Přejít na obsah

Světelné čidlo mám nebo nemám


Doporučené příspěvky

ahoj všem, chtěl vych se zeptat jak zjistím jestli mám v octě světelné čidlo na automitické rozsvěcování světel nebo ne???? chtěl byh si tam dát přepínač světel s auto volbou ale nevím jestli by mi to fungovalo... vím že se tam musí dát ještě mějaký kablík k tomu ale to pořeším až později... mám o2 combi 2006 2.0tdi automat senzor deště i samozatmavovací zrcátko mám také ale nemám xenony... díky za radu...

Odkaz ke komentáři

tak super budu to muset hned vyzkoušet jak se k tomu dostanu... jak nejlépe bez toho ovladače na světla 4 polohovýho??? (zatím ho ještě nemám) zapnout caming a leavig home a vyzkoušet ve dne a v noci? ve dne by to nemělo svíti a v noci jo jestli se nepletu co?

 

a omlouvám se za to tvrdý y ve slově viděl v mém příspěvku...

Odkaz ke komentáři

Mně coming a leaving home funguje bez světelnýho senzoru tak, že nechám ovládač na 3. pozici (potkávací světla). Kdybych měl světelný senzor, tak to ve dne fungovat nebude (to pak nevím, jestli ale nemá být v tom režimu "auto", který nemám). A daná funkce musí být samozřejmě aktivována v maxi-dotu.

Upraveno uživatelem ViktorMPI
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

V paketu ELEGANCE PLUS je vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním a děšťový senzor

ma to i svetelny senzor ? Ja bych rekl, ze jo, ale asi to nebude mit 4 polohovy prepinac svetel a tudiz svetelny senzor neni aktivovan.

Je mozne to teda dodelat vymenou prepinace + nakodovani ? Ma s tim nekdo zkusenost jak to je ?

Odkaz ke komentáři
Pak nechapu proc v tom paketu elegance plus uz rovnou nedaji i svetelny senzor (kdyz uz tam stejne je) a uctujou si za vypinac a jeden dratek dalsich 5 000 KC.

 

U nás má Elegance štandardne dažďový aj svetelný senzor :lol: A čo sa týka Corneru z výroby, je to len inak nakódovaná RJ, samotné hmlovky aj zapojenie je identické, ako keby tam Corner nebol.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Při vjezdu do tunelu nebo garáží se normálně rozsvítí světla vč. vnitřního podsvícení, celkem briskně a spolehlivě, a po výjezdu zase krásně zhasne.

 

Já mám na auto nakódované svícení pouze předních světel, plus zhasnutí při zatažení ručky, a zbytek je právě na světelném senzoru. Vypínačem na světla otáčím jen když chci zapnout mlhovky, jinak vše automaticky.

Odkaz ke komentáři
by me zajimalo jestli se to neda nakodovat tak aby to po vyjezdu nepreplo hned zpet na denni. Treba vubec dokud to clovek nechcipne a nebo az po 5-ti minutach.

Proč? Jako, abys je ušetřil? Tohle mě napadlo jen když jsem projížděl přes Paříž, kde je těch tunelů a podjezdů asi 300, ale jinak v tom nevidím problém.

 

Taky bych uvital, kdyby po zapnuti xenonu (pri rychlosti vyssi nez 130 - 140 km/h) se uz nevyply. A nebo aby se zaply automaticky za deste (ikdyz neni sero)

Já mám pocit, že se zapínají při těch 130 km/h ale vypínají při rychlosti nižší a ještě se zpožděním, ale jak nemám LED denní svícení a mám hlavní světla nakódovaná na denní, tak to neověřím.

Odkaz ke komentáři

no neco jako setril, pamatuju si ze skoly ze startovani xenonu je pomerne zasadni veda z pohledu mereni asi 5ti velicin podle toho se resi zapinaci proud a dalsi. Takze si rikam ze bych rad aby kdyz uz to zapne aby to svitilo, taky tu po Brne mame par tunelu a mist kde by se to zaplo a vyplo a zase zeplo kousek za sebou tak me to proste napadlo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...