Přejít na obsah

Těsnění víka ventilů

Doporučené příspěvky

Zdravíčko, měl bych dotaz na Vás zkušené, jak je složitá výměna těsnění víka ventilů (motor 1.6 74kw)?

Nějak mi daným těsněním prosakuje olej a mam to cele mastné.

Co vše budu potřebovat na případnou výměnu?

Co vše musím demontovat?

Dokážu to sám?

Zde, při výměně svíček jsem zjistil že to prosakuje.

Pokud to není ale dle Vás tohle těsnění, kde hledat chybu? Mam totiž takový dojem (což nejde vidět na foto), že mi to stéka až do oblasti svíček :smich:

post-1227-1286398638_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Nejezdilo to auto kdysi na long-life interval ??? tohle je právě dost častá zrada prodloužených ser. intervalů (ztvrdlá těsnění ) nic to není objednej si origo těsně přesně na tvůj motor a pust se do toho ,ale pokud nejsi moc zručný dej to nějakýmu mechošovy ať se s tím nebabráš půl dne :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ty, jseš si jistej těsněním pod hlavou? Se mi zdá, že máš to samý co já. Mě to chcalo olej z pod nalévacího hrdla oleje, přišel jsem na to čistě náhodou, když jsem to chtěl očistit, páč se mi to taky nelíbilo, a zůstala mi vrchní část hrdla v ruce ... je tam jenom posazený silikonovým či nějakým takovým lepidlem a už drželo jen na kousku ...

Jinak bych na to asi nepřišel, taky už jsem chtěl měnit těsnění pod hlavou, ale nechanik mi to rozmluvil cenou, tak jsem rád, že to byla taková kravina, jen to lepidlo je jakési nějaké speciální ... teď už mám klid, teda ne klid, řešim jiné věci okolo motoru ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...