Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, potřeboval bych radu respektive vaše zkušenosti se spotřebou oleje. Mě se zdá, že mi to žere olej. Mám teď najeto 26700km. Když jsem měl cca 13000, tak mi auto napsalo, ať zkontroluju hladinu oleje. Mrknul jsem se na to a byl pod ryskou. Tak jsem koupil 1l oleje Shell longlife a nalil jsem tam 0,5l. Hláška zmizla, ale pak zase ukázala znovu kolem 17000. Tak jsem dolil zbylý půllitr. Ve 20000 se hláška objevila znovu, ale to jsem se už objednal na výměnu oleje a nechal jsem auto překódovat na pravidlený interval po 15000km. V servisu jsem to nějak neřešil a myslel jsem si, že možná výrobce dal trochu méně toho oleje od výroby a ještě jsem si říkal, že se to nějak ustálí. Ale včera jsem fičel z Prahy docela svižným tempem (2:28) a cca 50km před Ostravou se zase objevila hláška, že mám zkontrolovat olej. Je to normální? Nejdříve se ptám tady na fóru, ať pak vím, co říct v servisu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si přečetl http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=78 a jsem překvapený, že to je asi normální, že to sežere až litr na 5000km. Ale popravdě jezdím často rychle a mám rád rozjíždění a taky jezdím dost po městě, takže se není čemu divit.. Ale zase si říkám, že u přechozí OI 1.8T jsem olej dolívat nemusel, tak když mám mít teď novější a lepší motor, tak mě to trochu štve.

Odkaz ke komentáři

Na tvojom mieste by som išiel určite do servisu, benziňáky toľko určite nežerú alebo to bude daň za taký výkon/objem? Keď sme my išli prvýkrát do Prahy, bolo to okolo tých 10-15t keď je motor ešte nezabehnutý, tak to niekde pri ceste naspäť pri Brne chcelo doliať(cesta okolo 700km vkuse v teple), to by som bral, ale každých pár tisíc km, tam bude niekde chyba podľa mňa. Teraz to chce max. 0,5l medzi 30tis. intervalmi.

Odkaz ke komentáři

Nechci do toho kecat ale nemaji nahodou vsechny TSicka turba chlazeny vodou?

Ja teda se svym 1.8TSi olej nedolevam(zatim)...s puvodnim jsem najezdil 30tkm tak ze jsem mezi vymenama presel z vrchni carky na tu nejnizsi, ale nikdy si nereklo o olej a to jsem s tim najezdil 63tkm. U toho noveho mam ted 6500 a zatim je v poradku u vrsku a to jsem mel dve dlouhe cesty pres 600km. Tezko rici, mozna je to opravdu stylem jizdy...rychla jizda atd.

Kazdopadne v servisu ti reknou, ze to je normalni, protoze v navodu mas napsano, ze to muze spolknout klidne litr/1000km...oni se takhle krejou.

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že v servisu mě nějak odbydou, takže tam asi ani nepojedu a koupím olej a doleju ho. Teď jsem se byl mrknout do auta a olej je na spodní rysce, tak odhaduju, že když tam naleju 0,5 litru, tak to bude stačit. Myslím si, že kdybych jezdil jinak, tak bych olej nedolíval. Jednak kdybych nejezdil skoro pořád po městě, nerozjížděl se rychle, a pak po dálnicích nejezdil 170-200, tak by byla asi spotřeba oleje nižší, stejně tak jako spotřeba benzínu (dlouhodobě cca 9l).

Odkaz ke komentáři

No já jsem si myslel, že budu takhle blbnou maximálně do 30, ale už budu mít 33 a jezdím pořád stejně, možná ještě rychleji. Ale pořád si říkám, že bych už měl přestat, že to jednak leze do peněz, pak ještě riskuju ztrátu bodů a tučnou pokutu, a v neposlední řadě se něco může stát. Ale nemůžu si pomoct, mám rád rychlost a nesnáším, když mě někdo předjede. :lol:

No pokud jezdíš stejně, jak jsi nás vozil na srazu, tak to tě musím ujistit, že jezdíš i na můj vkus rychle. Ale to asi byla jen předváděčka, jinak bys měl spotřebu 20 litrů a to by fakt nebylo lehké uživit.

Odkaz ke komentáři

Vypadá to, že brzy bude maska s plástvema, aspoň to tak na superskoda.cz inzerují. Nevypadá to špatně, chtělo by to vidět to na vlastní oči. Taky ty zatmavené světla vypadají good. A jinak se mi pomalu začíná stýskat po masce v chromu, hlodá mě to, možná se k ní vrátím, i když bych ji asi trochu zamračil fólií (viz 2. obrázek).

post-507-1286992386_thumb.jpg

post-507-1287033203_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že je to super. Asi si koupím novou masku a zamračím ji. O zatmavení světel popřemýšlím později, líbí se mi to, ale zase bych nechtěl méně svítit.

Mračítka jsem dělal z fólie. Vzal jsem obyčejnou samolepící pásku a nalepil jsem ji zespoda pod tu linku, která rozděluje světlo a blinkr. Pak jsem vzal zkušební fólii (jedno jakou, stejně jsem ji hned odlepil), hodně přibližně jsem ji nalepil na světlo tak, že překryla i tu spodní lepící pásku. Pak jsem odlepil tu fólii i s pod ní nalepenou lepící páskou. Potom jsem už podle pásky obstřihl fólii a měl jsem přesně zkopírovaný spodní okraj pod blinkrem. Pak jsem tuto fólii nalepil na papírový podklad nové finální černé fólie. Znovu jsem to obstřihl a měl jsem jedno mračítko připravené k lepení. Po nalepení (na mokro a pak s fénem) jsem zrcadlově přilepil ten papír (odlepený z fólie) na druhý papír pod fólii a měl jsem druhé mračítko. Stejně budu postupovat i při lepení fólie na masku. Snad jsem to napsal tak, že se to dá pochopit.

Jinak ta plástvová vložka do masky není úplně dokonalá. Podle mě ty plástve měly být nejprůhlednější přesně zepředu, ale teď jsou nejprůhlednější jen při pohledu kolmém k masce, tedy jen když se stojí kousek před autem. Myslím tím, že když dáš do plástve nějakou tyčinku, tak by měla být vodorovně, ale tady u této masky by směřovala nahoru.

Odkaz ke komentáři

Do zamračené masky půjdu už brzy, jen ji musím sehnat za rozumné peníze. Kdyby někdo měl novou masku nebo by ji chtěl čenžnout za tu mou černou, tak se ozvěte.

Co říkáte na kola MAM 11? Na jaře bych chtěl jít do 18", tak už pokukuju po internetu, co by se na tu mou černou holku hodilo.

post-507-1287072401_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Romariooo, díky, ale není to tak strašné. Sice stavím, ale zatím jsem fyzicky sám jen natíral trámy na přístřešku, takže energie mám dost, utahaný nejsem. Já zatím spíše vše kolem domu řeším z kanceláře, občas někam zatelefonuju, občas pošlu maila. Pak jen vymýšlím detaily a jezdím ráno nebo odpoledne na stavbu a kontroluju detaily. Zatím pohodička, všechno jde podel plánu, jediné zpoždění máme u oken, tam se čeká kvůli barvy, budou až za 3-4 týdny. To nám způsobí zpoždění se zalíváním podlah anhydridem a tím i nějaké další kroky, které na to musí navazovat. Jestli stihneme stěhování v plánovaném termínu 18.-19.12.2010, tak to ještě nevím, ale spíše se to právě kvůli oken posune o 2-3 týdny, ale i tak budu spokojený.

Jen pro představu náš harmonogram:

4/2010 - koupě pozemku

5/2010 - dokončení projektu a žádost o stavební povolení

8.7.2010 - dostali jsme stavební povolení

12.7.2010 - první výkop

8/2010 - žádost na ČEZ o zřízení přípojky

15.9.2010 - střecha

15.10.2010 - dokončení střechy

11.10.2010 - vodoinstalace

18.10.2010 - přípojka ČEZ (to byla největší makačka to zařídit, ČEZ na to má 9 měsíců)

20.10.2010 - elektroinstalace

11-12/2010 - okna, podlahy, dlažba, koupelny atd.

18.-19.12.2010 - stěhování :D

Fotky přikládám, je to aktuální stav z dnešního rána.

Ty MAM kola jsem si zkusil virtuálně nandat na auto a vypadá to dobře, co vy na to?

S tou váhou je to opravdu tak markantní rozdíl? 18ky jsem chtěl, protože 17ky Pegasusy má skoro každý a kupovat zase 17ky jsem nechtěl. Pneu už mám stejně ojeté, i když by asi ještě pár tisíc km vydržely, ale neskutečně hučí (225/45/17 Bridgestone Potenza, nebrat!).

post-507-1287136413_thumb.jpg

post-507-1287136435_thumb.jpg

post-507-1287136457_thumb.jpg

post-507-1287136480_thumb.jpg

post-507-1287136502_thumb.jpg

post-507-1287136519_thumb.jpg

post-507-1287136538_thumb.jpg

post-507-1287136742_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No jestli to z tohodle stavu dostanes za dva mesice do stavu k nastehovani, tak ses frajer.

Kazdopadne ti doporucim jeste pred litim anhydridu mit kompletne hotove omitky...coz je take celkem fura prace...lepidlo+perlinka+omitky a mezitim samozrejme nejake technologicke pauzy. A pred malovanim bys mel tak nejmene 2-3tydny cekat aby ti spravne vytvrdla omitka, jinak ti sezere i penetraci a to se pak strasne spatne maluje. Radsi nespechejte, zpozdeni 2-3 mesice neni nic nenormalniho, spise luxus ve stavebnictvi :D

Ja uz letos zafinisoval kompletne vsechny terasy a obkladacky, pristi rok rozvezu hlinu (ted mi privezli dve plne tatry :smich: )naseju travu a pak uz bude jen uzivacka :palec:

Jo a k tomu anhydridu, nemela by behem 5-ti dni zakladniho tvrdnuti klesnout teplota pod 5°C jinak ti to bude delat zmolky...urcite ne pri liti a pak minimalne aspon 24hodin nad 5°C...a take se pri tom nesmi nejak topit a musi byt stavba kompletne zavrena - zadny pruvan...neni to jednoduche to liti v tomto obdobi, ja jsem to delal pred loni v listopadu a nastesti to pocasi bylo v pohode, ale je to obrovsky risk, staci jedna mrazivejsi noc a je to v :lool:

Ale i tak to mas casove silene super...zatim ti vychazi vsechno pekne, to se skoro nevidi.

Odkaz ke komentáři

Ide ti to pekne, ale ja by som osobne po skúsenostiach počkal také 2 mesiace(ak teda sa nemusíš sťahovať) aby všetky omietky vyschli pretože sa v tom dome nebude dať veľmi dobre bývať a aj tak úplne vyschne až po roku, možno aj dlhšie. Ak má niekto inú skúsenosť tak sa nebudem hádať, ale my sme to mali takto pred 4 rokmi :smich: a v lete to schlo dobre, nie ako v zime.

Ad disky sú zaujímavé :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...