Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

meřil jsem ho teda jen šuplerou ... má 132,8 .... HG53. :angry: btw radši vyměnit dřív než se zničí kazeta ... ještě s tím zajedu do obchoda a ať mi to radši změří a co mi na to řeknou, docela mě to dostalo. Ale taky sem to docela drtil furt do kopců a tak ... ale to na to snad němá vliv nějak extra

To je fakt divny, kopec nekopec, 500km je strasne malo, i kdybys to rval a krizil, tak 500km je jako nic :palec:

Odkaz ke komentáři

že orý ty řetězy ale pěkně šulej. Nevím, zítra zajedu k jednomu týpkovi a tam to omrknem. Už mi došel druhej pro jistotu. Já tam totiž ani těch 500 nemám. Jinak kopce :-) to byly většinou převýšení 200-300m na pár km :-D Možná jsem to jenom špatně změřil, uvidím. Ten co k němu pojedu tomu rozumí víc jak já a určitě zná nějaké ty "lepší" metody :-)

Co sjem se ale dozvěděl - shimano u těch hg53(nemám to ověřené) nechává ty řetězy už z výroby jakoby delší třeba 132,4 , než např. nějaké campy ( taky je tam pěný cenový rozdíl ). Třeba to je tím. Zítra přeměříme, odzkoušíme a uvidí se.

Odkaz ke komentáři

Dneska sem jel ke kámošovi vyměnit představec ( na kole mojí mladé ...) Tak dojedem v poho, dáme ho tam. Jedu zpátky a píchnu... tak co, byl sem u benzínky, vyměnil sem duši ( šutr který to bodl sem vytáhl - nechápu jak šutr může probodnout takový plášť na MTB ). Ujel sjem 5 metrů a znova. No nenasere to?

Odkaz ke komentáři

Jak jsem zjistil :-D Nebyl to šutr, ale kus skla který se zlomil. TAkže to zůstalo zabodlé v plášti :-D Zdání může klamat... :-) doma přišel na řadu šroubovák a musel sem to vyšťourat.

FUj, jinak jsem jel z brna po nějaké cyklo ( kolem řeky ) směr prostějov (Jedovnice atd...). Horší cyklo jsem fakt neviděl. V centru města jsme tu cyklo našli, tak jedem ... jedem. A najendou před náma nějaký tah, kde projelo snad milion aut. Žádný přechod, jenom zatáčka a řidiči, kteří jezdili jako hovado ;)

Z toho plyne, že brňákům nezávidím jejich cesty po městě :-D JInak cyklo co byla pak dál za městem byla parádní asfaltka :-)

Odkaz ke komentáři

Tak včera s Tomášem, jeho bráchou a ještě mým kámošem (Radek) jsme dali Singletrack pod Smrkem a BOMBA!!!! :palec:

Dali jsme to 2x, druhá runda teda už značně mrtvo, ale i tak si to člověk užije skvěle. Únava obrovská, tady je potřeba celý tělo, nejen nohy, takže jsem dojel domů a kolo ani nevyndal z auta, to mě ještě čeká :(

Neřešte průměr, stavěli jsme aby nás dojely plíce a sdělili si dojmy a načerpali max sil na další úsek a já už pak rezignoval na pauzování gps, takže to jelo furt, proto ten celkovej čas a malá průměrka. :) Byli jsme tam od 13 do 19 hod :) V těch úsecích se dá krásně jet okolo 27-28km/h, ale pak je tam i přejezd po asfaltu, kde je děsnej asi 2km krpál a tam jsme v druhém kole už tlačili, to prostě už nešlo :)

http://sportypal.com/Workouts/Details/252786

zde jasná výhoda kámoše bez nášlapů a hlavně s FR a DH praxí :(

17042010081.jpg

18042010082.jpg

18042010083.jpg

18042010084.jpg

18042010085.jpg

canyon_zadek.jpg

dost.jpg

GT_trubky.jpg

smrk.jpg

tom.jpg

unload_a_kompletace.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak tj mazec -( jenom slintám. Aj nad kolama. Moc pěkný :-) přemýšlím jestli na rychleby jet s SPD nebo s obyč botama. Takže tohle mě utvrdilo v tom že jsem měl pravdu... obyč boty :-D

Čím to natáčíte? Btw koukám že ste jezdili tam, kam já taky jezdívám .-)) asi si tam pak zajedu taky. Safra celopéro... to musí být mazec :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak kufry jsou nejlepší asi fakt jen na dálky ( silnice )

Se mi stala taková dobrý věc :-D Byl jsem si v cykloworldu koupil olej na řetěz finishline, pumpičku merida, zvonek a pískajícího tygra na řídítka...

Mělo to stát 380Kč, dal jsem mu teda slevu 10% ( mám takovou chytrou kartičku sphere .-) ) a tak si říkám dobrých 40k ... a tak se dívám na kase má 312 :-D Po cestě jsem se díval co tam udělal ... nakonec obyč zvonek tam ani nedal, tu hračku tam dal, ale protože měla rozmazaný kod tak tam dal asi jiný, o 35kč levnější a ještě na to dal slevu... a na ostatní mi dal těch 10% :-) takových obchodníků kdyby bylo víc :-) To když mi dával to kolo, mohl se splést o nějakou tu nulu :-D

Odkaz ke komentáři
Tak kufry jsou nejlepší asi fakt jen na dálky ( silnice )

Se mi stala taková dobrý věc :-D Byl jsem si v cykloworldu koupil olej na řetěz finishline, pumpičku merida, zvonek a pískajícího tygra na řídítka...

Mělo to stát 380Kč, dal jsem mu teda slevu 10% ( mám takovou chytrou kartičku sphere .-) ) a tak si říkám dobrých 40k ... a tak se dívám na kase má 312 :-D Po cestě jsem se díval co tam udělal ... nakonec obyč zvonek tam ani nedal, tu hračku tam dal, ale protože měla rozmazaný kod tak tam dal asi jiný, o 35kč levnější a ještě na to dal slevu... a na ostatní mi dal těch 10% :-) takových obchodníků kdyby bylo víc :-) To když mi dával to kolo, mohl se splést o nějakou tu nulu :-D

To už si u nich musel hodně utratit jestli máš 10% slevu.

Odkaz ke komentáři
To už si u nich musel hodně utratit jestli máš 10% slevu.

Tak spíš jenom to, co je pro mě výhodné. Třeba řetěz, co jsem si objednal s kámošem tam mají za 350 ( balený ) a já ho měl za 200( nebalený). A k tomu spojka sram ( CW 70kč, z netu 27).

Ale co .-)

K těm kufrům. Určitě tj lepší? Nevím teď, v čem mám jet na rychleby ;) jestli si vzít boty s pořádnou podrážkou nebo SPD .... přece je tam dost šutrů atd. Abych někde nezahučel jenom kvůli tomu, že mi zůstala noha ve šlapátku :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...