Přejít na obsah

Elektrické naklápění zpětných zrcátek

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny!!!

Mám menší problém s ovládáním elektrického naklápění zpětných zrcátek u OC I. Jednoho hezkého sněhového dne mi nějaký borec urazil levé zrcátko (ani nezastavil a zdrhnul). Koupil jsem nějakou náhradu za nějakých cca 1100,-. Hodil jsem si ho do laku apod. Po zapojení jsem se ovšem nestačil divit. Při přepnutí na právé se hýbe pouze pravé jak to má být, ale při přepnutí na nastavení levého zrcátka se hýbou obě :smich: ... Zkoušel jsem napojit zbytek toho starého zrcátka ale nepomohlo to. Zkoušel jsem taky vyměnit ovládač zrcátek, ale taky bez úspěchu.

Má s tím někdo nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři

Tak tak standard, nastav si levé zrcátko, potom pravé, pak přepni opět na levé a když sedne do auta někdo jiný tak si tím levým nastaví i to pravé najednou (mění se jen úhel naklopení ke karoserii, ale ne úhly obou zrcátek vůči sobě). Řekl bych že velmi užitečná funkce, jen je potřeba ji pochopit.

Třetí poloha je uprostřed, u některých funguje jako vyhřívání, u některých (starší ročníky) vyhříváš vyhříváním zadního okna.

Upraveno uživatelem Murder
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Neviete niekto poradit, ako sa da demontovat sklo z vonkajsieho spatneho zrkadla? staci ho iba vypacit, alebo treba rozobrat cele zrkadlo?

potrebujem sa dostat k motorceku nastavovania skla a vyhrievania. na akom principe funguje vyhrievanie zrkadiel? automaticky ked je prepinac (joystick) na dverach v polohe vyhrievania, alebo musi byt zapnute vyhrievanie zadneho skla?

Odkaz ke komentáři

Já jsem sundával sklo na zrcátku několikrát a ještě mi nepuklo... Normálně jsem vycvaknul nejdřív stranu vzdálenější od auta (krásně tam dáš prsty) a tu druhou stranu už vytáhneš normálně bez problému... A kdyby si potřeboval motorek tak mám jeden fungl nový... Koupil jsem totiž nové zrcátko komplet celé ale vyměnil jsem nakonec jenom plasty a motorek s držákem mi zůstal doma... :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Prosím o info.

Mám prasklý rožek u pravého zrcátka O1 1,9 TDI PD), takže ho chci vyměnit. Ale pořád mi není jasné- když zrcátko podle výše uvedených návodů vyloupnu, vyloupnu jen samotné zrcadlové sklo? Mylel jsem, že to sklo je nějak celoplošně připevněno (přilepeno) k nějaké podložce, ve které je zabudováno i vyhřívání a že to vyloupnu jako celek a pak oddělím vlastní sklo. Nebo je to sklo jen v nějakém rámečku, ze kterého se vyloupne a to vyhřívání je nějak za ním?

Je ke koupi jen samotné zrcadlové sklo?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravim ve spolek,

a po stejnem maleru pred par dny, kdy nejaky kriplik (zmizel bez stopy) taktez poskodil leve zpetne na me O1 (r.v. 2009), tedy maximalnim doprednym vyhnutim pouze zrcadlove sklo s vyhrivanim, ale nastesti neulomil kloub, mi zacala pozice L na elektrickem joysticku ovladat L+R dohromady.

Predtim to nikdy nedelalo, pozice R ovlada jen a pouze prave zrcadlo.

Pokud tam jsou jenom elektricke kontakty bez extra elektroniky, tak by to znamenalo, ze v tom joysticku je kratak na pozici R. Ze by v nem bylo vlhko jak do toho stihlo pres noc naprset?

Nemate nekdo to zapojeni viz priloha vyse, prosim Vas? Nelze to vice ztahnou pac soubor neexistuje.

Sklo zrcatka lze poridit za 500,- Kc. Ale s tim prepinacem a praci na prip. odstrojeni uz je to skodna suma hodna pro pojistovnu.

Moc dekuji za vase postrehy ci pomoc Jirka

Odkaz ke komentáři

Zdravim ve spolek,

a po stejnem maleru pred par dny, kdy nejaky kriplik (zmizel bez stopy) taktez poskodil leve zpetne na me O1 (r.v. 2009), tedy maximalnim doprednym vyhnutim pouze zrcadlove sklo s vyhrivanim, ale nastesti neulomil kloub, mi zacala pozice L na elektrickem joysticku ovladat L+R dohromady.

Predtim to nikdy nedelalo, pozice R ovlada jen a pouze prave zrcadlo.

Pokud tam jsou jenom elektricke kontakty bez extra elektroniky, tak by to znamenalo, ze v tom joysticku je kratak na pozici R. Ze by v nem bylo vlhko jak do toho stihlo pres noc naprset?

Nemate nekdo to zapojeni viz priloha vyse, prosim Vas? Nelze to vice ztahnou pac soubor neexistuje.

Sklo zrcatka lze poridit za 500,- Kc. Ale s tim prepinacem a praci na prip. odstrojeni uz je to skodna suma hodna pro pojistovnu.

Moc dekuji za vase postrehy ci pomoc Jirka

EDIT: Takze po kontrole manualu k me Skodovce je to spravne takto:

El. stahovani prednich okenek, L pozice ovlada L+R zpetne zrcatko zaroven a to symetricky k ose vozu.

Bez. el. stahovani okenek, L pouze leve zpetne a R prave zpetne.

Problem je vyresen, ale prekvapuje me, ze jsem si toho sprazeni obou zrcatek v leve poloze spinace vsiml az po par letech provozu.

Co nejmene podobnych neblahych zkusenosti s vandali a obdobnym nerady kolem Vasich aut preje Jirka

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...