Přejít na obsah

Problém - otáčky motora


TomasM

Doporučené příspěvky

Ahojte, ....

 

... mám oktávku z 98' roku 1.6 55kw. Už dlhšiu dobu mám problém s otáčkami motora.

 

... prikladám video plus popis pre lepšiu predstavu

 

... auto je hneď po štarte .. otáčky štandard studený motor

... vo videu je počuť keď klepem do pedála a pekne vidieť problém, otáčky sa zasekávajú .. popr. padajú dole postupne spomalene a pod.

 

Nemá to nejakú pravidelnosť, ...robilo to v lete v horúčavách, robí to aj v mrazoch,... keď prší, sneží , je sucho .. na voľnobehu , za jazdy, .. pri vyhodení rýchlosti pred križovatkou, počas jazdy sa zasekne a pri pustení plynu auto nespomaľuje ale drží si otáčky ako tempomat.

 

... úplne samovoľne sa to nestane, ...musím k tomu prispieť aspoň jemným ťuknutím na pedál...

 

Bola menená lambda, ... skúšalo sa druhé čidlo teploty motora, druhá klapka ...

 

Nejaký nápad niekto ? Ďakujem pekne za každú radu.

 

edit., ešte doplním ... terajšia klapka vyzerá ako nová, no bola aj čistená sprejom na tie klapky , .. taktiež následne resetovaná RJ...

Odkaz ke komentáři
to není nová klapka, ale "nová"-použitá? hmmm

 

... no mám teóriu, že pôvodný majiteľ si s problémom nevedel poradiť, ..klapku vymenil, ...nepomohlo a tak auto predal. Každopádne s istotou neviem povedať nič. Ani to či je nová, alebo "nová" ako píšete.

 

Každopádne bola čistená aj tým sprejom a pod. ... pozeral na to schopný automechanik, ... otcou dobrý znami, čiže nemyslím, žeby to odflákol. No určite skúsim ešte raz teraz v sobotu .

 

Ten istý človek skúšal aj funkčnú klapku ktorú mal k dispozícii, no bez zmeny...

 

 

2:HanyZ. ..no ten sýtič tam je vidieť, ... preto sú tie otáčky troška vyššie.. cez 1000, ... keď je taká zima ako teraz, ... na tých 750-800 sa to ustáli do 5 min...

Odkaz ke komentáři
Pokud vyvádí toto, tak je zbytečný ji čistit mechanicky. Tam bude problém v elektronice klapky-v servomotorku. Pokud je to teda klapkou.

Hele co lanko plynu, nezůstává viset? jen takovej nápad

 

... nó tak či onak som ju skúsil prečistiť cez sobotu, ... bola troška zanesená, ..mal so odpojenú aj baterku atd atd, ale po štarte bez zmeny.

 

Čo sa elektroniky týka, ..zvažoval by som, ale v aute bola skúsená aj funkčná klapka z inej oktávie, ktorá robila presne to isté...

 

No a plynové lanko, ... bola vôľa asi 1cm v hornej polohe pedálu, ale to som zmenil už dávno, ..taktiež bez zmeny, okrem lepšieho pocitu pri šliapaní :P)

 

 

 

Inak by ma zaujímalo ako zistím výrobcu klapky, ... či je Siemens, Bosh a pod... na tej mojej toho veľa popísaného nebolo...teda skoro nič, okrem nejakých čísel...

 

Ďakujem

 

...inak niekto nejaký nápad? ...

Odkaz ke komentáři

... em no práve, žiadne logo, čiže to bude asi nejaká "noname" .Každopádne čistením som jej nijako nepomohol, skôr troška naopak, ale časom bude nová .. heh ..

 

 

No k problému. Dnes bol motor na diagnostike, tak nakoniec sa zistilo že to predsa len bolo asi čidlo teploty motora. Na diagnostike to nechcelo zaboha ukázať viac ako 42 stupňov. Po nahodení čidla z nejakej starej feldy čo bola po ruke, teplota šla hneď hore a otáčky plynulo padajú dole. Sláva... teda aspoň dúfam. Dnes som spravil asi 30 km a prvý krát to šlo plynule bez problému od doby pred rokom keď som auto kúpil. Ozaj príjemný pocit.. heh ... no dúfam, že to nieje len dočasné a že to bude aj šlapať naďalej OK. Taktiež dúfam, že aj spotreba pôjde troška dole, ... oproti terajším cca 10L/100km . Uvidím, ..dám vedieť.

 

Každopádne by ma zaujímalo, ako pri tomto motore radíte. Viem že je to individuálne, záleží od mnoha vecí ,... ale tak približne. Či jazdíte na nižších otáčkach .. cca do 2K, alebo motor vytáčate na 3 - 3,5K , alebo aj viac... ? Vďaka.

 

 

A samozrejme ďakujem za každú radu a snahu čo bola pomôcť.

Odkaz ke komentáři

Jo táák nojo kdybys řekl, že ti to žere 10l, tak by se jináč radilo. Pokud je to tak, může to být prakticky jen to čidlo. Jezdit pořád na režim studeného motoru(na "sytič") spotřebě příliš neprospívá. Klapku tam ještě ponechej ať ještě chvíli maká.

 

K ježdění asi jak píšeš. Podle situace. Občas je nechám převalovat při pohodové jízdě na 2000-2200ot. Pokud normál tak řadím při cca 2800-3000ot. Nooo a občas až je motor hezky prohřátý ji vymetu pavouky v výfuku. Taková dvojka hezky po omezovač a šup tam za tři a zase až na 5200ot. :P pravda příliš sportovní požitek to s tímto motůrkem ani tak není, ale občas to chce pročistit :huh:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...