kontrolky tlumených světel), parkovačky, dálkové, mlhovky, zadní světla komplet). Prostě vše OK, jen tlumená světla v hlavních světlometech nic.

Odkaz ke komentáři

Tak pánové, problém je vyřešen. Tímto si sypu tunu popela na hlavu a hluboce se omlouvám za svou blbost.
Byl jsem si na benzince koupit zmrzku a přitom sem tam vzal jen tak, jakože pro jistotu, dvě nové H4. Doma jsem tam jednu vrazil a..... svítí, vrazil jsem tam druhou a..... taky svítí.
Čímž jsem zjistil, že mi nejenom odešly dvě žárovky naráz (zvláštní), ale že jsem měl v kufru i dvě špatné jako rezervní (ty jsem zkoušel jako první věc při hledání závady a jelikož ani jedna nesvítila, tak jsem začal zkoumat a pátrat dál).
Dva dny práce, kompletně rozdělaný spínač světel, 2x volant dolů kvůli páčce (dát novou a pak vrátit původní), nervy a nakonec taková ptákovina....jak se říká "to nevymyslíš" :wallbash:.
Moc velký dík h2oenergy za rady jak zde, tak přes SZ :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
Guest Zuzanapo

Ahoj, právě řeším stejný problém jako jste tu řešili vy. Akorát, že mě po nastartování potkávací světla svítí, i kontrolka na přístrojovce, vše ok. Ale jakmile zapnu dálkový a pak je vypnu, už potkávačky nesvítěj a ani kontrolka ne. Myslíte, že by to mělo být tou páčkou? Jinak vše jde tak jak má, blinkry, mlhovky, stěrače, přístrojovka svítí,... Koukala jsem na pojistky, ty jsou ok, rozebrala jsem spínač světel, vypadal taky ok...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Guest milanatik

Zdravim,

 

obnovim toto vlakno s otazkou na rozdiel medzi prepinacom s prednou a zadnou hmlovkou vs prepinac len so zadnou hmlovkou. Odisiel mi tento prepinac(overene) na Octavii 1 tour, r.v. 12/2006, kod motora BFQ. Tato octavia ma len zadnu hmlovku. Potrebujem teda kupit novy hlavny prepinac svetiel a neviem ktory. V uvahu pripadaju tieto:

 

1. prepinac len so zadnou hmlovkou: http://www.cc-autodi...tel-vicenas-4_4 (55eur)

2. prepinac so zadnou aj prednou hmlovkou: http://www.cc-autodi...2_2?brand=SKODA (35eur)

 

20 eur rozdile je celkom dost, tak by som sa chcel opytat, ci je mozne pouzit variantu 2 bez nejakych uprav a bude vsetko fungovat ako ma? Samozrejme poloha prednej hmlovky by sa nespinala a takpovediac by tam bola na nic.

 

Dakujem za odpovede!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj, taky řeším naprosto stejný problém jako FRANK.

Za jízdy mi z ničeho nic přestala svítil potkávací světla. Funguje veškeré další další osvětlení (osvětlení palubky, všechny kontrolky (včetně zelené kontrolky tlumených světel), parkovačky, dálkové, mlhovky, zadní světla komplet). Prostě vše OK, jen tlumená světla v hlavních světlometech nic. Rozsvítil jsem si i žárovky přes baterku, abych měl jistotu, že jsou OK a jsou. Měřil jsem multimetrem zda k ním jde proud a také OK. Vůbec netuším čím by to mohlo být. Prosím o radu chlapy, už jsem také zoufalej. Dík

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...