Přejít na obsah

Automatická regulace xenonů

Guest Jirka P.

Doporučené příspěvky

Guest Jirka P.

ahoj přátelé,mám OCT II RS kde jsou orig.xenony.potřebuji poradit,přestal se mě automaticky nastavovat jeden xenon.po nastartování se srovná jen jeden a druhý se ani nehne a je sklopen dolů?poradí někdo co to může dsělat.není tam nějaká pojistka?

pak bych se chtěl zeptat na návod jak sundat světla ven a jaký je fígl na sundání elektrorozvodu.díky za radu

Odkaz ke komentáři
Guest Jirka P.

ahoj,neměl jsem to odpojené?zničeho nic to přestalo a druhé funguje bez problémů!!!jak sundám to světlo?vím že je tam nějaká páčka a světlo uvolním ale pak už jsem to nedělal.a jak se rozdělá ta kabeláž? děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Matka tam je :), pak odsroubujes starter vybojky (VN menic, je tam torx asi 8ka). Nejsem si jistej jestli se da odpojit,ale jit by to melo. Mel jsem stejnej problem a byly praskly 2 tycky, ktery vystredujou cocku. To svetlo se nauc vykuchat, az ti klekne parkovacka, budes to delat stejnym zpusobem

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdar chlapi,

stal sa mi podobny problem. Blbo mi svietil lavy xenon tak som s tym siel do skodovky aby to nastavili. Chlapik povedal ze bolo nejak ustrelene hore a spravil uviedol svetla cez diagnostiku do zakladnej polohy a potom to nasteloval. Svetla svietili dobre ale hned nato som siel na STK a tam bolo svetlo zase ustrelene hore. Ked sa auto znova nastartovalo tak svetlo sa nastavilo spravne.

Vypozoroval som teda tento problem:

Svetlo sa po nastartovani zacne nastavovat, teda sklopi sa dolu a zacne sa dvyhat. Ale pri kazdom druhom nastartovani sa svetlo nezstavi v spravnej polohe ale dvyhne sa uplne hore. Zaujimave je ze to naozaj robi kazdy 2. krat a ked motor zhasne a znova nastartujem tak sa nastavi spravne.

Netusite v com moze byt chyba? Jeden mechanik povedal ze je to na vymenu svetla, ale to mi pride divne kedze raz sa nastavi spravne a druhy krat nie. Moze byt pokazeny motorcek?

Odkaz ke komentáři

Nezkusal, neviem ani kde presne su a ako vyzeraju. Tiez ma napadlo ci nemoze byt vadne cidlo, ale kedze to robi presne kazdy 2. krat tak je to na vadne cidlo moc periodicke. Skusali sme aj hned za sebou viac krat nastartovat bez pohnutia auta. Mimochodom tie cidla su mechanicke? Som si myslel ze je tam len mejaky mikrosenzor - akcelerometer co meria naklon voci zemi.

Odkaz ke komentáři

ok, dikes, skusim sa na to pozriet. Mam dost obmedzene podmienky, bude mi stacit parkovisko, hever a standardne naradie? Cim si to premazal? Moze byt silikonovy olej? Este dotaz, kedze mi to robi len lave svetlo, moze byt problem len na lavej strane?

Skusim spravit este jeden test, zaparkujem auto a vystupim, a skusim takto 2x nastartovat, ak to spravi kazdy 2. krat zle tak to asi tymi cidlami nemusi byt nie?

Daju sa hodnoty z cidiel skotrolovat cez VAG kabel?

Odkaz ke komentáři

jsou na ridicove strane, klic ti bude stacit abys uvolnil jedno uchyceni a zkusil jestli se to volne hybe nebo je to zatuhle. Pokud zatuhle bez zazemi jako sverak a tak to tezko udelas, je to soustava tri tycek s koubem a gumovejma prachovkama. Prachovky potreba vycistit naplnit vazelinou a slozit za pomoci kladiva

Odkaz ke komentáři

Napadla ma jedna vec, ak by boli cidla vadne, tak by mali blbnut obe svetla a nie len lave, nie je to tak?

Dneska som sa pohral s VAG kablom, bol tam zakladny test, sklopit svetla dolu a potom ich nastavit do polohy. Test som spravil a svetla sa pekne nastavili. Ked som potom isiel autom, tak sa zmenilo nastavovanie xenonov. Predtym sa nastavili po nastartovani, teraz sa nastavia pred nastartovanim hned ako dam kluc do aktivnej polohy a svetla sa rozsvietia. Mam automaticke svietenie a prepinac svetiel v polohe auto.

Kedy sa maju svetla nastelovat? Myslel som ze po nastartovani, netuste co mohlo zmenit toto spravanie?

Dikes zaa rady

Johny

Upraveno uživatelem JohnyBA
Odkaz ke komentáři

Tak mam nove zistenia, kontroloval som VAG kablom preco mi to steluje uz pred nastrtovanim a bolo to tym, ze hlasilo chybu 9 - Headlights Not Adjusted. Nejak sa mi to podarilo nastavit a chovanie sa vratilo do povodneho. Svetla sa steluju az po nastartovani a zmizla aj chyba.

Zaujimave bola jedna vec, pokial tam bola tato chyba, tak svetla sa nastavovali spravne, ako som to odstranil tak zase sa lave svetlo kazdy druhy krat dvyhne az do oblakov. Pozeral som aj hodnoty zo senzorov a ked som nastupil/vystupil alebo som hybal autom tak sa krasne menili, takze senzormi to nebude.

Jedna vec sa mi na svetlach nezda. To kalibrovanie prebieha tak, ze svetla sklopi dolu az na doraz a ako by ich tam sekundu podrzal a potom ich dvyhne. To lave svetlo ale tu sekundu dolu nepodrzi ale hned vybehne hore a preto podla mna prelezie tu polohu. Pri druhej kalibracii sa vracia az z hornej polohy takze mu dlhsie trva kym zlezie dolu a preto sa druhy krat nastavi dobre.

Nemate nahodou skusenosti s tymto?

Dikes za rady, JohnyBA

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravim,zatim sem tu nic podrobnejsiho nesehnal a snad se nekdo najde a napise sem podrobnej manualek,koupil jsem pred 14 dny octu 2 z r. 2005 a ted jsem zjistil,ze nejde naklapeni a jsou jen sklopeny dolu,takze vecer jezdim 60 km/h abych to nekam nebouchl,podle zdejsich popisku jsem prosel pojistky,na palubce z boku je pojistka ok,ale pod kapotou u baterie chybela,tu jsem teda dal novou a jsem stale na zacatku,protoze to nepomohlo,dal by sem prosim nekdo podrobnejsi navod treba i s foto kde,co a jak hledat a opravit(motorek,rele atd.)?Vim diagnostika,ale rad bych to zkusil nejdrive sam,moc diky za namety a snad se budou hodit i ostatnim

Odkaz ke komentáři

moc toho sve pomoci nesvedes aby to nebylo vylozene mrhani casem

jelikoz je to bazarovka zkusil byhc zjistit jestli tam ty xenony byly od vyroby takze:

1. na liste vedle vypinace svetel NENI kolecko na regulaci sklonu svetel

2. podle vybavoveho stitku kterej najdes v servisce nebo nalepenej nalevo od rezervy a

dekoderu kodu vybav http://igorweb.org/equidec/ over ze jsou tam xenonove svetlomety

pokud tohle vsechno sedi, tak se taky jeste mohlo stat ze ty xenony nekdo vyndal a dal tam projektory

tady asi konci co zvladnes bez diagnostiky, jeste muzes zkontrolovat pritomnost a funkcnost naklonovejch cidel na napravach, jsou na levych kolech.

Pak uz bude potreba pripojit diag a zkust provest zakladni nastaveni xenonu, ktere pokud chybela pojistka bude jiste potreba.

Odkaz ke komentáři

jinak ostrikovace mam,kolecko pod volantem nemam,podle me bude asi nekde nejake rele pryc,taky si nejsem jisty ze tam je moturek,jestli ma nekdo prosim foto jak vypada xenon z vnitrni strany s monturkem,byl bych vdecny,ikdyz podle tohoto vypisu je asi nekdo namontoval,ale ze by udelal jen polovicni praci,kdyz je tam ten ostrikovac,nevim no :wallbash:

E0A = Žádné akční provedení

1D0 = Bez závěsného zařízení

5SL = Vnější zpětné zrcátko vlevo, asferické

5RQ = Zpětné zrcátko vpravo, konvexní

1KD = Kotoučové brzdy zadní

6FB = Vnější zpětné zrcátko v barvě vozu

1AT = Elektronický program stability ESP

3FA = Bez střešního okna (plná střecha)

1N3 = Řízení s posilovačem se závislostí posilovacího účinku na rychlosti Servotronic

1NL = Se zakrytím pro kola z lehké slitiny

H7F = Pneumatiky 195/65 R15 91H

4UF = Airbag řidiče a spolujezdce s vypínáním airbagu spolujezdce

4R4 = Elektrické ovládání oken s pojistkou proti sevření

B03 = Země typových zkoušek-ČESKÁ REPUBLIKA

3QT = 3-bodový samonavíjecí bezp. pás vpředu, s přitahovačem, výškově nastavitelný

4X1 = Boční airbag vpředu

4A3 = Vyhřívání předních sedadel s oddělenou regulací

8L3 = Střešní anténa

J0N = Baterie 330A (61Ah)

7AH = Alarm s imobilizérem s hlídáním vnitřního prostoru a nezávislou sirénou

8GU = Alternátor 140A

6Y0 = Bez varov. zaříz. překročení rychlosti

9AK = Climatronic s regulací vzduchu, bez freonů

8RM = 8 reproduktorů (pasivní)

7Q0 = Bez navigačního přístroje

8YL = Rádio s CD

8X1 = S omývacím zařízením světlometu

4K3 = Centrální zamykání s dálkovým ovládáním a safesystémem

B03 = Země typových zkoušek-ČESKÁ REPUBLIKA

G02 = Tlumení přední

QN3 = Zásuvky pod předními sedadly

3L3 = Mechanické výškové seřizování obou předních sedadel

9P1 = S kontrolou zapnutí bezpečnostního pásu

7X0 = Bez pomocného parkovacího zařízení

9W0 = Bez přípravy/vestavby autotelefonu

8WB = Mlhové přední světlomety

7A0 = Bez přípravy/vestavby CD-měniče

3GA = Bez nákladové podlahy

QG2 = Prodl. servisní interval deaktivován

0GZ = Exhalační předpis EU3 pro diesel s EOBD

L07 = Okruh pérování 07

7P4 = Bederní opěra v předních sedadlech, ručně nastavitelná

F0A = Žádné zvláštní vozidlo, standardní provedení

3S2 = Střešní nosič - černý

2UA = Bez provedení pro špatné cesty

Odkaz ke komentáři

8X1 = S omývacím zařízením světlometu

s jistotou by to asi rekl Igor ale kdyz tam byly ostriky tak tam asi byly projektory, mrkni zitra na ty levy kola jestli jsou tam cidla naklonu. Jsi z Plzne zkus clena Doli, ma diag ti to napichne a uvidi se a nemusis do skodovky

Odkaz ke komentáři

tak diky za navody i s foto co jsou zde na foru,moc to pomohlo a nakonec jsem si opravil sam,zatim ale jen castecne,u cidla na predni naprave byla vypadla packa,tak jsem poradne namazal a zastrcil do prachovky,horsi je to ale u zadni napravy,tam je packa ulomena az u cidla,takze musim sehnat jine,ale naklapeni uz funguje,takze vsem tady moc diky :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Koukal jsem se na svojí dekódovanou výbavu a tam xenony uvedený nejsou, ačkoli je mám origo z fabriky. Pokud tam teda nemáš daný projektory, tak se podívej na ty čidla náklonu. Mě zatuhly táhla a prasknul plech, kterým je k přednímu raměni táhlo připevněný. Následek - svítil jsem si před nárazník. Takže nový čidlo a na nastavení do servisu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...