Jarys Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 Ahoj kluci.Nemůžu nikde najít vlákno s tímto tématem,tak jej zakládám jako nové - snad jsem se nepřehlédnul .Chtěl bych se zeptat (mám Octavii 1,6 - 55KW r.v.1997), jestli se tu už někdo setkal s podobným problémem jako mám já. Jedná se o to - přijdu do auta a když nastartuju (ještě musím říct,že po nastartování,musím vrátit o kousek klíč zpět,protože mi jinak nejdou blinkry a ani např. stahování oken),tak se mi tak asi po 10min (když stojím a např.ometám auto a tak asi po 5min když se rozjedu) a mám puštěné vyhřívání zadního okna,světla,rádio a ventilátor topení na 3, rozsvítí kontrolka airbegu a rapídně klesá osvícení palubovky,přestává jít motor až to úplně chcípne to celé asi tak za 15min.Po zastavení se auto nedá opět nastartovat (úplně vybitá baterka).Po asi 1hodině, když jsem tímhle způsobem doskákal domů jsem zkoušel nastartovat,tak to chytlo okamžitě (baterka se naštěstí rychle oživila), ale za nějakou dobu cca 15min, zase ta kontrolka a konec.Doba byla delší, protože jsem měl puštěné jen vyhřívání zadního okna (doba se asi prodlužuje podle toho,kolik je spuštěných spotřebičů). Teď jistě většinu z vás napadne - to je jasné, je to tím, že nedobíjí alternátor a všechny spotřebiče to tahají z baterky. Byl jsem to i změřit, kolik mi dává alternátor a bylo to 12,4V - prý je to málo, údajně by měl dávat tak 13 - 13,5V. Jedná se mi o to, jestli by mi někdo mohl poradit v tom, jestli je to opravdu málo a tím pádem je alternátor špatný (třeba dioda a nebo něco jiného v něm) a nebo je to v pořádku a chtějí ze mě jen tahat peníze - prý repas a oprava od 3000 - 8000Kč ;).Navíc nikdo se nezmínil o tom (v autorizovaném servise!),že by třeba mohl být jen špatný regulátor napětí hmm. A druhý dotaz - mohla by toto způsobovat ta spínací skříňka ve které musím jak jsem psal, klíček vrátit zpět aby šlo vše, tak jak má? Nemůžou tam třeba ty kontakty jednou "zapadnou" správně a po druhé ne? Včera se mi to stalo poprvé - odpoledne jsem jel do obchodu,přijdu k autu a vše OK a jak jsem přišel zpět a nastartoval a rozjel,tak za těch 5min se mi rozsvítila ta kontrolka a od té doby je zle.Budu moc rád za každou radu a nebo zkušenost.Ještě jsem zapoměl napsat,že kromě té kontrolky airbagu se nerozsvítila kontrolka DOBÍJENÍ, což si myslím,že kdyby byl špatný alternátor,tak by snad měla,ale nejsem si jistý :) . Zatím děkuju Jarys. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 tak altík máš každopádně v kytkách.. má dávat cca 14,4 - 14,7 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 Jestli Ti takhle blbne spínačka,tak ji vyměň.Mě taky zlobila,pak se rozsypala.že jsem skoro nevyndal klíč a z palubky měl diskotéku. A proč si to dal do sekce podvozek??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Prosinec 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 :) tak to jsem si ani nevšiml,že je to v podvozkách OMG. Nějak jsem to přehlídl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 5, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2010 To, ze treba vratit kusok kluc, aby sli smerovky ukazuje na tu spinacku (minimalne elektricky spodok), vymen to a vyriesis asi vsetky problemy. Potom premeraj to dobijanie, uz bude mozno treba altik dat "na renovaciu", alebo novy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Prosinec 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2010 Ahoj, tak problém vyřešen.Omlouvám se všem,že až teď,ale dříve jsem se tady nedostal. Takže - spínací skříňku jsem vyměnil a klíček se vrací krásně sám zpět. Byl tam nalomený hned z kraje takový okroužek,do kterého se strká klíč,je to ta bílá část ten náhradní díl,o kterém jste tady psali. Co se týče dobíjení, tak alternátor v pořádku už dává těch 14,5 nebo tak nějak (oprava v servise - v dobrém servise,moc šikovný pán :D ) a nebylo to ani diodama,ani diodovým můstkem (altík v pořádku), ale byl špatný drát, co vede do alternátoru - někde v tom svazku,takže vyměněno a vše šlape jak má. tak děkuju všem za rady a snahu mi pomoci. Mějte se moc hezky a POZOR klouže to ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Prosinec 13, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2010 toto mam z auta biely cerveny na poistku je to trvali prud mna by zaujmal ten zlty cerveny-je to spinaci kable asi som to zkratoval takze ak mate neaku fotku kam to vede tak by som poprosil a teraz som tam nameral minus :-( vlastne dal sa to aj zkratovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Prosinec 13, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2010 Hezkýýýý :D člověče uplně by mě lákalo zkusit auto nakopnout jak ve filmech - jen drátkama ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest petr1974 Odesláno Květen 23, 2012 Sdílet Odesláno Květen 23, 2012 zdravím včechny,jsem tu dnes prvně tudíž nováček jak se říká,před týdnem jsem přivezl octavii 1,6 - 55KW r.v.1997 a mám ten samý problém se spínací skříňkou,musím klíček při nastartování taktéž otrochu vrátit zpět a pak je vše v normálu jak kontrolky tak chod motoru,mám jen centrální zamykání a potřeboval bych nějak pomoct s výměnou spínačky abych něco nepojezdil a tak vás prosím o radu jak to vyřešit,kdyby tady byl nějaký maník z okolí roudnice,slaného,mělníku či kladna tak mu to rád přivezu a nechám to radši na něm protože mě ta spínačka docela štve díky za každé info petr1974 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.